Προσλήψεις και διορισμοί εκπαιδευτικών: Χρονοδιάγραμμα και αιτήσεις
Πότε αναμένεται να «τρέξει» η πρώτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών για το σχολικό έτος 2021-2022 - Πόσοι αναπληρωτές θα κληθούν στην πρώτη φάση - Πώς θα γίνουν οι 11.700 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών

Σε «αναμμένα κάρβουνα» βρίσκονται χιλιάδες εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενόψει των μόνιμων διορισμών των 11.700 εκπαιδευτικών που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας. Μάλιστα, οι αιτήσεις για τους πρώτους μόνιμους διορισμούς «τρέχουν» ήδη για ορισμένους κλάδους.

Να σημειωθεί ότι οι μόνιμοι διορισμοί των 11.700 εκπαιδευτικών στα σχολεία, που προγραμματίζεται να ολοκληρωθούν πριν από τις 15 Αυγούστου, θα προκύψουν από τους τελικούς πίνακες αναπληρωτών του ΑΣΕΠ βάσει της σειράς προτεραιότητας των εκπαιδευτικών.

Βέβαια ο διορισμός των 11.700 εκπαιδευτικών δεν είναι παρά μία «σταγόνα στον ωκεανό» αν σκεφτεί κανείς ότι το διδακτικό έτος 2020-2021 προσλήφθηκαν σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση περίπου 45.000 αναπληρωτές ενώ παράλληλα φέτος παραιτήθηκαν (αίτηση συνταξιοδότησης) περίπου 7.000 εκπαιδευτικοί.

Έτσι, μετά τους μόνιμους διορισμούς προκύπτει η άμεση ανάγκη για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς να στελεχώσουν όσες θέσεις έχουν μείνει κενές, που όπως όλα δείχνουν θα είναι και φέτος πάρα πολλές.

Τέλη Αυγούστου η Α' φάση των αναπληρωτών

Στο τέλος του δεύτερου 10ήμερου του Αυγούστου αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» το υπουργείο Παιδείας στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για τις δηλώσεις των περιοχών ενώ την τελευταία εβδομάδα του ίδιου μήνα αναμένεται η ανακοίνωση της α΄ φάσης προσλήψεων.

Μάλιστα, το υπουργείο Παιδείας, επιδιώκει να έχουν ολοκληρώσει οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την καταγραφή των κενών πριν από τις 15 Αυγούστου, έτσι ώστε να καλέσει αμέσως μετά τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για αιτήσεις.

Εάν όλα λοιπόν «τρέξουν» σύμφωνα με τον προγραμματισμό η α΄ φάση αναπληρωτών μπορεί να ανακοινωθεί την Δευτέρα 30 Αυγούστου ή Τρίτη 31 Αυγούστου.

Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει και σχέδιο β΄ λόγω του φετινού μόνιμου διορισμού 11.700 μονίμων εκπαιδευτικών.

Πόσες προσλήψεις θα γίνουν στην Α' φάση των αναπληρωτών

Όπως επισημαίνει ο Λάμπρος Σιδεράς το σχολικό έτος 2021-2021 η α΄ φάση αναπληρωτών, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 26 Αυγούστου 2020, αφορούσε 15.422 προσλήψεις εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και 5.653 προσλήψεις εκπαιδευτικών. δευτεροβάθμια. Συνολικά, δηλαδή, στην πρώτη φάση προέκυψαν 21.075 προσλήψεις αναπληρωτών.

Την φετινή χρονιά όμως αναμένουν 11.700 προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών στην Γενική Εκπαίδευση. Βάσει της αφαίρεσης προκύπτει ότι στην πρώτη φάση θα αναπληρωτών θα αφορά σίγουρα 9.375 αναπληρωτές. Αν στον παραπάνω αριθμό συνυπολογίσουμε και τις φετινές παραιτήσεις των εκπαιδευτικών (συνταξιοδοτήσεις), οι οποίες ήταν περίπου 3.500 στη δευτεροβάθμια και 3.700 στην πρωτοβάθμια, προκύπτει ένα «έξτρα έλλειμα» σχεδόν 7.000 εκπαιδευτικών.

Με βάση αυτά, οι αναλυτές υπολογίζουν ότι στην α' φάση αναπληρωτών, θα προσληφθούν συνολικά σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση περίπου 16.500 αναπληρωτές.

