Καταγγελία: Παράτυπες αποφάσεις για τοποθετήσεις εκπαιδευτικών για τη συμπλήρωση ωραρίου
Το Δ. Σ. του Συλ. Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου καταγγέλλει ως απόλυτα παράνομη και παράτυπη την απόφαση τοποθέτησης δεκάδων συναδέλφων ειδικοτήτων σε σχολικές μονάδες για τη συμπλήρωση του ωραρίου τους

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΥΠΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Π. Ε. Β΄ ΑΘΗΝΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

Το Δ. Σ. του Συλ. Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου καταγγέλλει ως απόλυτα παράνομη και παράτυπη την απόφαση τοποθέτησης δεκάδων συναδέλφων ειδικοτήτων σε σχολικές μονάδες για τη συμπλήρωση του ωραρίου τους.

Οι τοποθετήσεις των συναδέλφων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στα σχολεία για συμπλήρωση ωραρίου έγιναν χωρίς να τηρηθεί κανενός είδους σύννομη και με βάση τις κείμενες διατάξεις νομοθεσία, αλλά με αυθαίρετο και αδιαφανή τρόπο.

Έτσι βρέθηκαν εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων να συμπληρώνουν ωράριο σε Δημοτικά Σχολεία εκτός του Δήμου που κατέχουν οργανική θέση ή είχαν αρχικά τοποθετηθεί, ενώ η Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας επιτείνει το απαράδεκτο της διαδικασίας καλώντας προσωπικά τους εκπαιδευτικούς και τους Διευθυντές των σχολείων για να βρεθούν «λύσεις».

Καλούμε τους αρμόδιους της Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας, για άλλη μια φορά, να προχωρήσουν στην ανακοίνωση των κενών (αριθμό ωρών) που λείπουν από κάθε σχολείο και σε ποιες ειδικότητες και αφού γίνουν αιτήσεις των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων που οφείλουν να συμπληρώσουν ωράριο να γίνουν οι τοποθετήσεις τους σύννομα και εντός του Δήμου που υπάγεται το σχολείο της αρχικής τους τοποθέτησης. Επίσης θα μπορούσε η Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας και το ΠΥΣΠΕ να έχουν νωρίτερα χωρίσει κατάλληλα τις ομάδες των Δημοτικών Σχολείων για τους εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων ώστε να μην παρουσιάζονται κάθε χρόνο αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα. Τέλος καλούμε τη Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας και το ΥΠΑΙΘ να σταματήσουν να μετακινούν αθρόα τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων ως «μπαλάκια» από σχολείο σε σχολείο προκειμένου να καλύψουν τα εκατοντάδες κενά που υπάρχουν ακόμα στα σχολεία και να προβούν στις αναγκαίες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και στη διενέργεια χιλιάδων μόνιμων διορισμών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση.

Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων – μέλη του σωματείου μας να μην εκτελούν προφορικές εντολές σε ό,τι αφορά την συμπλήρωση ωραρίου σε άλλα σχολεία και να ειδοποιούν τα μέλη του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου στην περίπτωση που δέχονται πιέσεις από την Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας.  

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να επιληφθεί του παραπάνω θέματος. ΄

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός του υπ. Εργασίας απέναντι στους οδηγούς των σχολικών λεωφορείων
Συνεχίζεται ο εμπαιγμός του υπ. Εργασίας απέναντι στους οδηγούς των σχολικών λεωφορείων
Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων»
Συνεχίζεται ο εμπαιγμός του υπ. Εργασίας απέναντι στους οδηγούς των σχολικών λεωφορείων
Η. Μόσιαλος: Δεν αντέχουμε νέο lockdown - Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό
Η. Μόσιαλος: Δεν αντέχουμε νέο lockdown - Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό
«Τώρα δεν χρειάζεται πανικός αλλά σχέδιο για να μην έχουμε δεύτερο κύμα, προσεκτική ανάλυση των δεδομένων και διεπιστημονική προσέγγιση της...
Η. Μόσιαλος: Δεν αντέχουμε νέο lockdown - Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό