ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΝΙΚΗ
Tο υπουργείο Παιδείας χρησιμοποιεί τη στατιστική όπως ο μεθυσμένος τους φανοστάτες. Όχι για να φωτιστεί αλλά για να στηριχθεί!

 "Ολοκληρώθηκε με επιτυχία"  σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, "η εκλογική διαδικασία ανάδειξης αιρετών των εκπαιδευτικών" ! Τώρα πως γίνεται αυτό με αποχή πάνω από 65% σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση μόνο το υπουργείο Παιδείας ξέρει. Προφανώς τρολάρει το εαυτό του. 

Και εκείνο το ποσοστό συμμετοχής που είναι "υπερτριπλάσιο από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση" τι το ήθελε; Ξέχασε ότι τότε οι εκπαιδευτικοί απείχαν σε ποσοστό 90 και πλέον τα εκατό;

Άσε το άλλο. Γιατί δεν παρουσιάζουν τα αποτελέσματα; Πόσες ώρες θέλουν αφού όλα είναι ηλεκτρονικά και οι τοπικές εφορευτικές επιτροπές τα έβγαλαν σε λίγα λεπτά; 

Πιθανόν μετά τις πιέσεις, τους εκβιασμούς, τις ευχές για "καλή επιτυχία" της υπουργού "σε όλους τους υποψήφιους", μετά τις αυθαίρετες παρατάσεις για μια, δυο και τρεις ώρες έξω από κάθε διαδικασία, θα έχουμε και "μαγειρέματα". Γιατί το υπουργείο Παιδείας χρησιμοποιεί τη στατιστική όπως ο μεθυσμένος τους φανοστάτες. Όχι για να φωτιστεί αλλά για να στηριχθεί!

Παρακάτω παρουσιάζουμε την πλήρη ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας καθώς και τις ανακοινώσεις των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων ΔΕ, της Αγωνιστικής Συσπείρωσης και των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων (ΣΥΝΕΚ)

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για τη συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές

«Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκλογική διαδικασία ανάδειξης αιρετών των εκπαιδευτικών στα Συμβούλια εκπροσώπησής τους.

Το ποσοστό συμμετοχής για το ΚΥΣΔΕ είναι 34,06% και για το ΚΥΣΠΕ 33,79%, υπερτριπλάσιο από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση.

Εν αναμονή συγκέντρωσης όλων των αποτελεσμάτων από τις κατά τόπους εφορευτικές επιτροπές, ευχαριστούμε και συγχαίρουμε θερμά όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση της εκλογικής διαδικασίας, αλλά και όσους συμμετείχαν σε αυτήν, ως ψηφοφόροι ή υποψήφιοι».

Η Ανακοίνωση των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων  Συσπειρώσεων Κινήσεων ΔΕ

ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΙΛΗΣΕ!

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 65% ΣΤΗ Β/ΘΜΙΑ

Η ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΨΕΥΤΟΕΚΛΟΓΕΣ!

Ο κόσμος της εκπαίδευσης, όπως το 2020, έτσι και τώρα έδειξε, απέχοντας μαζικά από τις ηλεκτρονικές ψευτοεκλογές, ότι υπερασπίζεται τις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες και τα σωματεία του.  Η αποχή ξεπέρασε το 65% (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η συμμετοχή στο ΚΥΣΔΕ είναι 34,06% και στο ΚΥΣΠΕ 33,79%), ενώ στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας κινείται στο 70 -75%. Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η αποχή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, με την αποχή στην Αττική να φτάνει το 85%. 

Η αποχή μάλιστα θα ήταν μεγαλύτερη αν η διοίκηση, το υπουργείο και οι παρατάξεις που το στηρίζουν δεν προχωρούσαν σε πρωτοφανείς και εξευτελιστικές για τη διαδικασία μεθοδεύσεις. Είναι ενδεικτικό ότι σε πάρα πολλά ΠΥΣΔΕ οι ηλεκτρονικές εκλογές πήραν παράταση, ενώ e-mail «υπενθύμισης» των εκλογών έφταναν στους συναδέλφους μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου!!! Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι στις εκλογές δίνεται παράταση όταν ο κόσμος περιμένει έξω από τα εκλογικά κέντρα να ψηφίσει, τώρα όμως δόθηκε παράταση μήπως και πιεστεί κάποιος επιπλέον να ψηφίσει! Και φυσικά οι μεθοδεύσεις δεν σταμάτησαν εδώ: διενεργήθηκαν «εκλογές» στις οποίες δεν επιτρεπόταν να παρευρίσκονται στην καταμέτρηση οι εκπρόσωποι των σωματείων, ούτε και να βρίσκονται στις Δ.Δ.Ε. για να ελέγχουν τη διαδικασία, ενώ στα σωματεία δεν έχει δοθεί ούτε πρόσβαση στους καταλόγους ψηφισάντων για να μπορούν να τους ελέγξουν!

