Thumbnail
«Έρευνες για τη διάσταση του φύλου στα νομικά επαγγέλματα» και «Νομικά Επαγγέλματα & Οικογενειακή ζωή: Μια δύσκολη ισορροπία»

Ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες τάσεις της έρευνας για το φύλο, οι οποίες μελετούν την παρουσία των γυναικών στον επαγγελματικό στίβο, ιδιαίτερα κατά τα χρόνια της κρίσης, η Επιτροπή Φύλου και Ισότητας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ συνδιοργανώνει με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών εσπερίδα με τίτλο «Οι Γυναίκες στα Νομικά Επαγγέλματα: Ερευνητικές Προσεγγίσεις».

Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, από τις 16:30 ως τις 20:30, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ (Αίθουσα 319, 3ος όροφος κτιρίου Νομικής).

Το πρόγραμμα της εσπερίδας περιλαμβάνει δύο ενότητες. Η πρώτη έχει τίτλο «Έρευνες για τη διάσταση του φύλου στα νομικά επαγγέλματα». Συμμετέχουν η Διευθύντρια του Ινστιτούτου Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών, Ιωάννα Τσίγκανου, ο Ερευνητής του ΕΚΚΕ, Γιώργος Κανδύλης, και η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και Μέλος της Επιτροπής Φύλου και Ισότητας, Ασπασία Τσαούση, ενώ προεδρεύει η Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και Μέλος της Επιτροπής Φύλου και Ισότητας, Αθηνά Κοτζάμπαση.

Στη δεύτερη ενότητα με θέμα «Νομικά Επαγγέλματα & Οικογενειακή ζωή: Μια δύσκολη ισορροπία», συμμετέχουν η Ερευνήτρια του ΕΚΚΕ, Αμαλία Φραγκίσκου, η Διευθύντρια Ερευνών του ΕΚΚΕ, Μαρία Θανοπούλου και η Ερευνήτρια του ΕΚΚΕ, Έμμυ Φρονίμου, ενώ  προεδρεύει η Πρόεδρος της Επιτροπής Φύλου και Ισότητας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Καθηγήτρια Δήμητρα Κογκίδου.

Οι ομιλήτριες/ομιλητές θα αναφερθούν σε πρόσφατες έρευνες που αφορούν γυναίκες δικηγόρους, δικαστές και συμβολαιογράφους και ειδικότερα στη σχέση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής στην Ελλάδα της κρίσης. Στο τέλος και των δύο ενοτήτων προβλέπεται συζήτηση με το κοινό.

Την εσπερίδα θα χαιρετίσουν η Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Καθηγήτρια Ελισάβετ Συμεωνίδου-Καστανίδου, η Πρόεδρος της Επιτροπής Φύλου και Ισότητας του ΑΠΘ, Καθηγήτρια Δήμητρα Κογκίδου και το μέλος της Επιτροπής Φύλου και Ισότητας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ασπασία Τσαούση.

Η εσπερίδα εντάσσεται στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Νομική Σχολή του ΑΠΘ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 για την επέτειο των ενενήντα χρόνων συνεχούς λειτουργίας της, καθώς επίσης και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών για τον εορτασμό των 60 χρόνων της λειτουργίας του και της ερευνητικής του δραστηριότητας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypoyrgeio paideias
Υπουργείο Παιδείας: Τα οργανικά κενά εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης (Πίνακες)
Σύμφωνα με το  Υπουργείο Παιδείας τα συνολικά κενά εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση ανέρχονται σε 2.785 και 2.907 στη Δευτεροβάθμια...
Υπουργείο Παιδείας: Τα οργανικά κενά εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης (Πίνακες)
μαθητες επί χουντας
Δικτατορία και Σχολείο: Οι αποκαλύψεις ενός σχολικού αρχείου
Η παρούσα διπλωματική εργασία προσεγγίζει την περίοδο της δικτατορίας (1967-74) στη χώρα μας αξιοποιώντας το σχολικό αρχείο. Ειδικότερα επιχειρεί να...
Δικτατορία και Σχολείο: Οι αποκαλύψεις ενός σχολικού αρχείου
συνελευση φοιτητεσ
ΑΕΙ: Τι προτείνουν πανεπιστημιακοί για τους φοιτητές - Και «έξυπνη κάρτα» για σίτιση-στέγαση
Ζητούν και προκήρυξη θέσεων μονίμων στελεχών στα Κέντρα Ψυχολογικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης
ΑΕΙ: Τι προτείνουν πανεπιστημιακοί για τους φοιτητές - Και «έξυπνη κάρτα» για σίτιση-στέγαση