Απάντηση των εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ σε καταγγελία της ΟΙΕΛΕ - Διευκρινίσεις από το Alfavita σε αιτιάσεις που διασκεδάζουν τις εντυπώσεις
Απάντηση στην καταγγελία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών δίνει μέσω του alfavita.gr το Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ στα Ιωάννινα

Πριν από λίγες ημέρες η ΟΙΕΛΕ εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «ΣΧΟΛΕΙΟ-ΓΑΛΕΡΑ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ «ΓΕΝΕΣΙΣ» ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΑΓΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΒΙΑΙΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ» με την οποία κατήγγειλε τα εκπαιδευτήρια για επιβολή ενός εργασιακού καθεστώτος «άγριας εκμετάλλευσης» των εκπαιδευτικών «παραβιάζοντας βάναυσα την εκπαιδευτική, την εργατική και την ασφαλιστική νομοθεσία», ενώ κατηγορούσε τον ιδιοκτήτη για «παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης και για βιαιοπραγία» σε βάρος της Αντιπροέδρου του σωματείου που εργάζεται στο σχολείο.

Σύμφωνα με επιστολή των εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ προς το alfavita.gr (ακολουθεί παρακάτω), η εκπαιδευτικός, η οποία βρισκόταν σε νόμιμη εκπαιδευτική άδεια, επισκέφθηκε το σχολείο και παρακώλυσε «την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου» ενημερώνοντας τους «παρευρισκόμενους εκπαιδευτικούς του Σχολείου για τον προεκλογικό αγώνα υπέρ της υποψηφιότητάς της κατά τις επικείμενες εκλογές της Κυριακής (2-2-2020) για την ανάδειξη των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του τοπικού Παραρτήματος της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.».

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, η εκπαιδευτικός «δεν αρκέσθηκε στα παραπάνω, αλλά επειδή ορισμένοι εκπαιδευτικοί βρίσκονταν εκείνη την ώρα στις τάξεις τους (έκαναν μάθημα στα παιδιά) η ανωτέρω εκπαιδευτικός ανέμενε στο χώρο υποδοχής του Σχολείου τους καθηγητές, κατά δε την ώρα που εκείνοι εξέρχονταν από το μάθημα και καθ’όλη τη διάρκεια του ολιγολέπτου διαλείμματος (μεταξύ δηλαδή των διδακτικών ωρών) τους ενημέρωνε για την υποψηφιότητά της, προξενώντας όμως με τον τρόπο αυτό πρόβλημα στις εφημερίες των εκπαιδευτικών στη διάρκεια του διαλείμματος, στην επικοινωνία τους με τους μαθητές και παρακωλύοντας εν γένει την εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου».

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί η παρέμβαση του διευθυντή, «ο οποίος με ευγενικό ύφος την παρακάλεσε να μην απασχολεί τους εκπαιδευτικούς κατά την εκτέλεση των εκπαιδευτικών τους καθηκόντων και της υπενθύμισε ότι για την πραγματοποίηση του προεκλογικού της αγώνα έπρεπε να έχει ενημερώσει τη διεύθυνση του Σχολείου, ώστε να συναντήσει τους εκπαιδευτικούς σε προκαθορισμένη ώρα, αμέσως μετά τη λήξη του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος, έτσι ώστε να μην προκληθεί αναστάτωση στην εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου». 

* Το alfavita.gr δημοσιεύει την επιστολή των εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, όπως άλλωστε πράττει με όλες τις ανακοινώσεις Ομοσπονδιών, συλλόγων, σωματείων κ.ά, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις.

Μετά την επιστολή των εκπαιδευτηρίων που καταλογίζει στο alfavita.gr μονομερή παρουσίαση του θέματος, και προειδοποιεί για ενδεχόμενες νομικές ενέργειες «για την αποκατάσταση της κάθε ζημίας που προκάλεσε το παραπάνω δημοσίευμα», η συντακτική μας ομάδα οφείλει να προχωρήσει σε ορισμένες διευκρινίσεις ώστε να δοθεί μια απάντηση σε αιτιάσεις που μοναδικό στόχο έχουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις:

1. Το alfavita.gr, μετρώντας είκοσι χρόνιας παρουσίας, έχει καταφέρει να γίνει το μεγαλύτερο ενημερωτικό - ειδησεογραφικό δίκτυο για την εκπαίδευση με την πολύτιμη στήριξη των εκπαιδευτικών και των αναγνωστών του. Πέρα από τα ρεπορτάζ μας, ένα μεγάλο μέρος του περιεχομένου μας αφορά ανακοινώσεις Ομοσπονδιών, συλλόγων, σωματείων, φορέων κτλ. αλλά και αναγνωστών ώστε να δίνεται βήμα διαλόγου και ενημέρωσης, χωρίς αποκλεισμούς. Όπως ακριβώς πράττουμε και τώρα, δημοσιεύοντας την επιστολή των εκπαιδευτηρίων. 