Το αποτέλεσμα δείχνει ότι οι εκπαιδευτικοί αρνούνται να νομιμοποιήσουν μια αντιδημοκρατική διαδικασία εφαρμογής του νόμου Χατζηδάκη, που, αν εδραιωθεί στα υπηρεσιακά συμβούλια, θα επιβληθεί και στα σωματεία, με στόχο αυτά να απονεκρωθούν και να περάσουν στον κρατικό έλεγχο. Είναι λοιπόν μια μεγάλη νίκη των σωματείων και των εκπαιδευτικών εκείνων, που το προηγούμενο διάστημα συντόνισαν τις δυνάμεις τους, ώστε ο κλάδος να συνεχίσει να αντιπαρατίθεται με την εκπαιδευτική πολιτική. Είναι νίκη των 37 ΕΛΜΕ που σε αντίθεση με τη γραμμή του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, επέμειναν στη γραμμή της αντιπαράθεσης με την πολιτική του υπουργείου και κάλεσαν τα μέλη τους σε αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές. Είναι μια στιγμή μιας σύγκρουσης που εδώ και χρόνια εξελίσσεται ανάμεσα στο υπουργείο και τον κόσμο της εκπαίδευσης και έχει ως αντικείμενο το αν η κυβέρνηση θα μπορέσει να επιβάλει τη θατσερικη της πολιτική που στόχο έχει να αλλάξει το DNA του δημόσιου και δωρεάν σχολείου δημιουργώντας ένα πιο ταξικό, κατηγοριοποιημένο, ανελεύθερο και αντιδημοκρατικό σχολείο, στο οποίο τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών της εργαζόμενης πλειοψηφίας θα συρρικνωθούν και θα γίνουν βορά στην αγορά και στις ιδιωτικοποιήσεις.

Φυσικά, όσοι και όσες εκλέχτηκαν με αυτές τις διαβλητές διαδικασίες δεν νομιμοποιούνται να εκπροσωπούν τον κλάδο. Δεν μπορούν να επιχαίρουν με 35% συμμετοχή και 65% αποχή ότι έχουν αυτό το δικαίωμα. Αυτοί που βάζουν πλάτη στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής, είναι έκθετοι και το ίδιο και οι παρατάξεις που τους στήριξαν.  Το αποτέλεσμα καταδεικνύει ότι η τριπλή συμμαχία ΔΑΚΕ – ΠΕΚ – ΣΥΝΕΚ που έχει την πλειοψηφία στο ΔΣ της ΟΛΜΕ δεν έχει και σχέση με τις πραγματικές διαθέσεις του κλάδου. Οι δυνάμεις αυτές, που καμώνονται πως αποτελούν την πλειοψηφία του κλάδου, αποδείχθηκε ότι αποτελούν μια ισχνή και απονομιμοποιημένη μειοψηφία. Οι εκπαιδευτικοί τους γύρισαν την πλάτη. Οι εφιάλτες τους για το μέγεθος της αποχής επιβεβαιώθηκαν. Όπως επίσης επιβεβαιώθηκε και ο λόγος για τον οποίο ακύρωσαν όπως-όπως την τελευταία Γενική Συνέλευση Προέδρων. Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνο μήνυμα στην κυβέρνηση, αλλά και καταδίκη της τακτικής της τριπλής συμμαχίας ΔΑΚΕ – ΠΕΚ – ΣΥΝΕΚ που επιδιώκει να μετατρέψει μια ιστορική ομοσπονδία, όπως η ΟΛΜΕ, σε παραμάγαζο του υπουργείου.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, πιο δυνατοί από το αποτέλεσμα, συνεχίζουμε, ισχυροποιώντας τα σωματεία μας, τον αγώνα για τη μη εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη και την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης που σημαίνει λιτότητα και ακρίβεια για τους εργαζόμενους και οδηγεί στη διάλυση του δημόσιου σχολείου. Οι μάχες ενάντια στην αξιολόγηση, την αυτοαξιολόγηση, την ΕΒΕ, την Τράπεζα Θεμάτων, ενάντια στους νέους και παλιούς ταξικούς φραγμούς και φίλτρα, την ακρίβεια, τη φτωχοποιηση, τη λιτότητα, την αφαίμαξη των μισθών και των συντάξεων, τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και της δημόσιας υγείας είναι μπροστά μας.

