kathigitis
Εκπρόσωποι Παρεμβάσεων για εκλογές: Πανικός από την τεράστια αποχή – αυθαίρετες παρατάσεις από μία έως τρεις ώρες!!!

Οι πληροφορίες με τα αποτελέσματα που φτάνουν στο alfavita για το μέγεθος της συμμετοχής και της αποχής φανερώνουν ότι στις περισσότερες κεντρικές περιοχές (Αθήνα, Θεσσαλονίκη κλπ) η αποχή ξεπερνάει το 60% και σε αρκετές περιπτώσεις φτάνει και το 70% και το 80% (κυρίως στους δασκάλους και νηπιαγωγούς).

Παράλληλα, όπως καταγγέλλουν μια σειρά Σύλλογοι και ΕΛΜΕ δεν έλειψαν και οι κωμικοτραγικές καταστάσεις στη διαδικασία ως συνέχεια «των απειλών και των εκβιασμών που έχουν εξαπολύσει όλο το προηγούμενο διάστημα διοίκηση και υποψήφιοι παρατάξεων που επέλεξαν να στηρίξουν τις επιλογές της υπουργού Παιδείας για αυτή την απαράδεκτη εκλογική διαδικασία που δε διασφαλίζει το αδιάβλητο και τη μυστικότητα της ψήφου. Έτσι από το πρωί διάφορες Διευθύνσεις σε όλη τη χώρα ήταν κλειστές, οι εφορευτικές επιτροπές δεν ήταν στη θέση τους αλλά στα σπίτια τους(!), ενώ στην Α’ Αθήνας απαγορευόταν η είσοδος στους εκπροσώπους των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων Π.Ε. από την αστυνομία και τους security! Μια σειρά διευθύνσεις αρνούνται να δώσουν στοιχεία για τη συμμετοχή ενισχύοντας τις υπόνοιες για εκλογομαγειρέματα».

Ενδεικτικά δημοσιεύουμε δυο πίνακες με τα αποτελέσματα που έχουν συγκεντρωθεί μέχρις στιγμής.

αποτελέσματα εκλογών

 

Ποσοστό ΑΠΟΧΗΣ ΚΥΣΔΕΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ
ΧΑΝΙΩΝ88%67%
ΡΕΘΥΜΝΟΥ88% 
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ87% 
ΑΡΤΑΣ81% 
ΑΘΗΝΑΣ Γ78%85%
ΣΑΜΟΥ77%71%
ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤ76%84%
ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΥΤ75%87%
ΕΥΒΟΙΑΣ75% 
ΚΕΡΚΥΡΑΣ72%68%
ΘΕΣΣ/ΚΗΣ ΔΥΤ72%67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ70%45%
ΑΘΗΝΑΣ Δ70%78%
ΑΧΑΪΑΣ70%46%
ΘΕΣΣ/ΚΗΣ ΑΝΑΤ68%56%
ΗΛΕΙΑΣ68%53%
ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ66%40%
ΚΑΒΑΛΑΣ66% 
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ66%65%
ΠΕΙΡΑΙΑ65%90%
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ64% 
ΑΘΗΝΑΣ Α62%84%
ΗΜΑΘΙΑΣ60%53%
ΛΑΡΙΣΑΣ60%62%
ΚΥΚΛΑΔΩΝ60% 
ΑΘΗΝΑΣ Β60%77%
ΦΩΚΙΔΑΣ59% 
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ58%28%
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ57%50%
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ57%79%
ΑΡΚΑΔΙΑΣ56%49%
ΒΟΙΩΤΙΑΣ56%47%
ΠΡΕΒΕΖΑΣ56%45%
ΤΡΙΚΑΛΩΝ55%65%
ΡΟΔΟΠΗΣ53%66%
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ52%66%
ΚΟΖΑΝΗΣ50%50%
ΕΒΡΟΥ50% 
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ50% 
ΛΕΣΒΟΥ49%58%
ΦΛΩΡΙΝΑΣ49% 
ΔΡΑΜΑΣ48%57%
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ48%34%
ΧΙΟΥ46% 
ΠΙΕΡΙΑΣ36% 
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 55%
ΣΕΡΡΩΝ 54%
ΛΑΚΩΝΙΑΣ 50%
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 48%
ΞΑΝΘΗΣ 46%
ΚΙΛΚΙΣ 43%
ΛΑΣΙΘΙΟΥ 40%
ΓΡΕΒΕΝΩΝ  
ΖΑΚΥΝΘΟΥ  
ΚΕΦΑΛΛΙΘΑΚΗΣ  
ΛΕΥΚΑΔΑΣ  
ΠΕΛΛΑΣ  
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ  

Οι κάλπες έκλειναν κανονικά στις 5μμ όπως σε πολλές περιπτώσεις δόθηκε παράταση αφού άνοιξε το "πράσινο φως" το υπουργείο Παιδείας. 

Παράλληλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκφράζονται διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών που έλαβαν στη διάρκεια της ημέρας πάνω από δυο φορές μήνυμα να ψηφίσουν.


