Thumbnail
«Έρευνες για τη διάσταση του φύλου στα νομικά επαγγέλματα» και «Νομικά Επαγγέλματα & Οικογενειακή ζωή: Μια δύσκολη ισορροπία»

Ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες τάσεις της έρευνας για το φύλο, οι οποίες μελετούν την παρουσία των γυναικών στον επαγγελματικό στίβο, ιδιαίτερα κατά τα χρόνια της κρίσης, η Επιτροπή Φύλου και Ισότητας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ συνδιοργανώνει με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών εσπερίδα με τίτλο «Οι Γυναίκες στα Νομικά Επαγγέλματα: Ερευνητικές Προσεγγίσεις».

Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, από τις 16:30 ως τις 20:30, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ (Αίθουσα 319, 3ος όροφος κτιρίου Νομικής).

Το πρόγραμμα της εσπερίδας περιλαμβάνει δύο ενότητες. Η πρώτη έχει τίτλο «Έρευνες για τη διάσταση του φύλου στα νομικά επαγγέλματα». Συμμετέχουν η Διευθύντρια του Ινστιτούτου Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών, Ιωάννα Τσίγκανου, ο Ερευνητής του ΕΚΚΕ, Γιώργος Κανδύλης, και η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και Μέλος της Επιτροπής Φύλου και Ισότητας, Ασπασία Τσαούση, ενώ προεδρεύει η Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και Μέλος της Επιτροπής Φύλου και Ισότητας, Αθηνά Κοτζάμπαση.

Στη δεύτερη ενότητα με θέμα «Νομικά Επαγγέλματα & Οικογενειακή ζωή: Μια δύσκολη ισορροπία», συμμετέχουν η Ερευνήτρια του ΕΚΚΕ, Αμαλία Φραγκίσκου, η Διευθύντρια Ερευνών του ΕΚΚΕ, Μαρία Θανοπούλου και η Ερευνήτρια του ΕΚΚΕ, Έμμυ Φρονίμου, ενώ  προεδρεύει η Πρόεδρος της Επιτροπής Φύλου και Ισότητας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Καθηγήτρια Δήμητρα Κογκίδου.

Οι ομιλήτριες/ομιλητές θα αναφερθούν σε πρόσφατες έρευνες που αφορούν γυναίκες δικηγόρους, δικαστές και συμβολαιογράφους και ειδικότερα στη σχέση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής στην Ελλάδα της κρίσης. Στο τέλος και των δύο ενοτήτων προβλέπεται συζήτηση με το κοινό.

Την εσπερίδα θα χαιρετίσουν η Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Καθηγήτρια Ελισάβετ Συμεωνίδου-Καστανίδου, η Πρόεδρος της Επιτροπής Φύλου και Ισότητας του ΑΠΘ, Καθηγήτρια Δήμητρα Κογκίδου και το μέλος της Επιτροπής Φύλου και Ισότητας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ασπασία Τσαούση.

Η εσπερίδα εντάσσεται στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Νομική Σχολή του ΑΠΘ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 για την επέτειο των ενενήντα χρόνων συνεχούς λειτουργίας της, καθώς επίσης και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών για τον εορτασμό των 60 χρόνων της λειτουργίας του και της ερευνητικής του δραστηριότητας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολείο στο Ιράν
Ανατριχιαστικό βίντεο: Η στιγμή που πύραυλος χτυπά σχολείο στο Ιράν
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τον βομβαρδισμό σχολείου στο βόρειο Ιράν – Ένας έφηβος νεκρός, σφαγή 171 μαθητριών στη Μινάμπ
Ανατριχιαστικό βίντεο: Η στιγμή που πύραυλος χτυπά σχολείο στο Ιράν
Δημαρχείο Ελληνικού Αργυρούπολης
Αργυρούπολη: Σφοδρή κόντρα γονέων - Δήμου για την ηλεκτροπληξία μαθητή σε σχολείο
«Επιχειρούν να εμφανίσουν το συμβάν ως αποκύημα φαντασίας» - Η Ένωση Συλλόγων Γονέων απαντά στη Δημοτική Αρχή μετά τη διάψευση περί ηλεκτροπληξίας...
Αργυρούπολη: Σφοδρή κόντρα γονέων - Δήμου για την ηλεκτροπληξία μαθητή σε σχολείο
Γιώργος Κόσυβας
Γιώργος Κόσυβας: Το «αντίο» των Συμβούλων Εκπαίδευσης Μαθηματικών
Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Μαθηματικών Αττικής αποχαιρετούν τον αγαπητό μαθηματικό και παιδαγωγό, που έφυγε αιφνίδια από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών
Γιώργος Κόσυβας: Το «αντίο» των Συμβούλων Εκπαίδευσης Μαθηματικών