Απαιτούμε να γίνει επιτέλους, άμεσα, η συνέλευση των προέδρων, που συνεχώς αναβάλλουν οι τρεις παρατάξεις και να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας με πρώτο και πολύ σημαντικό βήμα από εδώ πέρα την απεργία της 9ης Νοέμβρη!

 

ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΨΕΥΤΟΑΙΡΕΤΟ!

ΓΥΡΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 9ης ΝΟΕΜΒΡΗ!

Η Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών


Ο ΚΛΑΔΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΡΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ!!

Στις 5/11 οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί πήραν ξεκάθαρη θέση ενάντια στις ηλεκτρονικές εκλογές - παρωδία, ενάντια στη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» του ΥΠΑΙΘ, ενάντια στην προσπάθεια να μπουν στον «γύψο» στα σωματεία μας και η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, ενάντια στην προσπάθεια να μπουν στον «πάγο» οι αγώνες του κλάδου.  

Μετά από «σημεία και τέρατα», πραγματοποιήθηκε στις 5/11 η «εκλογική» διαδικασία για την ανάδειξη των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Από τα τελικά αποτελέσματα φαίνεται πως ο κλάδος γυρίζει την πλάτη τόσο στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, όσο και στις συνδικαλιστικές παρατάξεις που έσπευσαν να υλοποιήσουν τα σχέδια της Κεραμέως για υλοποίηση των ηλεκτρονικών εκλογών. Η αποχή στην κάλπη του ΚΥΣΠΕ/ΔΕ προσεγγίζει το 68%% και από αυτή των ΠΥΣΠΕ/ΔΕ το 65%. Ακόμα και με βάση τα στοιχεία των διευθύνσεων, όπου κανείς δεν μπορεί να τα ελέγξει, να τα διασταυρώσει, να εγγυηθεί το αδιάβλητο, η πλειοψηφία του κλάδου απείχε!!

Σε αρκετά ΠΥΣΠΕ/ΔΕ το ποσοστό της αποχής είναι ακόμα μεγαλύτερο. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

ΕΛΜΕ: Ανατολική και Δυτική Θεσσαλονίκη 70%, Φθιώτιδα 87%, Γ’ Αθήνας 78%, Δ’ Αθήνας 71%, Ανατολική Αττική 76,3%, Δυτική Αττική 76,2%, Ηλεία 72,9%, Κέρκυρα 73,5%, Ηράκλειο  70,4%, Χανιά 88,7%, Α’ Αθήνας 65,3%, Άρτα 76,6%

ΣΕΠΕ: Α’ Αθήνας 84,2%, Γ’ Αθήνας 85,2%, Ανατολική Αττική 83,5%, Πειραιά 90%, Μεσσηνία 73,79%, Χίος 68,5%, Χανιά 67,1%, Σέρρες 65,4%, Σάμος 66,1%, Μαγνησία 65,3%, Κόρινθος 65,9%, Δυτική Αττική 86,7%, Δ’ Αθήνας 78,4%

Ο κλάδος επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά πως έχει τα αντανακλαστικά για να υπερασπιστεί τα σωματεία, τις δια ζώσης και γνήσιες διαδικασίες, να βάλει εμπόδιο στα αντιλαϊκά τεχνάσματα της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ. Το αποτέλεσμα αποτελεί Πανελλαδικό δημοψήφισμα που δεσμεύει τις Ομοσπονδίες, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να αντιπαλέψουν την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, τον αυταρχισμό, την παρέμβαση στα εσωτερικά των Σωματείων και να απαιτήσουν γνήσιες, δημοκρατικές διαδικασίες για την επιλογή αιρετών. Κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει την θέληση της βάση του κλάδου, καμία συμπαιγνία ΔΑΚΕ – ΔΗ.ΣΥ/Π.Ε.Κ και ΔΙΚΤΥΟ/ΣΥΝΕΚ δεν μπορεί να κουνάει πια το δάχτυλο.

