ερασμους
Επιμόρφωση εκπαιδευτικών του 130ού Δημοτικού Σχολείου Αθηνών στο Miranhas Esposende της Πορτογαλίας

Από 18/2/2024 μέχρι και 24/2/2024 οι εκπαιδευτικοί του 130ού Δημοτικού Σχολείου Αθηνών: Πηνελόπη Μορτάκη (Π.Ε. 70), Βεατρίκη Σκορδίλη (Π.Ε. 06), Γιώργος Μπέμπελος (Π.Ε. 70) ταξίδεψαν στο Agrupamento de Escolas Antonio Rontrigues Sampaio (AEARS) στο Marinhas Esposente της Πορτογαλίας.

Το ταξίδι έγινε στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Erasmus+ με κωδικό 2023-1-ΕLO1-KA 122-SCH-000137384 και τίτλο σχεδίου: "Διαφοροποιημένη διδασκαλία προς μια ισότιμη μάθηση για όλους: Προωθώντας τα κίνητρα των μαθητών και την αντιμετώπιση συγκρούσεων σε τάξεις με μαθητές διαφορετικού πολιτισμικού υπόβαθρου και διαφορετικών/ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών".

Στόχος του προγράμματος ήταν να αποκτήσουν οι εκπαιδευτικοί νέες γνώσεις γύρω από τις πρακτικές συμπερίληψης, το digital storytelling και το gamification. Το πρόγραμμα περιλάμβανε ξενάγηση στους χώρους των σχολείων και την παρακολούθηση μαθημάτων σε τάξεις με διαφορετικό γλωσσικό υπόβαθρο και μαθησιακές δυσκολίες. Οι εκπαιδευτικοί είδαν στη πράξη  πως ένα σχολείο με κατάλληλες υποδομές και βοηθητικό προσωπικό προωθεί τη συμπερίληψη όλων των μαθητών. Οι ομοιότητες και οι διαφορές των δύο συστημάτων αποτέλεσαν θέμα για περαιτέρω συζήτηση.

Η δράση αυτή αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και προβληματισμού για εναλλακτικές πρακτικές που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στα ελληνικά δεδομένα, προκειμένου να αναβαθμιστεί το εκπαιδευτικό έργο!

ερασμους 2

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελλαδικες
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Η «Φυσική» αρνητικότητα της Θετικής Κατεύθυνσης
Είναι αναγκαίο να αλλάξουμε επιτέλους νοοτροπία και να αντιμετωπίζουμε την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια ως εφαλτήριο μιας επιστημονικής σταδιοδρομίας...
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Η «Φυσική» αρνητικότητα της Θετικής Κατεύθυνσης
Σαλάτα με φακές
Η πιο νόστιμη σαλάτα με φακές: Συνταγή από την Παλαιστίνη
Η κλασική συνταγή για φακοσαλάτα, υγιεινή, θρεπτική και άκρως καλοκαιρινή περιέχει εκτός από τις φακές, τοματίνια ή ντομάτες, αγγούρι, κόκκινο...
Η πιο νόστιμη σαλάτα με φακές: Συνταγή από την Παλαιστίνη