Χαλκιδική: Γονείς και δάσκαλοι σχολείου έφτιαξαν «τράπεζα τροφίμων»
Σε μία ιδιαίτερη πρωτοβουλία προχώρησαν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί ενός σχολείου στη Χαλκιδική

Σοβαρό πρόβλημα αποτελεί για πολλά παιδιά η οικονομική αδυναμία που τους ωθεί να μην φέρνουν κολατσιό μαζί τους, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που τα σχολεία δεν έχουν επιλεχθεί να λάβουν γεύματα.

Έτσι, σκεπτόμενοι με αλληλεγγύη, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι δάσκαλοι του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κασσάνδρας στη Χαλκιδική προχώρησαν σε μία όμορφη πρωτοβουλία, δημιουργώντας μία «τράπεζα τροφίμων», με στόχο κανένα παιδί να μην μένει χωρίς φαγητό, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Θωμά Καλέση, στο grtimes.gr

«Τράπεζα τροφίμων»

«Αν και γνωρίζουμε ότι η Κασσάνδρα δεν είναι από τις πιο φτωχές περιοχές στην Ελλάδα, καθώς οι πλειοψηφία των γονέων εργάζεται τουλάχιστον ολόκληρο το καλοκαίρι, εμείς θεωρήσαμε αυτονόητο, ότι κανένα παιδί δεν πρέπει να μένει χωρίς κολατσιό κατά τις ώρες που βρίσκεται στο σχολείο του. Ήδη βέβαια, ο διευθυντής μας ο Κωνσταντίνος Καπετσώνης, φρόντιζε ώστε να υπάρχει πάντα κάτι για τα παιδιά που είτε δεν είχαν κολατσιό, είτε για κάποιο λόγο τους έπεσε, απλά εμείς ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, αποφασίσαμε να το κάνουμε λίγο πιο οργανωμένα», ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού, Ειρήνη Αγκόρτζα.

Παράλληλα, όπως η ίδια ενημέρωσε, στην «τράπεζα τροφίμων» αναμένεται να μπουν σταδιακά και φρούτα, ενώ τον ανεφοδιασμό των ανέλαβαν οι ίδιοι οι γονείς και την διανομή οι εκπαιδευτικοί. Στο εγχείρημα αυτό, όπως αναφέρεται, θα βοηθήσουν και τοπικοί επιχειρηματίες με είδη τροφίμων.

Θετικά έλαβε την κίνηση και η τοπική κοινωνία, αντιλαμβανόμενοι τη σημασία της πρωτοβουλίας, καθώς όπως τόνισε η κ. Αγκόρτζα «Η αλήθεια είναι πως είχαμε πολύ θετικές αντιδράσεις και παροτρύνουμε και άλλα σχολεία να ακολουθήσουν το παράδειγμα. Αυτό θα κάνει τους Συλλόγους Γονέων ακόμη περισσότερο χρήσιμους, όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για τους ίδιους. Εμείς για παράδειγμα από πέρσι που ξεκινήσαμε αλλά και φέτος με τη βοήθεια του κοινωνικού λειτουργού και του ψυχολόγου που έχουμε την τύχη να έχουμε στο σχολείο μας, προσπαθούμε να καλύψουμε οποιεσδήποτε ανάγκες υπάρχουν και που ενδεχομένως να προκύψουν».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Φυσικός Βαρβακείου για το θέμα της Φυσικής των Πανελληνίων: Eάν ο Π. Πολάκης δεν ανακαλέσει θα κινηθώ νομικά

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

vaseis20150905.jpg
Πανελλαδικές 2024: Πτώση βάσεων από Φυσική, Ιστορία - Ανάλυση για όλα τα πεδία
Με βάση τον υψηλό πήχη δυσκολίας των φετινών θεμάτων, εκπαιδευτικοί θεωρούν ότι δύσκολα οι περιζήτητες σχολές θα διατηρήσουν τις βάσεις τους και...
Πανελλαδικές 2024: Πτώση βάσεων από Φυσική, Ιστορία - Ανάλυση για όλα τα πεδία