keftedakia
Αν και πρόκειται για ένα φαινομενικά απλό πιάτο, υπάρχουν πολλές τεχνικές και λεπτομέρειες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη γεύση και την υφή τους.

Η σημασία του σωστού κιμά
Η επιλογή του κιμά είναι καθοριστική. Ο κιμάς που περνιέται δύο φορές από τη μηχανή γίνεται πιο μαλακός και ενσωματώνεται καλύτερα στο μείγμα, ενώ αποφεύγονται οι σβόλοι που μπορεί να κάνουν τον κεφτέ σκληρό. Πολλοί επιλέγουν να συνδυάσουν διαφορετικά είδη κρέατος, για παράδειγμα μοσχαρίσιο, χοιρινό και λίγο αρνίσιο, ώστε να πετύχουν πιο πλούσια γεύση και σωστή λιπαρότητα.

Τα βασικά υλικά που απογειώνουν το μείγμα
Το κρεμμύδι είναι απαραίτητο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ψιλοκομμένο και σοταρισμένο είτε τριμμένο, μαζί με τους χυμούς του. Ο δυόσμος προσθέτει αρωματική ένταση, ενώ ο μαϊντανός και λίγο θυμάρι χαρίζουν φρεσκάδα. Στο μείγμα συχνά προστίθεται μια ώριμη τριμμένη ντομάτα, ξίδι για οξύτητα, λίγο σκόρδο, αυγό για δέσιμο και μπαχαρικά όπως πιπέρι, ρίγανη και κύμινο.

Για πιο αφράτο αποτέλεσμα, η χρήση μουλιασμένου ψωμιού σε νερό κρίνεται ιδανική. Το κρασί καλό είναι να αποφεύγεται, καθώς το έντονο άρωμά του μπορεί να καλύψει τη γεύση του κρέατος.

Το ζύμωμα και η ξεκούραση του μείγματος
Ένα πολύ καλό και επίμονο ζύμωμα βοηθά τα υλικά να αναμειχθούν ομοιόμορφα. Το μείγμα πρέπει στη συνέχεια να ξεκουραστεί στο ψυγείο, ιδανικά για τουλάχιστον 1 ώρα, ή ακόμα και 4-5 ώρες, ώστε να δέσουν τα αρώματα και να σταθεροποιηθεί η υφή του.

Το σωστό τηγάνισμα
Για να πετύχετε τέλειους κεφτέδες με τραγανή εξωτερική κρούστα και ζουμερό εσωτερικό, ακολουθήστε μερικές βασικές οδηγίες:

Πλάστε τους σε ίδιου μεγέθους μπαλίτσες ή ελαφρώς πλακουτσωτό σχήμα για να ψήνονται ομοιόμορφα.

Αλευρώστε τους με σκληρό αλεύρι.

Τηγανίστε τους σε καλά ζεσταμένο ελαιόλαδο. Στην αρχή χρησιμοποιήστε χαμηλή ή μέτρια φωτιά για να ψηθούν σωστά εσωτερικά, και στο τέλος ανεβάστε τη θερμοκρασία για να αποκτήσουν τραγανή όψη και βαθύ χρώμα.

Αν το λάδι είναι αρκετό (όπως στο deep frying), οι κεφτέδες θα τηγανιστούν γρήγορα και ομοιόμορφα, χωρίς να απορροφήσουν υπερβολικό λάδι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΣΟΡΟΥ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ THN ΤΑΦΗ ΣΤΟ Α ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Οδυσσέας Ιωάννου: «Πού ήσουνα χθες, Αριστερά μου;» – Η ηχηρή απουσία από την κηδεία του Σαββόπουλου
Ο γνωστός στιχουργός και ραδιοφωνικός παραγωγός απευθύνει συγκινημένο αλλά αιχμηρό μήνυμα προς τη θεσμική Αριστερά, για την απουσία της από τον...
Οδυσσέας Ιωάννου: «Πού ήσουνα χθες, Αριστερά μου;» – Η ηχηρή απουσία από την κηδεία του Σαββόπουλου
plaisio321321.jpg
Πλαίσιο: 45 νέες προσλήψεις σε όλη την Ελλάδα – Δες σε ποιες πόλεις ανοίγουν θέσεις
Η γνωστή αλυσίδα τεχνολογίας επεκτείνεται και αναζητά προσωπικό για καταστήματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Χανιά και Ιωάννινα
Πλαίσιο: 45 νέες προσλήψεις σε όλη την Ελλάδα – Δες σε ποιες πόλεις ανοίγουν θέσεις
κακοκαιρία βροχή
Βροχές, καταιγίδες και… 30άρια! Ο πιο παράξενος Οκτώβριος των τελευταίων ετών
Η ΕΜΥ προειδοποιεί για πρόσκαιρη επιδείνωση με βροχές και θυελλώδεις ανέμους έως 8 μποφόρ, ενώ ο καιρός βελτιώνεται ενόψει της εθνικής εορτής
Βροχές, καταιγίδες και… 30άρια! Ο πιο παράξενος Οκτώβριος των τελευταίων ετών
βαραχος
Ο βάτραχος που “πέταξε”: Το απίθανο πείραμα που ξεκίνησε σαν αστείο και κατέληξε σε Νόμπελ
Αιωρήθηκε σαν να μην υπήρχε βαρύτητα - Το πείραμα με τον βάτραχο και τη δύναμη του μαγνητισμού
Ο βάτραχος που “πέταξε”: Το απίθανο πείραμα που ξεκίνησε σαν αστείο και κατέληξε σε Νόμπελ