Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
«Έρευνες για τη διάσταση του φύλου στα νομικά επαγγέλματα» και «Νομικά Επαγγέλματα & Οικογενειακή ζωή: Μια δύσκολη ισορροπία»

Ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες τάσεις της έρευνας για το φύλο, οι οποίες μελετούν την παρουσία των γυναικών στον επαγγελματικό στίβο, ιδιαίτερα κατά τα χρόνια της κρίσης, η Επιτροπή Φύλου και Ισότητας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ συνδιοργανώνει με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών εσπερίδα με τίτλο «Οι Γυναίκες στα Νομικά Επαγγέλματα: Ερευνητικές Προσεγγίσεις».

Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, από τις 16:30 ως τις 20:30, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ (Αίθουσα 319, 3ος όροφος κτιρίου Νομικής).

Το πρόγραμμα της εσπερίδας περιλαμβάνει δύο ενότητες. Η πρώτη έχει τίτλο «Έρευνες για τη διάσταση του φύλου στα νομικά επαγγέλματα». Συμμετέχουν η Διευθύντρια του Ινστιτούτου Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών, Ιωάννα Τσίγκανου, ο Ερευνητής του ΕΚΚΕ, Γιώργος Κανδύλης, και η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και Μέλος της Επιτροπής Φύλου και Ισότητας, Ασπασία Τσαούση, ενώ προεδρεύει η Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και Μέλος της Επιτροπής Φύλου και Ισότητας, Αθηνά Κοτζάμπαση.

Στη δεύτερη ενότητα με θέμα «Νομικά Επαγγέλματα & Οικογενειακή ζωή: Μια δύσκολη ισορροπία», συμμετέχουν η Ερευνήτρια του ΕΚΚΕ, Αμαλία Φραγκίσκου, η Διευθύντρια Ερευνών του ΕΚΚΕ, Μαρία Θανοπούλου και η Ερευνήτρια του ΕΚΚΕ, Έμμυ Φρονίμου, ενώ  προεδρεύει η Πρόεδρος της Επιτροπής Φύλου και Ισότητας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Καθηγήτρια Δήμητρα Κογκίδου.

Οι ομιλήτριες/ομιλητές θα αναφερθούν σε πρόσφατες έρευνες που αφορούν γυναίκες δικηγόρους, δικαστές και συμβολαιογράφους και ειδικότερα στη σχέση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής στην Ελλάδα της κρίσης. Στο τέλος και των δύο ενοτήτων προβλέπεται συζήτηση με το κοινό.

Την εσπερίδα θα χαιρετίσουν η Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Καθηγήτρια Ελισάβετ Συμεωνίδου-Καστανίδου, η Πρόεδρος της Επιτροπής Φύλου και Ισότητας του ΑΠΘ, Καθηγήτρια Δήμητρα Κογκίδου και το μέλος της Επιτροπής Φύλου και Ισότητας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ασπασία Τσαούση.

Η εσπερίδα εντάσσεται στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Νομική Σχολή του ΑΠΘ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 για την επέτειο των ενενήντα χρόνων συνεχούς λειτουργίας της, καθώς επίσης και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών για τον εορτασμό των 60 χρόνων της λειτουργίας του και της ερευνητικής του δραστηριότητας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σε δίκη εκπαιδευτικός για ατύχημα μαθητή σε διάλλειμα

Νέες Προκηρύξει ΑΣΕΠ για 5889 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Τα αφόρητα SMS πίεσης του μετρ του Αχίλλειον στη Γεωργία Μπίτα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

κρούσματα αττική ερμού
ΕΚΠΑ-Αττική: Έως και 60% αύξηση σε αντικαταθλιπτικά, αντιψυχωσικά και κοκαϊνη
Δραματική αύξηση έως και 60% σε αντικαταθλιπτικά, αντιψυχωσικά και κοκαΐνη στην Αττική, από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με μελέτη του ΕΚΠΑ
ΕΚΠΑ-Αττική: Έως και 60% αύξηση σε αντικαταθλιπτικά, αντιψυχωσικά και κοκαϊνη
eody test koronoios
ΕΟΔΥ για υποπαραλλαγή Όμικρον: Έχει τις ίδιες ιδιότητες με την Όμικρον
Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ένδειξη ότι η νέα υποομάδα ΒΑ.2 έχει διαφορετικές ιδιότητες από την Όμικρον - Δεν συντρέχει λόγος διαφορετικής συμπεριφοράς...
ΕΟΔΥ για υποπαραλλαγή Όμικρον: Έχει τις ίδιες ιδιότητες με την Όμικρον
Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης: Τι αυξήσεις αναμένουν οι δημόσιοι υπάλληλοι
Αναλυτικά οι αυξήσεις που περιμένουν οι δημόσιοι υπάλληλοι μετά την κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης
Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης: Τι αυξήσεις αναμένουν οι δημόσιοι υπάλληλοι
sxoleia koronoios
Τι αλλάζει από τη Δευτέρα σε σχολεία, ΑΕΙ, Φροντιστήρια, Κέντρα Ξένων Γλωσσών (ΦΕΚ)
Αναλυτικά το ΦΕΚ για το τι ισχύει μέχρι 31 Ιανουαρίου σε σχολεία, ΑΕΙ, Κολλέγια, ΙΕΚ, ΣΔΕ, Φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών
Τι αλλάζει από τη Δευτέρα σε σχολεία, ΑΕΙ, Φροντιστήρια, Κέντρα Ξένων Γλωσσών (ΦΕΚ)