dimarxeio pefkis
Την καταβολή των δεδουλευμένων σε 23 απλήρωτους εργαζομένους/ες στην καθαριότητα των σχολείων του δήμου Πεύκης-Λυκόβρυσης, καθώς και την επαναπρόσληψη πέντε απολυμένων, ζητά ο «Ρουβίκωνας» - Καταδικάζει την ενέργεια η ΚΕΔΕ

Σε παρέμβαση στο δημαρχείο Πεύκης-Λυκόβρυσης πραγματοποίησε ο «Ρουβίκωνας» ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων σε 23 απλήρωτους εργαζομένους/ες στην καθαριότητα των σχολείων του δήμου, καθώς και την επαναπρόσληψη πέντε απολυμένων.

Η αναρχική συλλογικότητα επισημαίνει ότι ο δήμος έχει παγώσει εδώ και δύο μήνες τους μισθούς τους, «καθώς αρνείται να πληρώσει το υπέρογκο ποσό των 300€ τον μήνα, ενώ παράλληλα έχει διακόψει τις συμβάσεις 5 εργαζομένων στον ίδιο τομέα απασχόλησης. Ουσιαστικά, πετάει αυτούς τους ανθρώπους και τις οικογένειες τους στο δρόμο στη μέση μιας φονικής πανδημίας. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι απολυμένοι/ες δεν έχουν καν τη δυνατότητα να βγουν ταμείο ανεργίας».

Στην ανακοίνωσή του ο «Ρουβίκωνας» επιρρίπτει την ευθύνει στον δήμαρχο Αναστάσιο Μαυρίδη, τον οποίο χαρακτηρίζει επικίνδυνο και ανεύθυνο γιατί αφήνει παράλληλα «τα σχολεία της περιοχής με ελλιπή μέτρα υγειονομικής προστασίας, εκθέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τους μαθητές/τριες και τις οικογένειές τους. Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Πεύκης-Λυκόβρυσης που ακούει στο όνομα Σταύρος Μονεμβασιώτης, εκφοβίζει όποιον συνεχίζει να διεκδικεί δεδουλευμένα, προκειμένου το θέμα να μην πάρει προεκτάσεις. Με άλλα λόγια, οι εργαζόμενοι του δήμου ζουν υπό καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας».

Καταδικάζει την ενέργεια του «Ρουβίκωνα» η ΚΕΔΕ

Από την πλευρά της η ΚΕΔΕ εκφράζει την αμέριστη στήριξή της και «δηλώνει απερίφραστα πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει τους δικούς της δημοκρατικούς μηχανισμούς, για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος. Δεν γίνονται ανεκτές οι εκφοβιστικές πρακτικές από οποιονδήποτε, που μόνο κακό μπορούν να κάνουν σε κάθε τοπική κοινωνία».

Ακόμη επισημαίνει ότι «αυτές οι πρακτικές μας γυρνούν ως κοινωνία πολλά χρόνια πίσω και δεν εκφράζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, που αναγνωρίζει στο θεσμό της αυτοδιοίκησης το σημαντικό έργο και προσφορά, προς όφελος των τοπικών μας κοινωνιών».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βουλή
Βουλή: «Αναρμόδιο» δηλώνει το Υπουργείο Παιδείας για την εκπαίδευση μαθητών με αναπηρία στη Θεσσαλονίκη
Θρασκιά: Όταν εντέλει ο σκοπός για τον οποίο οι μαθητές με αναπηρία πηγαίνουν στο σχολείο καθημερινά δεν εξυπηρετείται, δεν μπορεί παρά να είναι...
Βουλή: «Αναρμόδιο» δηλώνει το Υπουργείο Παιδείας για την εκπαίδευση μαθητών με αναπηρία στη Θεσσαλονίκη
xylodarmos_3.jpg
Ξυλοδαρμός δημοτικού συμβούλου στον Βόλο – Καταγγελία 53 συμφοιτητών: «Μαφιόζικη συμπεριφορά από τη διοίκηση Μπέου»
Τι υποστηρίζουν 53συμφοιτητές του δημοτικού συμβούλου για τον ξυλοδαρμό
Ξυλοδαρμός δημοτικού συμβούλου στον Βόλο – Καταγγελία 53 συμφοιτητών: «Μαφιόζικη συμπεριφορά από τη διοίκηση Μπέου»