Δήλωση των εκπροσώπων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ-ΚΙΝΗΣΕΩΝ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ  σε ΔΣ ΔΟΕ/ΟΛΜΕ

Ασβεστά Ειρήνης, Ρέππα Ντίνας, Σουρτζή Φώτη, Φύτρο Πέτρου

Παρατάσεις των εκλογών παρωδία, ομολογία της βαρύτατης ήττας του ΥΠΑΙΘ και της Κεραμέως!

Πανικός έχει καταλάβει τα επιτελεία και του ΥΠΑΙΘ και των κυβερνητικών παρατάξεων για την τεράστια αποχή. Αδυνατώντας να αντιμετωπίσουν την τεράστια αποτυχία τους, κινητοποιούν μηχανισμούς για να αλλάξουν το αποτέλεσμα.

Σε πολλές περιοχές της χώρας  ΔΕΝ έχουν κλείσει τις κάλπες και δίνουν αυθαίρετες παρατάσεις από μία έως τρεις ώρες!!!  

Αλήθεια γιατί χρειάζεται παράταση; Δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν οι συνάδελφοι ή βλέπουν συνωστισμό έξω από την ηλεκτρονική κάλπη;

Ποιος είναι αυτός που θα ψηφίσει αφού δεν είναι πουθενά γνωστό ότι η κάλπη θα είναι ανοιχτή μετά της 5μμ; Θα το μάθει από τους μηχανισμούς πιέσεων που έχουν κινητοποιηθεί. Πώς αλλιώς ;

ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ;

Τελικά επιβεβαιώνονται τα χειρότερα σενάρια όσων καταγγέλλαμε ότι το Υπουργείο Παιδείας μαζί με τους εκπροσώπους των ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ-ΠΕΚ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ – ΣΥΝΕΚ υλοποιούν σχέδιο εκλογών όχι μόνο νοθείας όπως λέγαμε αλλά και βίας.

Να σταματήσουν τώρα οι εκβιασμοί συναδέλφων να πάρουν μέρος στις εκλογές.

Οι εκπαιδευτικοί μίλησαν και γύρισαν την πλάτη στα σχέδιά σας.

Στην Αττική η αποχή ξεπέρασε το 86%! Παταγώδη αποτυχία του ΥΠΑΙΘ και της Κεραμέως, των δυνάμεων της συναίνεσης, της παράδοσης και του συμβιβασμού!

Νίκησαν τα σωματεία μας, οι συλλογικές μας διαδικασίες, η δημοκρατία του κινήματος μας, οι αγώνες και οι ελπίδες μας!

Με αισιοδοξία και δύναμη ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 Νοέμβρη και στα απεργιακά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα!

Βροχή καταγγελίες από ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ

Ε΄  ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΡΩΔΙΑ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ

Τα ΔΣ των ΕΛΜΕ με αίτησή τους προς τις Διευθύνσεις Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης ζήτησαν να τους δώσουν τα στοιχεία που αφορούν τις ηλεκτρονικές εκλογές στις 5 Νοεμβρίου: (Τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, Εκλογικοί κατάλογοι, Τον/την υπεύθυνο/η ανάρτησης στην πλατφόρμα των προσωπικών στοιχείων των εκλογέων) και μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας τα πρακτικά αρχαιρεσιών και τις καταστάσεις ψηφισάντων. Οι Διευθύνσεις αρνήθηκαν να δώσουν οποιοδήποτε στοιχείο στις ΕΛΜΕ. Μέλη των ΔΣ βρέθηκαν στις Διευθύνσεις για να παρακολουθήσουν την διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Οι πόρτες έκλεισαν ερμητικά για τα μέλη των ΔΣ των ΕΛΜΕ.

Το ΔΣ της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τους Διευθυντές Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης που διεξάγουν τις ηλεκτρονικές με κλειδωμένες πόρτες και τους εκλεγμένους εκπροσώπους των ΕΛΜΕ, αποκλεισμένους από κάθε πληροφορία. Αλήθεια, τι φοβούνται και δεν επιτρέπουν στους εκπαιδευτικούς να παρακολουθήσουν τη ροή των αποτελεσμάτων, να έχουν πρόσβαση στους εκλογικούς καταλόγους και στα αποτελέσματα;

Απαιτούμε τώρα να ανοίξουν οι πόρτες και να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί για τη ροή της διαδικασίας. Ζητάμε να έχουμε πρόσβαση στα πρακτικά της εφορευτικής, στους καταλόγους και τη λίστα ψηφισάντων.

 Καμιά διαδικασία με κλειστές πόρτες.

Δε θα δεχτούμε εκλογές βίας και νοθείας. Θέλουμε σωματεία χειραφετημένα από τον κρατικό έλεγχο, που θα είναι όπλο διεκδίκησης στα χέρια των εκπαιδευτικών.

Δεν Θα μας υποτάξουν! Κανείς στις ηλεκτρονικές εκλογές απάτης!

