Αναζητάς μια πιο υγιεινή παραλλαγή του κλασικού κεμπάπ χωρίς να χάσεις τη γεύση; Το κεμπάπ κοτόπουλου είναι η ιδανική λύση.
Υλικά (για 4 μερίδες)
500 γρ. κιμάς κοτόπουλου (κατά προτίμηση από μπούτι)
1 ξερό κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες ή ψιλοκομμένες
100 γρ. μπαγιάτικο ψωμί, τριμμένο (στο μούλτι)
1 κ.σ. κατσικίσιο γιαούρτι
4 κ.σ. φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα (γλυκιά ή καυτερή)
1 κ.γ. σουμάκ (προαιρετικά)
1 κ.σ. ξίδι από κρασί
4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε όλα τα υλικά.
Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές και αφράτο μείγμα.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ώστε να «δέσουν» οι γεύσεις.
Πλάθουμε 8 κεμπάπ και τα περνάμε σε ξύλινα καλαμάκια ή μεταλλικές βέργες.
Ψήνουμε σε γκριλ ή σχάρα για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα εξωτερικά αλλά να παραμείνουν ζουμερά στο εσωτερικό.
Σερβίρισμα
Συνοδεύουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρέσκο χυμό λεμονιού. Εναλλακτικά, προσθέτουμε μια δροσερή σάλτσα γιαουρτιού με δυόσμο και ξύσμα λεμονιού.
Extra Tips
Για ακόμη περισσότερη γεύση, συνδυάστε το με μια ελαφρώς πικάντικη κόκκινη σάλτσα.
Μπορείτε να τα ψήσετε και σε τηγάνι με ελάχιστο λάδι, σε περίπτωση που δεν έχετε γκριλ.
Αν θέλετε να γίνουν ακόμη πιο αφράτα, μπορείτε να προσθέσετε 1 αυγό στο μείγμα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Έρχεται «βαρύς» καύσωνας στην Αττική: Πάνω από 42°C τις επόμενες ημέρες
750 ευρώ σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