2. Στην προκειμένη περίπτωση, το δημοσίευμα δεν συνιστά «ρεπορτάζ» ή «σχολιασμό». Αντίθετα, αποτελεί αποκλειστικά ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, δηλαδή του επίσημου συνδικαλιστικού οργάνου των εκπαιδευτικών της ιδιωτικής εκπαίδευσης, και όχι «οιουδήποτε» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται μέσα στην επιστολή. Επομένως οι κατηγορίες περί παράβασης της «δημοσιογραφικής δεοντολογίας» ή μονομερούς παρουσίασης ενός γεγονότος δεν ευσταθούν. 

3. Προκαλεί ωστόσο έκπληξη ότι το σχολείο στην επιστολή του αναφέρεται μόνο στο περιστατικό με την εκπαιδευτικό, και δεν αναφέρεται καθόλου στις σοβαρές καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ για τις παρανομίες.

4. Σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση της αλήθειας, πράγματι, αυτό θα αποδειχθεί στα δικαστήρια και με το alfavita.gr να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του εκπαιδευτηρίου ΓΕΝΕΣΙΣ:

Με έκπληξη είδαμε την Κυριακή (2.2.2020) στο ενημερωτικό Μέσο σας, δημοσίευση σχετικά με την ανακοίνωση-καταγγελία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.) κατά των Εκπαιδευτηρίων μας, περί δήθεν παρεμπόδισης της αναπληρώτριας προέδρου της ΟΙΕΛΕ να ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς κατά την επίσκεψή της στο σχολείο μας, αλλά και βιαιοπραγίας εις βάρος της, καθώς επίσης για καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Θέλαμε να ελπίζουμε ότι η δημοσιογραφική δεοντολογία θα απαιτούσε και την διατύπωση της απόψεώς μας επί του θέματος αυτού, τουλάχιστον κατά τη δημοσίευση- προβολή της ανακοίνωσης-καταγγελίας της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. εις βάρος των Εκπαιδευτηρίων μας, ώστε οι αναγνώστες να σχηματίσουν πληρέστερη άποψη για το ζήτημα, όπως νομίζουμε ότι είναι ο στόχος σας. Ωστόσο, έστω και εκ των υστέρων, προς αποκατάσταση της αλήθειας, αλλά και για την ενημέρωση των αναγνωστών σας, σάς παραθέτουμε τα γεγονότα όπως ακριβώς έχουν λάβει χώρα:

Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020 λίγο μετά τις 11:00’, εν ώρα λειτουργίας του Γυμνασίου-Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, η αναπληρώτρια πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, η οποία υπηρετεί ως εκπαιδευτικός στο Σχολείο μας (καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας), αλλά βρίσκεται σε νόμιμη εκπαιδευτική άδεια, επισκέφτηκε μετά από αρκετούς μήνες το Σχολείο. Κατά την είσοδό της στο χώρο του Σχολείου επικαλέστηκε τη διεκπεραίωση ζητήματος, απτομένου της εκπαιδευτικής της αδείας.