Η στάση της πλειοψηφίας του κλάδου είναι η καλύτερη απάντηση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του ΥΠΑΙΘ, στην προσπάθεια ελέγχου και χειραγώγησης των σωματείων, στην επιβολή νόθων και διάτρητων διαδικασιών, στην προσπάθεια γενίκευσης του νόμου έκτρωμα του Χατζηδάκη σε όλες τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος, στην απόπειρα να λυγίσουν έναν κλάδο εργαζομένων που δίνει καθημερινά μάχες απέναντι στην πολιτική που υποβαθμίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και ορθώνει νέους ταξικούς φραγμούς στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

Η αποχή των εκπαιδευτικών αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, γιατί αυτή τη φορά βρήκε απέναντί της ένα ενιαίο συντονισμένο μπλοκ δυνάμεων που επέλεξαν να «κάνουν πλάτη» στην κυβέρνηση και το Υπουργείο. Τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού σε ΔΟΕ – ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ, τους πρόθυμους συνδικαλιστικούς τους συμπαραστάτες της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που επέλεξαν να νομιμοποιήσουν αυτή τη διαδικασία, τους μηχανισμούς «παραγόντων» και διευθύνσεων που μέχρι και την τελευταία ώρα πίεζαν με όλα τα μέσα. Όλοι μαζί, τελικά, έφαγαν τα μούτρα τους. Ας το σκεφτούν καλά όσοι έτρεξαν πρόθυμοι να υλοποιήσουν τη βούληση της κυβέρνησης και της Κεραμέως. Ήδη ο κλάδος βγάζει συμπεράσματα για τη στάση τους.

Η στάση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στην Εκπαίδευση (ΔΙΚΤΥΟΥ και ΣΥΝΕΚ) είναι μια εμβληματική απόδειξη της πλήρους ταύτισής του με τις στρατηγικές επιλογές της κυρίαρχης πολιτικής στα μεγάλα και κομβικά θέματα π.χ. μετά την απεργία το 2021 για την αξιολόγηση. Ίδια στάση κρατούν σε όλο το εργατικό κίνημα. Για παράδειγμα πριν λίγες μέρες ο εκπρόσωπός τους στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας εισηγήθηκε τον αποκλεισμό του Συνδικάτου Τροφίμων – Ποτών γιατί δεν είχε γραφτεί στο ΓΕΜΗΣΟΕ!! Στο επίπεδο της ΑΔΕΔΥ με κατεύθυνση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και μήνες ετοιμάζουν την εκλογική σύμπραξη (και πάλι για τις καρέκλες) με την παράταξη της Συνδικαλιστικής Ανατροπής στους ΟΤΑ (πρώην ΠΑΣΚ – Μπαλασόπουλος). Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη δύναμη ήταν και είναι ο βασικός πολέμιος της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και θιασώτης του περάσματος των Νηπιαγωγείων στους Δήμους!

Η μαζική αποχή αποτελεί παρακαταθήκη στον αγώνα για να επανέλθουν διαδικασίες μέσα από τις οποίες θα εκλέγονται πραγματικοί, γνήσιοι αιρετοί, που θα εκφράζουν τον κλάδο! Αποτελεί πραγματική υπεράσπιση ενός αιρετού εκπροσώπου που θα είναι δίπλα στον κλάδο και μαζί με τα σωματεία και όχι ενός αιρετού παράγοντα και προέκταση της διοίκησης.  

Αποδείχτηκαν όλες οι προβλέψεις για μια διαδικασία – παρωδία. Από το πρωί του Σαββάτου, σε πολλές Διευθύνσεις στήθηκε ένας μηχανισμός που ήταν τουλάχιστον προσβλητικός απέναντι σε κάθε δημοκρατία!