Οι μόνιμοι διορισμοί

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι και την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021 μπορούν να καταθέσουν αίτηση για μόνιμο διορισμό οι εκπαιδευτικοί που είναι εγγεγραμμένοι:

  • στους τελικούς πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ με σειρά προτεραιότητας υποψήφιων εκπαιδευτικών κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ60, ΠΕ70 και ΠΕ79.01, και
  • τελικούς πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ με σειρά προτεραιότητας υποψήφιων εκπαιδευτικών κατά κλάδο και ειδικότητα: ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04, ΠΕ04.05, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ08, ΠΕ33 και ΠΕ78.

Οι αιτήσεις - δηλώσεις περιοχών προτίμησης/μουσικών σχολείων υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.).

Να σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν όσες περιοχές ή/και Μουσικά Σχολεία επιθυμούν χωρίς περιορισμό και με τη σειρά που επιθυμούν, από τον πίνακα των περιοχών των κενών οργανικών θέσεων που υπάρχουν στην σχετική προκήρυξη. Κατά τη συμπλήρωση της αίτησης δηλώνεται η περιοχή διορισμού με τη σειρά προτεραιότητας, που επιθυμεί ο υποψήφιος. 

Οι εκπαιδευτικοί διορίζονται με βάση τη σειρά κατάταξής τους στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης Α΄ του ΑΣΕΠ, στους οποίους είναι εγγεγραμμένοι και τις δηλώσεις προτίμησής τους.

Στο κόκκινο η ζήτηση για Σεξουαλική Αγωγή και σχολική Ψυχολογία

Δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί κάνουν "αγώνα δρόμου" για να προλάβουν τις αιτήσεις στο νέο 9μηνο σεμινάριο πάνω στο μάθημα της σεξουαλικής αγωγής (δείτε εδώ) που μπαίνει σε όλα τα σχολεία από Σεπτέμβιο και μοριοδοτεί όλους τους εκπαιδευτικούς για διορισμούς και προσλήψεις. Αυτό το σεμινάριο πραγματοποιείται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε όλη την Ελλάδα και βρίσκεται στην κορυφή των επιλογών αυτή την περιοδο.

Παράλληλα όσοι εκπαιδευτικοί έχουν κάνει ή κάνουν ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, επιλέγουν να κάνουν Σχολική Ψυχολογία (Δείτε εδώ το 9μηνο σεμινάριο) λόγω των 1.100 προσλήψεων που ανακοινώθηκαν 

9μηνο Σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μόνο με 16 Ευρώ το μήνα

Για λίγες ημέρες μπορείτε να κατοχυρώσετε συνολικά δίδακτρα 150 ευρώ για το 9μηνο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ του Πανεπιστημίου Πατρών που μοριοδοτεί εκπαιδευτικούς και ξεκινάει 9 ή 30 Αυγούστου - ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Φέτος θα κάτσουμε παραπάνω: Αυξάνονται οι υποχρεωτικές αργιές

Προσφορές 60.000 αποφοίτων Λυκείου και πτυχιούχων από την ΕΛΣΤΑΤ - Αιτήσεις έως 27/9

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 27/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

ΑΠΘ: Κινητοποιήσεις φοιτητών ενόψει του ανοίγματος των σχολών
Μια εβδομάδα πριν το άνοιγμα των σχολών, και τα τμήματα το ένα μετά το άλλο είτε αναβάλλουν την ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων είτε τηρούν σιγή...
ΑΠΘ: Κινητοποιήσεις φοιτητών ενόψει του ανοίγματος των σχολών
Προσλήψεις αναπληρωτών - β΄φάση: Σήμερα η ανακοίνωση
Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν -εκτός απροόπτου- οι προσλήψεις των αναπληρωτών για τη β' φάση. Γράφουμε εκτός απροόπτου γιατί λίγο μετά τις 12 το...
Προσλήψεις αναπληρωτών - β΄φάση: Σήμερα η ανακοίνωση
Τζούφη: Στη Βουλή τα χιλιάδες κενά στην παράλληλη στήριξη
Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τα χιλιάδες είναι τα κενά που καταγράφονται στην Παράλληλη Στήριξη, κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μερόπη Τζούφη
Τζούφη: Στη Βουλή τα χιλιάδες κενά στην παράλληλη στήριξη
εκπαιδευτικοί απεργία ενάντια στην αξιολόγηση - συνέλευση προέδρων
ΕΛΜΕ Λάρισας: Συμπαράσταση για τις επιθέσεις από συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς
Με ψήφισμα που αποφάσισαν οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ της χώρας στη γενική τους συνέλευση _Οχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης
ΕΛΜΕ Λάρισας: Συμπαράσταση για τις επιθέσεις από συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς