ερασμους
Επιμόρφωση εκπαιδευτικών του 130ού Δημοτικού Σχολείου Αθηνών στο Miranhas Esposende της Πορτογαλίας

Από 18/2/2024 μέχρι και 24/2/2024 οι εκπαιδευτικοί του 130ού Δημοτικού Σχολείου Αθηνών: Πηνελόπη Μορτάκη (Π.Ε. 70), Βεατρίκη Σκορδίλη (Π.Ε. 06), Γιώργος Μπέμπελος (Π.Ε. 70) ταξίδεψαν στο Agrupamento de Escolas Antonio Rontrigues Sampaio (AEARS) στο Marinhas Esposente της Πορτογαλίας.

Το ταξίδι έγινε στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Erasmus+ με κωδικό 2023-1-ΕLO1-KA 122-SCH-000137384 και τίτλο σχεδίου: "Διαφοροποιημένη διδασκαλία προς μια ισότιμη μάθηση για όλους: Προωθώντας τα κίνητρα των μαθητών και την αντιμετώπιση συγκρούσεων σε τάξεις με μαθητές διαφορετικού πολιτισμικού υπόβαθρου και διαφορετικών/ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών".

Στόχος του προγράμματος ήταν να αποκτήσουν οι εκπαιδευτικοί νέες γνώσεις γύρω από τις πρακτικές συμπερίληψης, το digital storytelling και το gamification. Το πρόγραμμα περιλάμβανε ξενάγηση στους χώρους των σχολείων και την παρακολούθηση μαθημάτων σε τάξεις με διαφορετικό γλωσσικό υπόβαθρο και μαθησιακές δυσκολίες. Οι εκπαιδευτικοί είδαν στη πράξη  πως ένα σχολείο με κατάλληλες υποδομές και βοηθητικό προσωπικό προωθεί τη συμπερίληψη όλων των μαθητών. Οι ομοιότητες και οι διαφορές των δύο συστημάτων αποτέλεσαν θέμα για περαιτέρω συζήτηση.

Η δράση αυτή αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και προβληματισμού για εναλλακτικές πρακτικές που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στα ελληνικά δεδομένα, προκειμένου να αναβαθμιστεί το εκπαιδευτικό έργο!

ερασμους 2

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις

«Έβλεπα τον γιο μου να καταρρέει και δεν ήξερα το γιατί»: Η μάχη μιας εκπαιδευτικού με τη δυσλεξία

Πώς τα χρήματά σας «φεύγουν» αθόρυβα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό

Σπίτι με 50 ευρώ το μήνα για δημόσιους υπαλλήλους: Το νέο πρόγραμμα που αλλάζει τα δεδομένα

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κοκκινη γραμμή
Η κόκκινη γραμμή στους δρόμους που αλλάζει την οδήγηση
Νέες δοκιμές σε Ευρώπη και Ελλάδα φέρνουν διαφορετική διαγράμμιση στο οδόστρωμα με στόχο λιγότερα ατυχήματα και μεγαλύτερη προσοχή πίσω από το τιμόνι
Η κόκκινη γραμμή στους δρόμους που αλλάζει την οδήγηση
αξιολόγηση
Αντίδραση εκπαιδευτικών για ερωτηματολόγιο αξιολόγησης στην Αν. Αττική
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Σωκράτης» ζητά την άμεση απόσυρση της οδηγίας, κάνοντας λόγο για πρακτικές ελέγχου και αυταρχισμού
Αντίδραση εκπαιδευτικών για ερωτηματολόγιο αξιολόγησης στην Αν. Αττική