  • Απαγόρευσαν σε δεκάδες εκλεγμένα μέλη ΔΣ Σωματείων να έχουν πρόσβαση ακόμα και στα στοιχειώδη, π.χ. στον αριθμό εγγεγραμμένων και ψηφισάντων ακόμα και με τραμπούκικες μεθόδους!
  • Δεν υπήρχε καμία ενημέρωση για το πώς προχωράει η διαδικασία σε πάρα πολλές Διευθύνσεις, ακόμα και με «άνωθεν» προφορικές εντολές!
  • Σε πολλές Διευθύνσεις δόθηκε παράταση έως και 3 ώρες(!!!), αλλοίωση δηλαδή του αποτελέσματος για το ΚΥΣΠΕ αφού τα αποτελέσματα σε άλλες Διευθύνσεις είχαν δημοσιοποιηθεί!
  • Μετά το πέρας της διαδικασίας συνέχιζαν να έρχονται email με τους συνδέσμους ψηφοφορίας!
  • Διακινήθηκαν fake news που θα ζήλευε και ο απόπατος του διαδικτύου όπως ότι, είναι υποχρεωτική η ψήφος, οι νεοδιόριστοί θα έχουν προβλήματα στην μονιμοποίηση κ.α.   
  • Υπήρξαν δεκάδες καταγγελίες για πιέσεις και εκβιασμούς με σκοπό να αυξηθεί η συμμετοχή. Φαίνεται πως ένα μεγάλο ποσοστό ακόμα και από όσους ψήφισαν, ψήφισαν με βαριά καρδιά! Όλοι αυτοί οι συνάδελφοι, στις μάχες που έχουμε μπροστά μας, ΔΕΝ περισσεύουν!

  Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η αυριανή μέρα θα μας βρει πιο μαχητικούς, πιο πεισμωμένους, πιο δυνατούς! Κόντρα στις απαξιωτικές διαδικασίες και τον αυταρχισμό, υπερασπιζόμενοι τη φυσιογνωμία των Σωματείων μας. Αυτή τη φυσιογνωμία θα την υπερασπιστούμε και στις προσεχείς εκλογές για την ανάδειξη των ΔΣ των Συλλόγων Εκπαιδευτικών οι οποίες θα είναι δια ζώσης! Αυτό τον δρόμο θα τον βαδίσουμε μαζί με όσους και όσες δώσαμε μαζί τη μάχη, με όλους αυτούς τους συνδικαλιστές που μπορεί να μη συμφωνούμε σε όλα, που μπορεί να προσεγγίζουμε διαφορετικά ορισμένα ζητήματα, όμως συμφωνούμε στο βασικό, στην ανάγκη να υπερασπίσουμε τα σωματεία και την Ομοσπονδία από τον εκφυλισμό, στην ανάγκη να αγωνιστούμε, χωρίς να περιμένουμε «σωτήρες», για τη ζωή μας.

Στις 9 του ΝΟΕΜΒΡΗ απεργούμε μαζικά, συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις, παίρνουμε τη ζωή μας στα δικά μας χέρια για να στρέψουμε τη βαρυχειμωνιά σε όλους αυτούς που θέλουν να παγώσουν τα όνειρά μας, τις ζωές μας.

Η Ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ

 

Μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής εκλογικής διαδικασίας ορισμένες πρώτες παρατηρήσεις:

1. Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών παρά τον καταιγισμό μηνυμάτων που τους καλούσαν σε αποχή πλησιάζει τα επίπεδα της εκλογικής διαδικασίας για το 20ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ. Προφανώς και θα θέλαμε να είναι μεγαλύτερη...

2. Οι ΣΥΝΕΚ εκλεγούν αιρετό στο ΚΥΣΔΕ, σε 10 ΑΠΥΣΔΕ και σε 34 ΠΥΣΔΕ! Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες για την στήριξή τους στην παράταξη!

Από την 1/1/2023 οι αιρετοί των ΣΥΝΕΚ θα είναι ξανά η φωνή, το μάτι και το αυτί του κλάδου για να πάψουν τα ΥΣ να είναι κομματικά παραμάγαζα της ΝΔ και της ΔΑΚΕ!

3. Για όσους και όσες θεωρούν ότι η συμμετοχή μας στα συμβούλια είναι ήσσονος σημασίας και ότι το "κίνημα" θα ρυθμίσει τα πάντα, οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί γνωρίζουν ότι οι " επαναστατικές θεωρίες" δεν δίνουν λύσεις στα εργασιακά τους ζητήματα που αποτελούν την καθημερινότητα τους! Τα όσα έζησαν την μαύρη διετία 2020-2022 δεν πρόκειται ποτέ να ξεχαστούν!

