Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καρχιμάνης
Επιδοτήσεις με το... οικογενειακό όνομα: Στο φως τα ποσά που έλαβαν συγγενείς του Περιφερειάρχη Ηπείρου από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ερωτήματα προκαλούν τα στοιχεία που προκύπτουν από επίσημα αρχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, τα οποία φέρνει στη δημοσιότητα ο δημοσιογράφος Κώστας Καλτσής, καθώς σε αυτά εμφανίζονται μέλη της οικογένειας του Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρου Καχριμάνη, ως αποδέκτες αγροτικών επιδοτήσεων.

Συγκεκριμένα, οι δύο γιοι του Περιφερειάρχη, Γιώργος και Τριαντάφυλλος Καχριμάνης, φέρονται να έχουν λάβει επιδοτήσεις ύψους αρκετών χιλιάδων ευρώ, με τα ποσά να κυμαίνονται από 1.750 έως και 17.075 ευρώ. Δικαιούχος επιδοτήσεων εμφανίζεται και η σύζυγος του Γιώργου Καχριμάνη, Ελένη Τρίχα.

Οι ενισχύσεις προέρχονται από ποικίλα προγράμματα του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως εισοδηματική στήριξη για νέους γεωργούς, δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και του κλίματος, αλλά και αποζημιώσεις λόγω των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία. Ανάμεσα στα ποσά ξεχωρίζει και η επιδότηση των 5.389,41 ευρώ προς τον Τριαντάφυλλο Καχριμάνη στο πλαίσιο του προγράμματος ειδικής ενίσχυσης για το βαμβάκι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο διαβιβαστικό έγγραφο που συνοδεύει τη δικογραφία για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ και έχει διαβιβαστεί στη Βουλή από την Ευρωπαία Εισαγγελέα, περιλαμβάνεται και το όνομα του Αλέξανδρου Καχριμάνη. Όπως αναφέρεται στο σχετικό υλικό, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ φέρεται να είχε εκφράσει προβληματισμό για δηλώσεις παράνομων βοσκοτόπων στην Ήπειρο, που αποδίδονται στον Περιφερειάρχη.

Έγγραφα ΟΠΕΚΕΠΕ
Έγγραφα ΟΠΕΚΕΠΕ

 

Έγγραφα ΟΠΕΚΕΠΕ
Έγγραφα ΟΠΕΚΕΠΕ
Έγγραφα ΟΠΕΚΕΠΕ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο 2025: Ποιοι πρέπει να «τρέξουν» για έκπτωση στον λογαριασμό ρεύματος

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eidikasxoleia.jpg
Κρίσιμο αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας για τα ειδικά σχολεία - «Να μειωθεί άμεσα ο αριθμός μαθητών ανά τάξη»
Αίτημα εκπαιδευτικών προς την Υπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη για άμεση δημιουργία ολιγομελών τμημάτων στα ειδικά σχολεία
Κρίσιμο αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας για τα ειδικά σχολεία - «Να μειωθεί άμεσα ο αριθμός μαθητών ανά τάξη»
Diogo
Ντιόγκο Ζότα: Οικογενειακή Τραγωδία στην Ασφαλτο - Σκοτώθηκε μαζί με τον 26χρονο αδερφό του
Οικογενειακή τραγωδία στην άσφαλτο – Σκοτώθηκε μαζί με τον 26χρονο αδερφό του, το αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες
Ντιόγκο Ζότα: Οικογενειακή Τραγωδία στην Ασφαλτο - Σκοτώθηκε μαζί με τον 26χρονο αδερφό του
ΕΚΠΑ
ΕΚΠΑ: Αυτό ειναι το κορυφαίο ΔΠΜΣ «Ρητορική, Επικοινωνία και Δημιουργική Γραφή στην Εκπαίδευση»
ΕΚΠΑ: Αυτό ειναι το κορυφαίο ΔΠΜΣ «Ρητορική, Επικοινωνία και Δημιουργική Γραφή στην Εκπαίδευση»