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ρόζα Ιμβριώτη

ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ – ΠΑΡΩΔΙΑ ΣΤΗ Δ.Π.Ε. Α΄ ΑΘΗΝΑΣ!

Α Π Ε Χ Ο Υ Μ Ε – ΔΕΝ ΤΙΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ!

· Σήμερα 5/11 το πρωί πριν την έναρξη των ηλεκτρονικών ψευδοεκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια καταθέσαμε ως Σύλλογος «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», το ίδιο έχουν κάνει και άλλοι Σύλλογοι, στη Δ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας αίτημα να μας δοθούν τα εξής στοιχεία: Τα ονοματεπώνυμα και τα στοιχεία επικοινωνίας των μελών της εφορευτικής επιτροπής, οι εκλογικοί κατάλογοι και ο αριθμός των συναδέλφων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ηλεκτρονικές εκλογές και ο υπεύθυνος ανάρτησης στην πλατφόρμα των προσωπικών στοιχείων των εκλογέων. Και βεβαίως να μας δίνεται κατά διαστήματα όποιο εκλογικό στοιχείο ζητάμε (συμμετοχή κ.λπ.). Ζητήσαμε επίσης με το πέρας της εκλογικής διαδικασίας να μας χορηγηθούν: τα πρακτικά αρχαιρεσιών, οι καταστάσεις ψηφισάντων και ο αριθμός των ψηφισάντων επί του συνόλου των συναδέλφων της Δ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας.

· Επιπλέον, η πρόεδρος του Συλλόγου μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», όπως και άλλοι πρόεδροι, προσπάθησε πολλές φορές να επικοινωνήσει με τον Διευθυντή της Δ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας κ. Μιχαηλίδη, για να ενημερωθεί απευθείας για τη διαδικασία των ψευδοεκλογών, αλλά ο Διευθυντής δεν …απαντάει!

· Παράλληλα, εκπρόσωποι ΣΥΛΛΟΓΩΝ Α΄ Αθήνας πήγαν στη Διεύθυνση και ζήτησαν να μπουν για να ελέγξουν επί τόπου τη διαδικασία, όπως άλλωστε είναι δικαίωμα των σωματείων και όλων των συναδέλφων. Βρήκαν την πόρτα κλειστή και τον αστυνομικό να απαντάει, αφού ανέβηκε να ρωτήσει, ότι ο Διευθυντής Εκπαίδευσης δεν είναι μέσα και δεν μπορείτε να μπείτε! Δηλαδή απαγορεύτηκε σε εκπροσώπους Σωματείων να διαπιστώσουν πώς γίνονται οι εκλογές!

Συμπερασματικά: Οι εκλογές στη Δ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας γίνονται κεκλεισμένων των στοιχείων και των θυρών και φυσικά με πλήρη αδιαφάνεια. Επιβεβαιώνονται και με την ίδια τη διαδικασία με την οποία πραγματοποιούνται οι εκλογές αυτές όσα 48 Σύλλογοι (μέσα στους οποίους και ο Σύλλογός μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ») και 37 ΕΛΜΕ με ανακοινώσεις τους καταγγέλλουν όλο αυτό το διάστημα που κυβέρνηση και ΥΠΑΙΔ επιχειρούν να περάσουν τις ηλεκτρονικές εκλογές με στόχο να αλλοιώσουν και την ίδια την ψήφο των συναδέλφων και να χτυπήσουν τα σωματεία, αφού αυτός είναι ο τελικός στόχος! Τεράστια η ευθύνη των πλειοψηφιών ΔΟΕ και ΟΛΜΕ και των παρατάξεων που συνθέτουν αυτές τις πλειοψηφίες που συμμετέχουν σε αυτές τις εκλογές και βάζουν πλάτη σε κυβέρνηση, ΥΠΑΙΔ και Κεραμέως να εφαρμόζουν αντεργατικά τερατουργήματα (ν. Χατζηδάκη και όχι μόνο) σε μια περίοδο μάλιστα που εντείνεται η αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

theodorikakos
Θεοδωρικάκος: Καταθέτει μήνυση στον απόστρατο αστυνομικό για την υπόθεση του γιου του
Μήνυση σε βάρος του απόστρατου αστυνομικού που κατήγγειλε συγκάλυψη σε υπόθεση του γιου του θα καταθέσει ο Τάκης Θεοδωρικάκος
Θεοδωρικάκος: Καταθέτει μήνυση στον απόστρατο αστυνομικό για την υπόθεση του γιου του
foto_education_pencils_molivia.jpg
Αναπληρωτές - νεοδιόριστοι για αξιολόγηση: «Δεν πρόκειται να περάσουν τα σχέδια τους στις πλάτες μας»
«Η κυβέρνηση τρομοκρατεί και εκβιάζει ωμά πως εάν δεν εφαρμοστεί η ατομική αξιολόγηση θα «παγώσει» τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων»
Αναπληρωτές - νεοδιόριστοι για αξιολόγηση: «Δεν πρόκειται να περάσουν τα σχέδια τους στις πλάτες μας»