ερασμους
«Η συγκεκριμένη δραστηριότητα εκπαίδευσης είχε ως θέμα «Εναλλακτικές και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δραστηριότητα κατάρτισης Erasmus+ 18 μαθητών του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Ταύρου από τους Τομείς Ηλεκτρολογίας/Ηλεκτρονικής/Μηχανολογίας στη Δρέσδη της Γερμανίας. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα εκπαίδευσης είχε ως θέμα «Εναλλακτικές και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» και αποτελεί μέρος του Σχεδίου Erasmus+ του σχολείου μας με τίτλο: «Εργαλεία βιωσιμότητας και επικοινωνίας για ένα πράσινο και ανοιχτό σχολείο»

H εκπαίδευση έγινε στα αγγλικά στο εκπαιδευτικό κέντρο WBS και περιελάμβανε παρουσιάσεις, πρακτικές ασκήσεις/πειράματα πάνω στα φωτοβολταϊκά συστήματα και εκπαιδευτικές επισκέψεις (όπως σε μονάδα παραγωγής βιοαερίου και σε θερμοηλεκτρικό σταθμό με συνδυασμένη χρήση καυσίμων). Μέσα από την καθημερινή εκπαίδευση οι μαθητές απέκτησαν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες πάνω στις ΑΠΕ, ήρθαν σε επαφή με την γερμανική επαγγελματική εκπαίδευση και εξοικειώθηκαν με την χρήση των αγγλικών και ειδικότερα της τεχνικής ορολογίας. Στον ελεύθερο χρόνο οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Δρέσδη και τον πολιτισμό της.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφικό υλικό από την εμπειρία μας στο Instagram στη σελίδα esperinoepaltavrou Επίσης, μπορείτε να παρακολουθείτε τις δράσεις μας στο πλαίσιο του Erasmus+ στην ιστοσελίδα του σχολείου 1epal-esp-tavrou.att.sch.gr 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Θεοφάνεια ή Θεοφάνια; Τι απαντά ο Γιώργος Μπαμπινιώτης

«Άρουρα»: Tι σημαίνει η αρχαία λέξη και τι περιγράφει;

Σαρώνει ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ το Γενάρη του 2026 η πιο εύκολη Πιστοποίηση Ιταλικών για το ΑΣΕΠ

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

thranio taksi sxoleio
Ποιος θα πληρώνει τα σχολεία; Οργή γονέων για την κατάργηση των σχολικών επιτροπών
Η ΑΣΓΜΕ καταγγέλλει υποχρηματοδότηση, αποψίλωση δήμων και «υπονόμευση του δημόσιου σχολείου»
Ποιος θα πληρώνει τα σχολεία; Οργή γονέων για την κατάργηση των σχολικών επιτροπών