Χαλκιδική: Γονείς και δάσκαλοι σχολείου έφτιαξαν «τράπεζα τροφίμων»
Σε μία ιδιαίτερη πρωτοβουλία προχώρησαν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί ενός σχολείου στη Χαλκιδική

Σοβαρό πρόβλημα αποτελεί για πολλά παιδιά η οικονομική αδυναμία που τους ωθεί να μην φέρνουν κολατσιό μαζί τους, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που τα σχολεία δεν έχουν επιλεχθεί να λάβουν γεύματα.

Έτσι, σκεπτόμενοι με αλληλεγγύη, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι δάσκαλοι του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κασσάνδρας στη Χαλκιδική προχώρησαν σε μία όμορφη πρωτοβουλία, δημιουργώντας μία «τράπεζα τροφίμων», με στόχο κανένα παιδί να μην μένει χωρίς φαγητό, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Θωμά Καλέση, στο grtimes.gr

«Τράπεζα τροφίμων»

«Αν και γνωρίζουμε ότι η Κασσάνδρα δεν είναι από τις πιο φτωχές περιοχές στην Ελλάδα, καθώς οι πλειοψηφία των γονέων εργάζεται τουλάχιστον ολόκληρο το καλοκαίρι, εμείς θεωρήσαμε αυτονόητο, ότι κανένα παιδί δεν πρέπει να μένει χωρίς κολατσιό κατά τις ώρες που βρίσκεται στο σχολείο του. Ήδη βέβαια, ο διευθυντής μας ο Κωνσταντίνος Καπετσώνης, φρόντιζε ώστε να υπάρχει πάντα κάτι για τα παιδιά που είτε δεν είχαν κολατσιό, είτε για κάποιο λόγο τους έπεσε, απλά εμείς ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, αποφασίσαμε να το κάνουμε λίγο πιο οργανωμένα», ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού, Ειρήνη Αγκόρτζα.

Παράλληλα, όπως η ίδια ενημέρωσε, στην «τράπεζα τροφίμων» αναμένεται να μπουν σταδιακά και φρούτα, ενώ τον ανεφοδιασμό των ανέλαβαν οι ίδιοι οι γονείς και την διανομή οι εκπαιδευτικοί. Στο εγχείρημα αυτό, όπως αναφέρεται, θα βοηθήσουν και τοπικοί επιχειρηματίες με είδη τροφίμων.

Θετικά έλαβε την κίνηση και η τοπική κοινωνία, αντιλαμβανόμενοι τη σημασία της πρωτοβουλίας, καθώς όπως τόνισε η κ. Αγκόρτζα «Η αλήθεια είναι πως είχαμε πολύ θετικές αντιδράσεις και παροτρύνουμε και άλλα σχολεία να ακολουθήσουν το παράδειγμα. Αυτό θα κάνει τους Συλλόγους Γονέων ακόμη περισσότερο χρήσιμους, όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για τους ίδιους. Εμείς για παράδειγμα από πέρσι που ξεκινήσαμε αλλά και φέτος με τη βοήθεια του κοινωνικού λειτουργού και του ψυχολόγου που έχουμε την τύχη να έχουμε στο σχολείο μας, προσπαθούμε να καλύψουμε οποιεσδήποτε ανάγκες υπάρχουν και που ενδεχομένως να προκύψουν».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εργαζόμενοι συνταξιούχοι
Δεύτερη σύνταξη έως 300 ευρώ: Τι αλλάζει με τα επαγγελματικά ταμεία
Νέο σχέδιο του υπουργείου Εργασίας ανοίγει τον δρόμο για συμπληρωματικές παροχές σε εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες
Δεύτερη σύνταξη έως 300 ευρώ: Τι αλλάζει με τα επαγγελματικά ταμεία
babiniotis
Μπαμπινιώτης: «Γιατί είναι λάθος η έκφραση "2 βαθμοί υπό του μηδενός"»
Ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης επισημαίνει τα «μαργαριτάρια» της τηλεόρασης που «βγάζουν μάτι» και εξηγεί ποια πασίγνωστη έκφραση είναι λάθος
Μπαμπινιώτης: «Γιατί είναι λάθος η έκφραση "2 βαθμοί υπό του μηδενός"»
panellinies-panelladikes2019-epal3.jpg
Πανελλαδικές 2026: Τα δύο «αουτσάιντερ» του Μηχανογραφικού με τεράστια απορρόφηση
Δύο «υποτιμημένες» σχολές με μεγάλες προοπτικές καριέρας – Οι επιλογές που λίγοι υποψήφιοι εξετάζουν
Πανελλαδικές 2026: Τα δύο «αουτσάιντερ» του Μηχανογραφικού με τεράστια απορρόφηση
πανελλαδικές
Πανελλαδικές: Τα «κρυφά» τμήματα Μηχανικών για δημιουργικά και καλλιτεχνικά μυαλά
Σπουδές για όσους σκέφτονται «έξω από το κουτί»: Τα τμήματα που συνδυάζουν design, φαντασία και τεχνολογία αιχμής
Πανελλαδικές: Τα «κρυφά» τμήματα Μηχανικών για δημιουργικά και καλλιτεχνικά μυαλά