4. Και κάτι τελευταίο... το να μιλάνε για δημοκρατία αυτοί που δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να περάσει η άποψή τους είναι εξόχως κωμικοτραγικό...

Τί να πρωτοθυμηθείς:

Τα συνδικαλιστικά θρασίμια και τους "χουντικούς" που τόλμησαν να κάνουν δημοκρατικό συνέδριο με σημαντικές αποφάσεις το καλοκαίρι τις οποίες δεν ψήφισαν και όχι μεσούσης της πανδημίας τον προηγούμενο Δεκέμβρη;

Την ενοχοποίηση της αντίθετης άποψης με "δολοφονίες" χαρακτήρων και χυδαίο υβρεολόγιο σε βάρος όσων έχουν μια διαφορετική πρόταση από την δική τους;

Εξάλλου αποθέωση της δημοκρατίας δεν αποτελεί η τακτική τους... θα περάσει η άποψή μου διαφορετικά Γαία πυρί μιχθήτω;

Όσον αφορά τον πόνο τους για τις ηλεκτρονικές εκλογές - για τις οποίες η διαφωνία μας είναι ξεκάθαρη - ξέρουμε πολύ καλά ότι συμμετείχαν και εκλέχτηκαν σε πολλές περιπτώσεις με την ηλεκτρονική κάλπη και με την Ζεύς μάλιστα!!!

Και φυσικά ο μεγάλος τους αντίπαλος δεν είναι η καταστροφική κυβέρνηση Μητσοτάκη που διαλύει την χώρα και τον κοινωνικό ιστό, η αντιδημοκρατική πολιτική Κεραμέως και η πολιτική τους ανατροπή!

Δεν είναι καν η ΔΑΚΕ αλλά οι δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ που τους ενοχλούν με την δράση τους και τις συγκροτημένες προτάσεις τους για όλα τα εκπαιδευτικά ζητήματα!

Είμαστε όλοι και όλες περήφανοι και περήφανες που ανήκουμε στην παράταξη των ΣΥΝΕΚ!

Συνεχίζουμε τον αγώνα για το δημόσιο σχολείο των αναγκών και των οραμάτων μας!

Υπερασπιζόμαστε τα συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών μας!

Δίνουμε όλοι και όλες την μάχη για την πανεργατική απεργία της 9ης Νοεμβρίου!!!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panelladikes
Πανελλαδικές Εξετάσεις: Γονείς καλούν σε ανοιχτή σύσκεψη για την «σφαγή» στα θέματα
Η ανοιχτή σύσκεψη θα γίνει την Τετάρτη 26 Ιουνίου και ώρα 19:30 στο Πάρκο Ελευθερίας
Πανελλαδικές Εξετάσεις: Γονείς καλούν σε ανοιχτή σύσκεψη για την «σφαγή» στα θέματα
αυτοκίνητο
Θεσσαλονίκη: Αγοράκι 2,5 ετών εγκλωβίστηκε σε αυτοκίνητο
Βγήκε από το όχημα και χωρίς να το καταλάβει έκλεισε την πόρτα, με συνέπεια να κλειδώσουν οι πόρτες του αυτοκινήτου και το 2,5 ετών αγοράκι της να...
Θεσσαλονίκη: Αγοράκι 2,5 ετών εγκλωβίστηκε σε αυτοκίνητο
Εκπαίδευση
Εκπαιδευτικοί Ρεθύμνου: «Η ΔΑΚΕ Λασιθίου απειλεί με ασφαλιστικά μέτρα την ΕΛΜΕ Λασιθίου»
«Η ΔΑΚΕ Λασιθίου μόνο για τον αρνητικό λόγο να προσπαθεί να μπλοκάρει τη δράση του σωματείου της» - Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου
Εκπαιδευτικοί Ρεθύμνου: «Η ΔΑΚΕ Λασιθίου απειλεί με ασφαλιστικά μέτρα την ΕΛΜΕ Λασιθίου»
Άνδρος φωτιά
Σε κατάσταση συναγερμού σήμερα η Αττική : Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς- «Κλειστά» δάση και δρυμοί
Σε κατάσταση συναγερμού η Αττική- Ποιες περιοχές είναι στο «πορτοκαλί»
Σε κατάσταση συναγερμού σήμερα η Αττική : Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς- «Κλειστά» δάση και δρυμοί