μαθητρια
Φαίνεται ότι θέλουν τους εκπροσώπους των εργαζομένων να «βαράνε προσοχές» και να «σκύβουν το κεφάλι» ή να φωτογραφίζονται με τα στελέχη της Διοίκησης περπατώντας τον δρόμο του συνδικαλισμού των δημοσίων σχέσεων.

«Ο αυταρχισμός, η εφαρμογή του δόγματος «Νόμος και Τάξη» στη ΔΔΕ Πειραιά έχει ανέβει επίπεδο!»  είχε επισημάνει έγκαιρα σε καταγγελία της η  Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων: "Ο τρόπος αντιμετώπισης των εκπαιδευτικών και των εκπροσώπων τους και ο συνολικότερος τρόπος άσκησης πολιτικής καταδεικνύει την αντίληψή του ΔΕ για την εκπαίδευση και την εκπαιδευτική διαδικασία. Με βάση τις επιλογές του, γίνεται κατανοητό ότι ο ΔΕ βλέπει τους εκπαιδευτικούς ως στρατιώτες, τον ίδιο τον εαυτό του τον αντιλαμβάνεται ως Λοχαγό στρατώνα στην καλύτερη περίπτωση ή ως διοικητή ΑΤ προς τους αστυνομικούς υπαλλήλους. Τους δε μαθητές τους βλέπει ως μέλη ενός σωφρονιστικού καταστήματος που αν για κάποιο λόγο παραβούν τους κανονισμούς θα επέλθει η ποινή της τηλε-«εκπαίδευσης».

Από τότε συνεχίζονται και τα επεισόδια του σήριαλ «Τρόμος και αθλιότητα».

Μετά την παραπομπή του Διευθυντή του 8ου Γυμνασίου Πειραιά στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, επειδή πήρε μέρος στην Απεργία-Αποχή που κήρυξε η ΕΛΜΕ Πειραιά, ενάντια στο θεσμό των Μεντόρων-Συντονιστών, καλείται να δώσει «έγγραφες διευκρινίσεις» για τη «συμπεριφορά» της η Μάγδα Δρούγκα, αναπληρώτρια και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ  με το ψηφοδέλτιο ΑΣΕ/ΠΑΜΕ.

Η Μάγδα Δρούγκα, όπως και άλλα μέλη του ΔΣ που ήταν παρόντα στη συνάντηση με τον ΔΔΕ στις 26 Οκτώβρη αντέκρουσαν, ως όφειλαν τις απαράδεκτες για τους εκπαιδευτικούς καταγγελίες του ΔΔΕ για «ιδιαιτεράκηδες» καθηγητές. Σηκώθηκε και αποχώρησε ύστερα από αυτή την συκοφαντική επίθεση, όπως και τα άλλα μέλη του ΔΣ. Η περήφανη και αγωνιστική στάση της Μάγδας Δρούγκα είναι εκφράζει έμπρακτα την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ.

Φαίνεται πως όχι τυχαία η ΔΔΕ Πειραιά εφαρμόζοντας την τακτική της κυβέρνησης ενάντια στη συνδικαλιστική δράση επέλεξε να δώσει μάθημα πυγμής στέλνοντας μήνυμα εκφοβισμού.

Φαίνεται ότι κυβέρνηση και ΔΔΕ Πειραιά θέλουν να βάλουν στον γύψο τη συνδικαλιστική δράση (Ν. Χατζηδάκη, περιορισμός του δικαιώματος τα απεργίας, άκρατη καταστολή, δίκες, διώξεις συνδικαλιστών και όσων αγωνίζονται) διαμορφώνοντας κλίμα τρόμου και αθλιότητας με δηλώσεις μετανοίας. Γιατί οι «Ζητούνται διευκρινίσεις» είναι οι σύγχρονες «δηλώσεις μετανοίας». Φαίνεται ότι θέλουν τους εκπροσώπους των εργαζομένων να «βαράνε προσοχές» και να «σκύβουν το κεφάλι» ή να φωτογραφίζονται με τα στελέχη της Διοίκησης περπατώντας τον δρόμο του συνδικαλισμού των δημοσίων σχέσεων.

Η παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης φανερώνεται και από την εικόνα της σιδερόφρακτης πόρτας του ΔΙΔΕ Πειραιά που αντίκρυσαν πρόσφατα τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας. Επεδίωξαν να μοιράσουν στους εκπαιδευτικούς την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ και στον 7ο όροφο αντίκρυσαν τη σιδερόφρακτη πόρτα κλειστή και ενημερώθηκαν ότι κατ΄ εντολή του ΔΙΔΕ παραμένει κλειστή και απαγορεύεται η είσοδος. Λογική και πρακτική …φεουδαρχίας.

Είναι ένα ερώτημα γιατί ο ΔΔΕ δεν στοχοποίησε άλλα παρόντα μέλη του ΔΣ. Όσο κι αν φαίνεται δυνατή η κάθε εξουσία, πολλές φορές φοβάται. Φοβάται τη συλλογική αντίδραση και αντίσταση. Για αυτό και επίδειξη πυγμής και αυταρχισμού έχουν όρια!

Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει αντιμετωπίσει εδώ και δεκαετίες τέτοιες συμπεριφορές και θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη. Και αυτό γιατί εκείνο που καθορίζει τη στάση του είναι τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών, η υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

Το επιχειρούμενο κλίμα τρομοκράτησης, εκφοβισμού, επιβολής και αυταρχισμού ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Η πρώτη απάντηση θα δοθεί στην κινητοποίηση των σωματείων την Παρασκευή 25/11 13:30 στο ΥΠΑΙΘ

Ενώ αναμένονται αποφάσεις, από ώρα σε ώρα της ΕΛΜΕ Πειραιά για κινητοποιήσεις. Με κεντρικό σύνθημα: Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, κάτω τα χέρια από όσους αγωνίζονται. Ο αυταρχισμός δε θα περάσει!

Γιώργος Καββαδίας, μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά, της Αγωνιστικής Παρέμβασης και της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

allilegg.jpg
Επείγουσα έκκληση βοηθείας για μαθητή-Χρειάζεται 35.000 για να χειρουργηθεί
Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Ηρακλείου απευθύνει επείγουσα έκκληση βοηθείας σε όποιον μπορεί να συνδράμει ώστε να συγκεντρωθούν...
Επείγουσα έκκληση βοηθείας για μαθητή-Χρειάζεται 35.000 για να χειρουργηθεί
vivlio-prixio-foto-ekpaideusi-pinakas.jpg
Καταγγελίες για ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης: Δίωξη σε βάρος του Γιώργου Καββαδία
«Βιομηχανία διώξεων και τρομοκρατίας» από τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Καταγγελίες για ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης: Δίωξη σε βάρος του Γιώργου Καββαδία
elme-peiraia-kinhtopoihsh
Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου: Μεγάλη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στη ΔΔΕ Πειραιά ενάντια στις διώξεις
Ουσιαστικά ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά ποινικοποιεί την συνδικαλιστική δράση σε ένα πρωτόγνωρο κρεσέντο αυταρχισμού. 
Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου: Μεγάλη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στη ΔΔΕ Πειραιά ενάντια στις διώξεις