Η ΕΛΜΕ Κιλκίς θα πραγματοποιήσει αιμοδοσία στις 14 και 15 Δεκεμβρίου
Ο Αθηναϊκός Ορειβατικός Σύλλογος απευθύνει έκκληση για αίμα και αιμοπετάλια για άνθρωπο που διαγνώστηκε πριν λίγες μέρες με οξεία μυελογενή λευχαιμία

Ο Αθηναϊκός Ορειβατικός Σύλλογος απευθύνει έκκληση για αίμα και αιμοπετάλια για άνθρωπο που διαγνώστηκε πριν λίγες μέρες με οξεία μυελογενή λευχαιμία:

Αγαπητοί φίλοι καλημέρα,

ο φίλος και σχοινοσύντροφος Δημήτρης Κουρκουμέλης διαγνώστηκε πριν λίγες μέρες με οξεία μυελογενή λευχαιμία σε νοσοκομείο της Αττικής και μετά από σχετικές προσπάθειες επιτεύχθηκε η μεταφορά του στο Λαϊκό.

Στα καλά νέα (συγκριτικά με άλλα αιματολογικά νοσήματα, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, αυτά είναι ήδη καλά νέα) υπάρχει μία σειρά από ειδικούς παράγοντες στην περίπτωση του Δημήτρη που μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι.

Η θεραπεία θα διαρκέσει περίπου 6 μήνες (με μικρά κενά των 5-7 ημερών ανάμεσα στους κύκλους χημειοθεραπείας), εντός της Αιματολογικής Κλινικής.

Οι αντικειμενικές δυσκολίες αυτής της όλης διαδικασίας έχουν "ανέβει πίστα" υπό την συνθήκη της πανδημίας Sars-Cov-2, σε πάρα πολλά επίπεδα. Επομένως, απαγορεύονται αυστηρότατα οι επισκέψεις.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να προσφέρουμε βοήθεια.

Και τώρα: ΔΡΑΣΗ

Χρειαζόμαστε αίμα. ΠΟΛΥ αίμα. Και για πολύ καιρό. Θα χρειαστούν επίσης αιμοπετάλια.

Εδώ οι οδηγίες:

Α1) Πάμε με την ταυτότητά μας και γνωρίζοντας τον ΑΜΚΑ μας (ο καθένας που μπορεί να δώσει αίμα -- δεν παίρνει φάρμακα, δεν έχει καρκίνο, ζάχαρο, υπέρταση, υπόταση κτλ) στην αιμοδοσία του Λαϊκού (λειτουργεί καθημερινές 09:00-16:00 και ΣΚ 09:00-14:00 -- δεν απαιτείται ραντεβού) για πληροφορίες τηλέφωνο στο 213 2061035 ή συμβουλευτείτε την σελίδα ΕΔΩ

Α2) Αν δεν κατοικούμε στην Αθήνα πάμε σε οποιοδήποτε νοσοκομείο της χώρας που έχει τμήμα αιμοδοσίας

Β) Δηλώνουμε ότι θέλουμε να δώσουμε αίμα για τον Δημήτριο Κουρκουμέλη του Χρήστου που νοσηλεύεται στην Αιματολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Λαϊκό.

Γ) στο ερωτηματολόγιο που συμπληρώνουμε, στην τελευταία ερώτηση σχετικά με το αν έχεις ζήσει στην Αγγλία μεταξύ 1980 και 1996, απαντάμε Ο Χ Ι (όχι γιατί έτσι θέλουμε εμείς, αλλά επειδή το θέμα με τις τρελές αγελάδες έχει ξεπεραστεί αλλά δυστυχώς η ερώτηση υπάρχει ακόμα στο έντυπο και αφήνεται στην διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε ατόμου της αιμοδοσίας να το δεχτεί ή να το απορρίψει)

Δ) Ενημερώνουμε τον άνθρωπο που μας ζήτησε να πάμε ότι πήγαμε. Εκείνος/η με την σειρά του/της κρατά λίστα με ονοματεπώνυμο, ημερομηνία αιμοδοσίας και τηλέφωνο επικοινωνίας και την διαβιβάζει στον Παντελή Μπαρούχα με προσωπικό μήνυμα, email ή sms +306945959504 --- παρακαλώ όχι δημοσίευση ονομάτων και τηλεφώνων τρίτων σε κοινή θέα σε αυτή τη σελίδα.

Αυτό το βήμα είναι πολύ σημαντικό γιατί αυτό θα δημιουργήσει μια ας πούμε «βάση δεδομένων» πιθανών / συμβατών αιμοπεταλιοδοτών.

Για την δωρεά αιμοπεταλίων απαιτείται ΑΛΛΗ διαδικασία (πάντα και μόνο με ραντεβού στο τηλέφωνο 2132061596) σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ χρονικές στιγμές (καθώς τα αιμοπετάλια δεν μπορούν να καταψυχθούν και έχουν διάρκεια ζωής 3-4 μέρες μόνο). Επομένως, απαιτείται ΚΑΛΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ.

Σας παρακαλώ λοιπόν, να είσαστε σε ετοιμότητα προκειμένου να πράξουμε ό,τι μπορούμε ώστε ο Δημήτρης να βγει απ' την περιπέτεια αυτή και να γυρίσει στο πλευρό της 8χρονης κόρης του και στους δικούς του ανθρώπους

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα