paideias
O Γιάννης Παπαδομαρκάκης μεταξύ των προσώπων που διεκδικούν τη θέση του Γενικού Γραμματέα του υπ. Παιδείας

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας, Λεωνίδας Μάντζος (ΠΕ04.05), τοποθετείται – εκτός απροόπτου – από την υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη στη θέση του Αναπληρωτή Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, μετά την αυτοδίκαιη αποχώρηση του Θανάση Νικολόπουλου στις 30 Ιουνίου 2025.

mantzos_leonidas

Ο Λεωνίδας Μάντζος είχε διατελέσει το 2015, Διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α ́ Αθήνας.

O Γιάννης Παπαδομαρκάκης μεταξύ των προσώπων που διεκδικούν τη θέση του Γενικού Γραμματέα του υπ. Παιδείας

Ανακοινώνεται τις επόμενες μέρες το πρόσωπο που θα καταλάβει τη θέση του νέου Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας

Οι συζητήσεις αναζήτησης του προσώπου για τη θέση του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας,  -ο Γιάννης Κατσαρός αποχωρεί- βρίσκεται στο τέλος της από την υπουργό  Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, η οποία φαίνεται να έχει οριστικοποιήσει τις αποφάσεις της.

Σύμφωνα με  πληροφορίες του alfavita.gr, τη μεγαλύτερη πιθανότητα να καταλάβει τη θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας έχει ο  Αναπληρωτής  Περιφερειακός  Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου Γιάννης    Παπαδομαρκάκης.

papadomarkakis

Έπειτα από πολλά χρόνια στο τιμόνι της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, αναλάβατε την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου

Μετρώντας πλέον 36 χρόνια ενεργής παρουσίας στον χώρο της εκπαίδευσης, ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, αποτελεί έναν από τους πιο έμπειρους στη διοίκηση εκπαιδευτικούς.

Νέες τοποθετήσεις σε Αθήνα και Δυτική Αττική

Παράλληλα, με απόφαση του ΥΠΑΙΘ θα καλυφθούν άμεσα και οι θέσεις διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην:

Α’ Αθήνας: ορίζεται η Κατερίνα Αραμπατζή

Η Αικατερίνη Αραμπατζή είναι Επόπτρια Ποιότητας της Εκπαίδευσης Δ' Δ.Δ.Ε. Αθήνας. Υπηρέτησε με θητεία ως Συντονίστρια Εκπαίδευσης στο 1ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Αττικής. Έργο της είναι ο εκπαιδευτικός σχεδιασμός, η παρακολούθηση, ο συντονισμός - η υποστήριξη του έργου των δημόσιων, ειδικών, επαγγελματικών και ιδιωτικών σχολείων και η αξιολόγηση των δόκιμων εκπαιδευτικών της περιοχής ευθύνης της.

Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης και της Τεχνολογίας, μεταπτυχιακού διπλώματος στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και στην Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης, πτυχίου στην Ιστορία-Αρχαιολογία και στα Συστήματα Πληροφορικής. Έχει υπηρετήσει ως καθηγήτρια ελληνικής γλώσσας και ιστορίας, ως υπεύθυνη σχολικής βιβλιοθήκης και ως Διευθύντρια σχολείου σε δημόσια σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Έχει συμμετάσχει σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια ως ομιλήτρια σε θέματα γενικής και ειδικής εκπαίδευσης. Είναι μέλος του easy-to-read network, μέλος της Επιστημονικής Ένωσης για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας και μέλος της EuroClio - European Association of History Educators.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ

Δυτικής Αττικής: ορίζεται ο Γιώργος Μπίκος

Γιώργος Μπίκος

Ο Γιώργος Μπίκος είναι πτυχιούχος πολιτικών πολιτικών επιστημών (ΕΚΠΑ), κοινωνιολογίας (Πάντειο), παιδαγωγικών (ΣΕΛΕΤΕ) και κάτοχος μεταπτυχιακού στη Δημόσια Διοίκηση (ΕΚΠΑ). Κατέχει διδακτορικό στη Διδακτική των πολιτικών επιστημών (Πάντειο) και έχει πολυετή διδασκαλία σε προπτυχιακά προγράμματα σπουδών ως συμβασιούχος επίκουρος καθηγητής στο ΤΕΙ Αθήνας και το ΠΑΔΑ, και ως μέλος ΣΕΠ στο ΕΑΠ, αλλά και σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δασκάλων του ΕΚΠΑ. Έχει εμπειρία ως επιμορφωτής σε προγράμματα παιδαγωγικής επάρκειας στην ΑΣΠΑΙΤΕ και το ΕΑΠ (με επιμορφωτικό έργο άνω των 1000 ωρών), ενώ, παράλληλα έχει πάνω από 350 ώρες επιμόρφωσης στο ΕΚΔΔΑ ως μέλος του Κύριου Μητρώου Επιμορφωτών του.

Έχει διατελέσει από το 2011 μέχρι το 2023, δ/ντής στο 6ο και το 1ο ΓΕΛ Πειραιά, αλλά και στο 3ο και το 7ο Καλλιθέας, ενώ από το 2023 ήταν Σύμβουλος Εκπ/σης κλ. κοινωνικών επιστημών στη Δ΄ Αθήνας, στη Δ. Αττική και στην ΠΔΕ Πελοποννήσου. Από τον Νοέμβριο του 2024 ασκούσε καθήκοντα Επόπτη Ποιότητας στη ΔΔΕ Δ. Αττικής.

Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο στο γνωστικό πεδίο της κοινωνιολογίας της ανάγνωσης, της Διδακτικής, των Σχολικών Βιβλιοθηκών και της αξιολόγησης των μαθητών, ενώ διευθύνει σειρές βιβλίων στον τομέα της επαγγελματικής εκπ/σης και κατάρτισης. Τέλος, έχει αρθρογραφία σε ελληνικά και αγγλόφωνα περιοδικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι αλλάζει στα σχολεία από Σεπτέμβριο: Τα νέα μαθήματα του 2025-2026

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/76

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

οπεκε
Νέοι διάλογοι-φωτιά για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Να γ@@θεί ο υπουργός και όλοι, κανονίστε τα»
Νέοι διάλογοι έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το μεγάλο φαγοπότι στον ΟΠΕΚΕΠΕ
Νέοι διάλογοι-φωτιά για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Να γ@@θεί ο υπουργός και όλοι, κανονίστε τα»
viasmos
Δίωξη για βιασμό σε 19χρονο μετά από καταγγελία ανήλικης στη Θέρμη Θεσσαλονίκης
Ο 19χρονος παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον 1ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης από τον οποίο πήρε 48ωρη προθεσμία και παραμένει υπό κράτηση
Δίωξη για βιασμό σε 19χρονο μετά από καταγγελία ανήλικης στη Θέρμη Θεσσαλονίκης