Thumbnail
Υπουργείο Παιδείας

Ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. διενεργεί, κατά την αδειοδότηση, αλλά και μετά από σχετικές καταγγελίες, αυτοψίες στους φορείς που έχει εκδώσει άδειες για επαλήθευση των όρων αδειοδότησης τους και έχει προχωρήσει σε διορθωτικές ενέργειες στις υποδομές των φορέων και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και στην ανάκληση των αδειών τους. Επίσης, όταν γίνεται αποδέκτης καταγγελιών για λειτουργία φορέων χωρίς άδεια, ενημερώνει άμεσα την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, την Ειδική Γραμματεία ΣΔΟΕ και τις κατά τόπους εισαγγελικές αρχές, σχετικά με την παράβαση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα.

Τα πιο πάνω αναφέρονται από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκο Φίλη σε γραπτή του απάντηση στη Βουλή σε ερώτηση την οποία κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Βασίλειος Γιόγιακας σχετικά με κυρώσεις παρανόμως λειτουργουσών εκπαιδευτικών δομών. Παράλληλα, γίνονται γνωστά και τα ακόλουθα:

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του Ν. 4093/2012 (ΦΕΚ Α’/222), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, στην περ. 2. της υποπαραγράφου Θ3 της παρ. Θ: «Άδεια Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου Ένα και Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου Δύο, Φροντιστηρίου και Κέντρου Ξένων Γλωσσών χορηγείται σε φυσικά πρόσωπα, νομικά πρόσωπα, ενώσεις προσώπων και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.»

Στην υποπαράγραφο Θ4 «Ανάκληση άδειας» της παρ. Θ του ως άνω νόμου, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, αναφέρονται οι περιπτώσεις όπου ανακαλείται η άδεια με απόφαση της αρχής που την εκδίδει.

Επιπλέον, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 43432/21-7-2016 έγγραφο του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), η έκδοση, ανανέωση και τροποποίηση των αδειών για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, τα ΚΔΒΜ1 και τα ΚΔΒΜ2 προκύπτει από τις διατάξεις του Ν. 4093/2012 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και αφορά το σύνολο των Ιδιωτικών Φορέων Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης δηλαδή και τα ιδιωτικά Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα ιδιωτικά ΙΕΚ (ΙΙΕΚ) και τα ιδιωτικά Κολέγια.

Οι εν λόγω διατάξεις του συγκεκριμένου Νόμου διασφαλίζουν ότι οι ιδιωτικοί φορείς στους οποίους εκχωρείται από το κράτος το Δημόσιο αγαθό της Εκπαίδευσης, πληρούν τα κτηριολογικά κριτήρια καταλληλόλητας αλλά και τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος και τους εργαζομένους στους φορείς αυτούς.

Στο συγκεκριμένο Νόμο υπάρχει πρόβλεψη για ανάκληση της αδείας των πιο πάνω φορέων όταν παύουν να πληρούν τα κριτήρια αδειοδότησης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

9cf6ff16ff_stathmos_metro_doukisis_0.jpg
Δουκίσσης Πλακεντίας: Ποινή φυλάκισης έξι μηνών για απείθεια στον 19χρονο Ιρακινό που συνελήφθη στο σταθμό του μετρό
Φυλάκιση 19χρονου Ιρακινού για απείθεια – Ξεκίνησε διαδικασία άρσης ασύλου
Δουκίσσης Πλακεντίας: Ποινή φυλάκισης έξι μηνών για απείθεια στον 19χρονο Ιρακινό που συνελήφθη στο σταθμό του μετρό
eidiki-agogi-sxoleia.jpg
Κρίση στις δομές της Ειδικής Αγωγής: Υποστελέχωση και αναστάτωση στα σχολεία
«Η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση δεν μπορεί να λειτουργεί με όρους «κόστους – οφέλους». Αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα όλων των μαθητών και υποχρέωση της...
Κρίση στις δομές της Ειδικής Αγωγής: Υποστελέχωση και αναστάτωση στα σχολεία
Παγκάκι
Χανιά: 15χρονη βρέθηκε μεθυσμένη και τραυματισμένη σε παγκάκι – Συνελήφθη η μητέρα της
Oι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη της 41χρονης μητέρας της ανήλικης, με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.
Χανιά: 15χρονη βρέθηκε μεθυσμένη και τραυματισμένη σε παγκάκι – Συνελήφθη η μητέρα της