Τα πρώτα online τεστ της νέας ύλης για τον 3ο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ είναι πλέον διαθέσιμα σε ειδική πλατφρόρμα τηλεκατάρτισης με προδιαγραφές ΟΣΤΚ, σηματοδοτώντας την πρακτική έναρξη της προετοιμασίας για χιλιάδες υποψηφίους που στοχεύουν σε μόνιμο διορισμό στο Δημόσιο.
Τα τεστ περιλαμβάνουν τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν για την ύλη από τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ πριν λίγες ημέρες
Μετά τις επίσημες ανακοινώσεις της ηγεσίας του Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, οι οποίες «κλείδωσαν» τις αλλαγές στη φιλοσοφία εξέτασης και στη νέα ύλη, η διαδικασία περνά πλέον από τη θεωρία στην πράξη. Τα πρώτα τεστ αποτυπώνουν με σαφήνεια το νέο μοντέλο αξιολόγησης που θα ισχύσει στον 3ο Διαγωνισμό.
Τα τεστ με όλη τη νέα και εμπλουτισμένη ύλη έχουν αναρτηθεί σε αυτή την πλατφόρμα από τον εκπαιδευτικό οργανισμό goLearn με την επιμέλεια κορυφαίου καθηγητή δημόσιου Πανεπιστημίου.
Το goLearn που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το ΕΚΕΤΑ (το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο της χώρας) και άλλα ΑΕΙ έχει ανοίξει πανελλαδική γραμμή εξυπηρέτησης για να ενημερώσει και να δώσει την ύλη και τη προετοιμασία σε χιλιάδες υποψήφιους
Μετράμε αντίστροφα για τον 3ο Διαγωνισμό - Όλοι οι διορισμοί στο δημόσιο από εκεί θα γίνονται
Το χρονόμετρο μετράει αντίστροφα για την διεξαγωγή του 3ου Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού ΑΣΕΠ καθώς δημοσιοποιήθηκε επίσημα ότι θα διεξαχθεί και μάλιστα το 2027
Η εκτίμηση είναι πως θα γίνει τον Ιανουάριο του 2027!
Τι δείχνουν τα πρώτα τεστ της νέας ύλης και τα τα βιντεομαθήματα με την σφραγίδα πανεπιστημιακού
Τα τεστ που κυκλοφόρησαν βασίζονται σε όλες τις ενότητες της ύλης και στο τεστ δεξιοτήτων (επαγωγικός, παραγωγικός συλλογισμός και εργασιακή αποτελεσματικότητα) όπως αυτή παρουσιάστηκε επισήμως, και διαφοροποιούνται αισθητά από τα αντίστοιχα των προηγούμενων διαγωνισμών.
Συγκεκριμένα:
- δεν στηρίζονται στη μηχανική αποστήθιση,
- ελέγχουν κατανόηση θεσμών και διαδικασιών,
- απαιτούν κρίση και σωστή εφαρμογή κανόνων σε διοικητικά σενάρια.
Η λογική των ερωτήσεων επιβεβαιώνει ότι ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός θα είναι πιο απαιτητικός σε επίπεδο ουσίας, όχι σε επίπεδο όγκου απομνημονευμένης πληροφορίας.
Εκδήλωση ενδιαφέροντος έως 26-1 στην πανελλαδική φόρμα goLearn για τις ανοικτές θέσεις οι οποίες θα κλείσουν άμεσα
Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα
Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη
Διορίζονται όλοι το 2026 στα Δικαστήρια χωρίς όριο ηλικίας και πτυχίο
Alfavita Newsroom