Πανελλήνιες: Οι σχολές με τις υψηλότερες βάσεις το 2020
INTIME NEWS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ο κορυφαίος υποψήφιος του 2ου Επιστημονικού Πεδίου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025, συγκέντρωσε 19.640 μόρια - Πώς τα κατάφερε και ποιοι είναι οι στόχοι του

Ο Βασίλης Παπακυριακόπουλος, ο κορυφαίος υποψήφιος του 2ου Επιστημονικού Πεδίου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025, συγκέντρωσε 19.640 μόρια και έχει θέσει ως στόχο του να σπουδάσει στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Η επιτυχία του αποδεικνύει την αφοσίωση, τον προγραμματισμό και την ισορροπία που κράτησε καθ’ όλη τη διάρκεια της απαιτητικής προετοιμασίας.

Δύο μεγάλες αγάπες

Από μικρή ηλικία, ο Βασίλης συνδυάζει το πάθος του για τον αθλητισμό —ιδιαίτερα το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο— με τη δημιουργική έκφραση μέσα από τη μουσική, παίζοντας ηλεκτρική κιθάρα.

Οι αθλητικές δραστηριότητες του προσφέρουν πειθαρχία και ομαδικότητα, ενώ η μουσική αποτελεί γι’ αυτόν έναν τρόπο χαλάρωσης και έμπνευσης, διατηρώντας την ψυχική του ισορροπία.

Γιατί επέλεξε το ΕΜΠ

Η απόφασή του να επιλέξει το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ πηγάζει από το ενδιαφέρον του για την τεχνολογία και το πώς αυτή μπορεί να βελτιώσει την καθημερινή ζωή.

Με γονείς που εργάζονται στον τεχνολογικό τομέα, είχε από νωρίς ερεθίσματα και κίνητρο να εμβαθύνει σε αυτό το πεδίο, πειραματιζόμενος με υπολογιστές και ηλεκτρονικές συσκευές.

Τι προσδοκά από τις σπουδές του

Ο Βασίλης αναμένει να αποκτήσει εξειδικευμένες γνώσεις σε τεχνολογικά συστήματα, ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά κυκλώματα, καθώς και στην ανάπτυξη λογισμικού και εφαρμογών.

Δίνει μεγάλη σημασία στη συνδυαστική εκμάθηση θεωρίας και πρακτικής μέσα από εργαστήρια, ερευνητικά προγράμματα και πιθανή πρακτική άσκηση.

Παράλληλα, επιδιώκει να ενισχύσει τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, κριτικής σκέψης και ομαδικής συνεργασίας — κλειδιά για την επιτυχή πορεία στον τεχνολογικό τομέα.

Απαιτητικό αλλά ισορροπημένο πρόγραμμα μελέτης

Η μελέτη του Βασίλη χαρακτηριζόταν από συνέπεια και σωστό προγραμματισμό. Προσπαθούσε να καλύπτει την ύλη χωρίς υπερβολές και ξενύχτια, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα της μελέτης και φροντίζοντας να κοιμάται νωρίς για να έχει καθαρό μυαλό και ενέργεια.

Η μεθοδικότητα και η οργάνωση αποτέλεσαν τη βάση της προετοιμασίας του.

Παρά την ένταση των σπουδών, ο Βασίλης βρήκε χρόνο για ξεκούραση και χόμπι. Η μουσική, ειδικά το παίξιμο της ηλεκτρικής κιθάρας, ήταν η κύρια πηγή χαλάρωσης, ενώ οι σύντομες βόλτες τον βοηθούσαν να ανανεώνεται και να διατηρεί τη συγκέντρωσή του. Η ισορροπία ανάμεσα στη μελέτη και την προσωπική ζωή ήταν γι’ αυτόν απαραίτητη.

