Σήμερα η πιο επικίνδυνη ημέρα του καλοκαιριού: 43άρια, αποπνικτική ατμόσφαιρα και φόβοι για μεγάλες φωτιές

Πανελλήνιες 0

Μηχανογραφικό 2025: Λάθος στην απόφαση για τους εισακτέους - Κρυφή παγίδα για τους υποψήφιους ΕΠΑΛ

βάσεις εισαγωγής 2025
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ασάφεια στην απόφαση για τον αριθμό εισακτέων – Κίνδυνος λανθασμένων επιλογών στο Μηχανογραφικό

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) ένα λάθος που εντοπίστηκε στην πρόσφατη υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, για τα ποσοστά εισακτέων.

Αναγνώστρια κατήγγειλε στο alfavita.gr ότι «στο ΦΕΚ που βγήκε για τις θέσεις ανά κατηγορία, λέει 5% από τα ΕΠΑΛ στις Πολυτεχνικές Σχολές. Όμως στις νέες Πολυτεχνικές Σχολές που έγιναν φέτος εξακολουθεί να είναι 10%!».

Δείτε εδώ αναλυτικά το λάθος στο ΦΕΚ.

Η απόφαση

Η υπουργική απόφαση αναφέρει ότι το «5% του αριθμού εισακτέων σε Τμήματα και Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Πολυτεχνείων και Πολυτεχνικών Σχολών, σε Τμήματα Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Κτηνιατρικής, Φαρμακευτικής, Φυσικής, Βιολογίας και Γεωλογίας» θα καλυφθεί από υποψηφίους ΕΠΑΛ.

Η παράλειψη αυτή έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ισχύ του υφιστάμενου καθεστώτος, δημιουργώντας ενδεχομένως σύγχυση και διπλές ερμηνείες.

Η απουσία ρητής αναφοράς στα προβλεπόμενα ποσοστά για τους αποφοίτους ΕΠΑΛ ενδέχεται να οδηγήσει σε εσφαλμένες εκτιμήσεις από πλευράς υποψηφίων, επηρεάζοντας καθοριστικά την επιλογή σχολών στο Μηχανογραφικό Δελτίο. Το πρόβλημα θεωρείται ιδιαιτέρως σοβαρό, καθώς τα ποσοστά εισαγωγής αποτελούν βασικό εργαλείο υπολογισμού των πιθανοτήτων επιτυχίας για χιλιάδες υποψηφίους.

Αναμένεται να εκδοθεί διευκρινιστική εγκύκλιος ή τροποποιητική απόφαση από το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να αποκατασταθεί η ασάφεια ενόψει της υποβολής των Μηχανογραφικών.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Βάσεις Πανελλαδικών 2026: Μάχη με τον χρόνο για ανακοίνωση την Τετάρτη 22 Ιουλίου

Προσλήψεις σε σχολεία: Αιτήσεις τώρα για 3.373 θέσεις εργασίας χωρίς πτυχίο

Η ελληνική παραλία που κατέκτησε τη δεύτερη θέση παγκοσμίως

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πανελλήνιες