Αντί όμως να απευθυνθεί στη Γραμματεία του Σχολείου για την υπόθεσή της, επισκέφτηκε το γραφείο των καθηγητών και πραγματοποιούσε στους παρευρισκόμενους εκπαιδευτικούς του Σχολείου προεκλογικό αγώνα υπέρ της υποψηφιότητάς της κατά τις επικείμενες εκλογές της Κυριακής (2-2-2020) για την ανάδειξη των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του τοπικού Παραρτήματος της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Μάλιστα δε, δεν αρκέσθηκε στα παραπάνω, αλλά επειδή ορισμένοι εκπαιδευτικοί βρίσκονταν εκείνη την ώρα στις τάξεις τους (έκαναν μάθημα στα παιδιά) η ανωτέρω εκπαιδευτικός ανέμενε στο χώρο υποδοχής του Σχολείου τους καθηγητές, κατά δε την ώρα που εκείνοι εξέρχονταν από το μάθημα και καθ’όλη τη διάρκεια του ολιγολέπτου διαλείμματος (μεταξύ δηλαδή των διδακτικών ωρών) τους «ενημέρωνε» για την υποψηφιότητά της, προξενώντας όμως με τον τρόπο αυτό πρόβλημα στις εφημερίες των εκπαιδευτικών στη διάρκεια του διαλείμματος, στην επικοινωνία τους με τους μαθητές και παρακωλύοντας εν γένει την εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου.

Η συγκεκριμένη συμπεριφορά της προκάλεσε την παρέμβαση του διευθυντή του Ημερήσιου Ιδιωτικού Γενικού Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, ο οποίος με ευγενικό ύφος την παρακάλεσε να μην απασχολεί τους εκπαιδευτικούς κατά την εκτέλεση των εκπαιδευτικών τους καθηκόντων και της υπενθύμισε ότι για την πραγματοποίηση του προεκλογικού της αγώνα έπρεπε να έχει ενημερώσει τη διεύθυνση του Σχολείου, ώστε να συναντήσει τους εκπαιδευτικούς σε προκαθορισμένη ώρα, αμέσως μετά τη λήξη του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος, έτσι ώστε να μην προκληθεί αναστάτωση στην εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου.

Συνάμα, ο διευθυντής του Ημερήσιου Γενικού Ιδιωτικού Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, ο οποίος παρακολουθούσε τη σκηνή, κάλεσε την ανωτέρω εκπαιδευτικό στο γραφείο του και είχε ημίωρη συνομιλία μαζί της. Μετά το πέρας της συνομιλίας τους η εκπαιδευτικός αποχώρησε, απευθύνοντας μάλιστα ειρωνικές και υβριστικές φράσεις προς τον διευθυντή του Λυκείου, τα οποία κρίνουμε σκόπιμο να μην παραθέσουμε εδώ, αλλά στα αρμόδια Δικαστήρια, τα οποία θα επιληφθούν του θέματος.

Ουδεμία επομένως, παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης υπήρξε, παρά την αδόκητη προσπάθεια της εκπαιδευτικού να κάνει τον προεκλογικό της αγώνα σε ώρα λειτουργίας του Σχολείου, ούτε βέβαια βιαιοπραγία εκ μέρους οιουδήποτε κατά της ανωτέρω εκπαιδευτικού. Όλα τα παραπάνω γεγονότα υπέπεσαν στην αντίληψη πολλών καθηγητών, οι οποίοι ευρίσκονταν σε διάλειμμα εκείνη την ώρα, καθώς και διοικητικών υπαλλήλων του Σχολείου, οι οποίοι και θα καταθέσουν την αλήθεια ενώπιον των αρμοδίων Αρχών, Οργάνων και Δικαστηρίων, όταν κληθούν.

Θέτουμε, λοιπόν υπόψιν τα ανωτέρω προς αποκατάσταση της αλήθειας, αλλά και για να ενημερώσετε τους αναγνώστες σας, συνάμα δε δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε ρητά κάθε δικαιώματός μας για την αποκατάσταση κάθε ζημίας που μας προκάλεσε το παραπάνω δημοσίευμα, όπως επίσης και κάθε ψευδής αναφορά για τον τρόπο λειτουργίας των Εκπαιδευτηρίων μας, λαμβανομένου μάλιστα υπόψιν του ότι η Παιδεία αποτελεί εξαιρετικά ευαίσθητο χώρο, ώστε να μην καταχωρούνται άκριτα και άδικα ανακοινώσεις ή καταγγελίες οιουδήποτε, χωρίς μάλιστα προηγουμένως να ακουστεί και το θιγόμενο μέρος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hoynta.jpg
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
57 χρόνια πριν τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
dictionary-lexiko-xenes_glosses-foreign_lagnuage.jpg
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;
Επειδή σε λίγο, για να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας ή για να δούμε τηλεόραση, θα χρειαζόμαστε πτυχίο αγγλικής φιλολογίας, μήπως είναι πιο εύκολο να τα...
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;