μαθητρια
Φαίνεται ότι θέλουν τους εκπροσώπους των εργαζομένων να «βαράνε προσοχές» και να «σκύβουν το κεφάλι» ή να φωτογραφίζονται με τα στελέχη της Διοίκησης περπατώντας τον δρόμο του συνδικαλισμού των δημοσίων σχέσεων.

«Ο αυταρχισμός, η εφαρμογή του δόγματος «Νόμος και Τάξη» στη ΔΔΕ Πειραιά έχει ανέβει επίπεδο!»  είχε επισημάνει έγκαιρα σε καταγγελία της η  Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων: "Ο τρόπος αντιμετώπισης των εκπαιδευτικών και των εκπροσώπων τους και ο συνολικότερος τρόπος άσκησης πολιτικής καταδεικνύει την αντίληψή του ΔΕ για την εκπαίδευση και την εκπαιδευτική διαδικασία. Με βάση τις επιλογές του, γίνεται κατανοητό ότι ο ΔΕ βλέπει τους εκπαιδευτικούς ως στρατιώτες, τον ίδιο τον εαυτό του τον αντιλαμβάνεται ως Λοχαγό στρατώνα στην καλύτερη περίπτωση ή ως διοικητή ΑΤ προς τους αστυνομικούς υπαλλήλους. Τους δε μαθητές τους βλέπει ως μέλη ενός σωφρονιστικού καταστήματος που αν για κάποιο λόγο παραβούν τους κανονισμούς θα επέλθει η ποινή της τηλε-«εκπαίδευσης».

Από τότε συνεχίζονται και τα επεισόδια του σήριαλ «Τρόμος και αθλιότητα».

Μετά την παραπομπή του Διευθυντή του 8ου Γυμνασίου Πειραιά στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, επειδή πήρε μέρος στην Απεργία-Αποχή που κήρυξε η ΕΛΜΕ Πειραιά, ενάντια στο θεσμό των Μεντόρων-Συντονιστών, καλείται να δώσει «έγγραφες διευκρινίσεις» για τη «συμπεριφορά» της η Μάγδα Δρούγκα, αναπληρώτρια και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ  με το ψηφοδέλτιο ΑΣΕ/ΠΑΜΕ.

Η Μάγδα Δρούγκα, όπως και άλλα μέλη του ΔΣ που ήταν παρόντα στη συνάντηση με τον ΔΔΕ στις 26 Οκτώβρη αντέκρουσαν, ως όφειλαν τις απαράδεκτες για τους εκπαιδευτικούς καταγγελίες του ΔΔΕ για «ιδιαιτεράκηδες» καθηγητές. Σηκώθηκε και αποχώρησε ύστερα από αυτή την συκοφαντική επίθεση, όπως και τα άλλα μέλη του ΔΣ. Η περήφανη και αγωνιστική στάση της Μάγδας Δρούγκα είναι εκφράζει έμπρακτα την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ.

Φαίνεται πως όχι τυχαία η ΔΔΕ Πειραιά εφαρμόζοντας την τακτική της κυβέρνησης ενάντια στη συνδικαλιστική δράση επέλεξε να δώσει μάθημα πυγμής στέλνοντας μήνυμα εκφοβισμού.

Φαίνεται ότι κυβέρνηση και ΔΔΕ Πειραιά θέλουν να βάλουν στον γύψο τη συνδικαλιστική δράση (Ν. Χατζηδάκη, περιορισμός του δικαιώματος τα απεργίας, άκρατη καταστολή, δίκες, διώξεις συνδικαλιστών και όσων αγωνίζονται) διαμορφώνοντας κλίμα τρόμου και αθλιότητας με δηλώσεις μετανοίας. Γιατί οι «Ζητούνται διευκρινίσεις» είναι οι σύγχρονες «δηλώσεις μετανοίας». Φαίνεται ότι θέλουν τους εκπροσώπους των εργαζομένων να «βαράνε προσοχές» και να «σκύβουν το κεφάλι» ή να φωτογραφίζονται με τα στελέχη της Διοίκησης περπατώντας τον δρόμο του συνδικαλισμού των δημοσίων σχέσεων.

Η παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης φανερώνεται και από την εικόνα της σιδερόφρακτης πόρτας του ΔΙΔΕ Πειραιά που αντίκρυσαν πρόσφατα τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας. Επεδίωξαν να μοιράσουν στους εκπαιδευτικούς την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ και στον 7ο όροφο αντίκρυσαν τη σιδερόφρακτη πόρτα κλειστή και ενημερώθηκαν ότι κατ΄ εντολή του ΔΙΔΕ παραμένει κλειστή και απαγορεύεται η είσοδος. Λογική και πρακτική …φεουδαρχίας.

Είναι ένα ερώτημα γιατί ο ΔΔΕ δεν στοχοποίησε άλλα παρόντα μέλη του ΔΣ. Όσο κι αν φαίνεται δυνατή η κάθε εξουσία, πολλές φορές φοβάται. Φοβάται τη συλλογική αντίδραση και αντίσταση. Για αυτό και επίδειξη πυγμής και αυταρχισμού έχουν όρια!

Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει αντιμετωπίσει εδώ και δεκαετίες τέτοιες συμπεριφορές και θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη. Και αυτό γιατί εκείνο που καθορίζει τη στάση του είναι τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών, η υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

Το επιχειρούμενο κλίμα τρομοκράτησης, εκφοβισμού, επιβολής και αυταρχισμού ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Η πρώτη απάντηση θα δοθεί στην κινητοποίηση των σωματείων την Παρασκευή 25/11 13:30 στο ΥΠΑΙΘ

Ενώ αναμένονται αποφάσεις, από ώρα σε ώρα της ΕΛΜΕ Πειραιά για κινητοποιήσεις. Με κεντρικό σύνθημα: Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, κάτω τα χέρια από όσους αγωνίζονται. Ο αυταρχισμός δε θα περάσει!

Γιώργος Καββαδίας, μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά, της Αγωνιστικής Παρέμβασης και της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pierrakakis
Κυριάκος Πιερρακάκης: Ποιες αλλαγές θα «τρέξουν» το επόμενο διάστημα στην πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Κυριάκος Πιερρακάκης: «Μια μεγάλης κλίμακας παρέμβαση σε νομοθετικό επίπεδο και, ταυτόχρονα, πολλές μικρές αλλαγές σε κάθε πτυχή της σχολικής...
Κυριάκος Πιερρακάκης: Ποιες αλλαγές θα «τρέξουν» το επόμενο διάστημα στην πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση