Σε επεισόδιο με πολιτικές και νομικές διαστάσεις εξελίσσεται η παρουσία του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Χίου, Σταύρου Μιχαηλίδη, στο εργοτάξιο του υπό κατασκευή Δικαστικού Μεγάρου Χίου, όταν –όπως ο ίδιος καταγγέλλει– κλειδώθηκε εντός του χώρου από εργοδηγό, κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.
Το περιστατικό, που κατέγραψε ο ίδιος ο βουλευτής σε βίντεο που δημοσιεύτηκε από το alithia.gr, συνέβη κατά τη διάρκεια αυτοψίας του στον χώρο του εργοταξίου. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, μπήκε όταν η είσοδος ήταν ανοιχτή, ωστόσο λίγο αργότερα βρέθηκε παγιδευμένος εντός του περιφραγμένου χώρου, καθώς η έξοδος είχε ασφαλιστεί με λουκέτο.
«Άνοιξε την πόρτα να βγω έξω, με έχεις περιορίσει. Ήταν ανοιχτή η πόρτα και μπήκα. Άνοιξε την πόρτα διότι θα έχεις ποινικές ευθύνες. Με έχεις περιορίσει, ήταν ανοιχτά και μπήκα με τη μηχανή και έχεις κλείσει με το λουκέτο», ακούγεται να λέει ο κ. Μιχαηλίδης στο βίντεο, απευθυνόμενος στον εργοδηγό.
Ο τελευταίος του απαντά πως εισήλθε χωρίς άδεια και πως αρμόδιος για οποιαδήποτε ενέργεια είναι ο εργολάβος του έργου. Το περιστατικό έληξε, σύμφωνα με τον βουλευτή, όταν απείλησε με κλήση στην αστυνομία, γεγονός που φέρεται να οδήγησε στο ξεκλείδωμα της πόρτας και την αποχώρησή του.
Αντίδραση από τον εργολάβο: «Αδικαιολόγητη ενέργεια»
Σε δηλώσεις του στο xiakoslaos, ο εργολάβος του έργου, Κωνσταντίνος Χούσος, χαρακτήρισε το συμβάν «επικίνδυνο» και έκανε λόγο για παραβίαση των κανόνων ασφαλείας:
«Πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνη και αδικαιολόγητη ενέργεια που θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες. Ο χώρος του εργοταξίου διέπεται από αυστηρούς κανόνες ασφάλειας και καμία είσοδος τρίτων δεν επιτρέπεται χωρίς την κατάλληλη ενημέρωση και προστασία».
Ποινική δίωξη κατά του εργοδηγού
Η υπόθεση πλέον οδηγείται στη δικαιοσύνη. Όπως αναφέρει το alithia.gr, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου έχει ασκήσει ποινική δίωξη κατά του εργοδηγού για το αδίκημα της παράνομης βίας, ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης έχει προσδιοριστεί για τις 3 Νοεμβρίου.
Το συμβάν έχει ήδη προκαλέσει πολιτική ένταση σε τοπικό επίπεδο, με τον βουλευτή να αφήνει αιχμές για πολιτική εμπλοκή κομματικών στελεχών της ΝΔ, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύεται η ανάγκη για αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων πρόσβασης σε δημόσια εργοτάξια.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Αλλαγές στο ωράριο εκπαιδευτικών από 1/9/2025: Ποιοι θα διδάσκουν λιγότερες ώρες
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