Thumbnail
Που βρίσκονται τα συναισθήματά μας 

Την χαρτογράφηση των σωματικών μας μεταβολών σύμφωνα με τα συναισθήματά μας, επιχειρεί να κάνει πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό discover.

Σύμφωνα με την έρευνα, το κάθε συναίσθημα  επηρεάζει μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματός μας  η οποία, είναι κάθε φορά διαφορετική αλλά η ίδια για όλους, ανεξάρτητα από πολιτισμό και γλώσσα.

Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 700 άτομα από τη  Φιλανδία,  τη Σουηδία και την Ταιβάν.  Οι συμμετέχοντες, παρακολούθησαν συναισθηματικά φορτισμένες λέξεις, βίντεο, εκφράσεις προσώπων και ιστορίες. Στη συνέχεια, ανέφεραν τις περιοχές του σώματός τους για τις οποίες αισθάνθηκαν πιο έντονη  δραστηριότητα κατα τη διάρκεια των τέστ αλλά και σε ποιές αισθάνθηκαν πιο υποτονική, σε σχέση με πριν. 

Οι ερευνητές, χρωμάτισαν διαφορετικά τις περιοχές του σώματος που ανταποκρίθηκαν έντονα σε κάθε ξεχωριστό συναίσθημα και διαφορετικά αυτές που ανταποκριθήκαν υποτονικά.   

Η τοπογραφική αποτύπωση των συναισθημάτων μας αλλά και τα σημεία του σώματος τα οποία διεγείρονται κάθε φορά, δημιούργησαν ένα χάρτη, οπου το κίτρινο και κόκκινο χρώμα εκφράζουν τις περιοχές όπου αυξάνονται οι αισθήσεις μας και το μπλέ τις περιοχές όπου μειώνονται. 

Το αποτέλεσμα είναι στην παραπάνω φωτογραφία  

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ: Εάν πήρες ΚΑΥΑΣ κλείδωσε το επίδομα εδώ με ένα κλικ στο ΕΚΕΚ

Αυτά είναι τα ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γυμναστική
Η μουσική στο γυμναστήριο δεν είναι trend της εποχής. Είναι μια πρακτική 2.000 ετών: Ο Σωκράτης… χόρευε για να μείνει σε φόρμα!
Από τον αυλό στον Spotify: Γιατί η μουσική ήταν (και παραμένει) το καλύτερο «εργαλείο» άσκησης
Η μουσική στο γυμναστήριο δεν είναι trend της εποχής. Είναι μια πρακτική 2.000 ετών: Ο Σωκράτης… χόρευε για να μείνει σε φόρμα!