Η επιτυχία του οφείλεται στη μεθοδική προσέγγιση: κατέτασσε την ύλη σε μικρές ενότητες, έθετε καθημερινούς στόχους και αφιέρωνε χρόνο για την επίλυση παλαιότερων θεμάτων, κάτι που τον βοήθησε να εξοικειωθεί με το εξεταστικό πλαίσιο και να διαχειριστεί αποτελεσματικά τον χρόνο του. Η προσωπική επιμονή και η σκληρή δουλειά ήταν καθοριστικές παράμετροι για το αποτέλεσμα.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έφερε στον Βασίλη έντονα συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης. Περιγράφει την προσπάθειά του ως επαγγελματική και αφοσιωμένη, ενώ η στήριξη των γονέων του ήταν καθοριστική τόσο ψυχολογικά όσο και πρακτικά, συμβάλλοντας στην επιτυχή διαχείριση του άγχους.

Συμβουλές προς τους υποψηφίους

Το μήνυμα που στέλνει στους νέους που ετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές είναι να δουλεύουν με συνέπεια, να διαβάζουν συστηματικά και να μην αφήνουν κενά στην ύλη. Η συνεχής βελτίωση και ο σαφής προγραμματισμός είναι το κλειδί για την επιτυχία, όπως και η μεθοδικότητα που επιτρέπει να αποφευχθεί η πίεση.

Ο Βασίλης υπογραμμίζει πως ο συνδυασμός σχολείου, φροντιστηρίου και προσωπικής μελέτης ήταν αυτός που του παρείχε την καλύτερη βάση. Το σχολείο έδωσε τις βασικές γνώσεις, το φροντιστήριο ενίσχυσε την εξειδίκευση, ενώ η μελέτη στο σπίτι προσέφερε την άνεση για εξάσκηση και εμβάθυνση.

Αναγνωρίζει τα θετικά και αρνητικά των Πανελλαδικών, επισημαίνοντας πως το σύστημα προσφέρει αντικειμενική αξιολόγηση, παρά το άγχος της μίας ημέρας. Θεωρεί πως οποιαδήποτε αλλαγή πρέπει να διασφαλίζει την αξιοκρατία και να δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους υποψηφίους.

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις που αφορούν τις Πανελλήνιες

Που θα ανέβουν οι βάσεις

«Απογείωση» στις Πανελλαδικές: Η επιλοχίας των Απάτσι με 19.360 μόρια ανοίγει φτερά για το Πανεπιστήμιο

Μηχανογραφικό 2025: Αυτός είναι ο χάρτης των αντιστοιχιών για 96 Τμήματα - Οι μεγάλες αλλαγές

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αγγελική Μπαρμπαγιάννη
«Με λένε Αγγελική και ήμουν ένα βήμα πριν το τέλος» – Η σπαρακτική εξομολόγηση μιας γυναίκας που πάλεψε για τη ζωή της με κάθε ανάσα
Από το χείλος του θανάτου στη ζωή: Η απίστευτη μάχη μιας γυναίκας από τη Λάρισα που νίκησε χάρη σε μεταμόσχευση πνευμόνων (vid)
«Με λένε Αγγελική και ήμουν ένα βήμα πριν το τέλος» – Η σπαρακτική εξομολόγηση μιας γυναίκας που πάλεψε για τη ζωή της με κάθε ανάσα
Εργοστάσιο στη Λάρισα
Απίστευτη αύξηση κεφαλαίου: Η εταιρεία που εκτοξεύει το μετοχικό της κεφάλαιο από 100.000 στα 19,5 εκατ. ευρώ!
Από τα 100.000 ευρώ στα 19,5 εκατομμύρια – Μεγάλη αύξηση κεφαλαίου για το νέο εργοστάσιο φυσικού αερίου
Απίστευτη αύξηση κεφαλαίου: Η εταιρεία που εκτοξεύει το μετοχικό της κεφάλαιο από 100.000 στα 19,5 εκατ. ευρώ!
asep diagonismos graptos
ΑΣΕΠ 2025: Ποιες ειδικότητες «σπάνε» ταμεία και έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση!
Ανακαλύψτε τις ειδικότητες με τις περισσότερες θέσεις στο δημόσιο τομέα φέτος και τι πρέπει να προσέξετε πριν κάνετε αίτηση για να αυξήσετε τις...
ΑΣΕΠ 2025: Ποιες ειδικότητες «σπάνε» ταμεία και έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση!