Thumbnail
Στο ΦΕΚ τα δύο νέα Προεδρικά Διατάγματα

Μέσω πανελληνίων εξετάσεων θα γίνεται πλέον, από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, η εισαγωγή νέων στελεχών στις σχολές του λιμενικού σώματος. Χθες δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τα δύο νέα Προεδρικά Διατάγματα 75/2018 και 76/2018, που αφορούν την Οργάνωση και τη Λειτουργία της Σχολής Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Σχολής Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, καθώς και την ένταξη των δύο σχολών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Πριν τα προεδρικά διατάγματα είχε προηγηθεί η ψήφιση του νόμου 4504/2017 που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του λιμενικού σώματος η Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων εντάσσεται στην ανώτατη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και η Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων στην ανώτερη βαθμίδα.

Στην πρώτη σχολή η φοίτηση θα έχει διάρκεια 4 ετών, αντί εννέα μηνών και στη δεύτερη σχολή η διάρκεια φοίτησης θα είναι στο εξής δύο χρόνια αντί για έξι μήνες, όπως προβλέπει ο νόμος 4504/2017

Με το νέο θεσμικό πλαίσιο που ορίζουν τα δύο νέα Προεδρικά Διατάγματα, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες αναβαθμίζονται οι δύο σχολές, η εκπαίδευση που παρέχουν, καθώς και η κατάρτιση των νέων στελεχών του λιμενικού.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού των Σχολών ετοιμάζονται νέα προγράμματα σπουδών, προς αντικατάσταση των σημερινών, οι προδιαγραφές των οποίων ανταποκρίνονταν στις προδιαγραφές των δεκαετιών του ‘50 και του '60.

Με τον τρόπο αυτό τα προγράμματα σπουδών θα ανταποκρίνονται στη σύγχρονη πραγματικότητα και τα νέα στελέχη του Σώματος θα μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες ανάγκες και προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει το Λιμενικό Σώμα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διέγραψαν από σχολικό βιβλίο την λέξη Ιντιφάντα: Η "ουδετερότητα" που δεν είναι ουδέτερη

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

vaseis_panelladikes
Πανελλαδικές 2025: Ανακοινώνονται σήμερα οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων
Ανακοινώνονται σήμερα οι βαθμολογίες των ειδικών και μουσικών μαθημάτων καθώς και οι βαθμοί επίδοσης στις πρακτικές δοκιμασίες για τα ΤΕΦΑΑ
Πανελλαδικές 2025: Ανακοινώνονται σήμερα οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων
Χρύσα Χοτζογλου
Χρύσα Χοτζόγλου: Νέα αργία με δικαστική απόφαση – Κάλεσμα σε διαδήλωση στον Πειραιά στις 8 Ιουλίου
Η κ. Χοτζόγλου επισημαίνει ότι ο αγώνας για μια δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση συνεχίζεται, με επίκεντρο τη συλλογική δράση και την αλληλεγγύη.
Χρύσα Χοτζόγλου: Νέα αργία με δικαστική απόφαση – Κάλεσμα σε διαδήλωση στον Πειραιά στις 8 Ιουλίου
Επίσκεψη αντιπροσωπείας 11 Πανεπιστημίων από το Βιετνάμ στο Πανεπιστήμιο Πατρών
Επίσκεψη αντιπροσωπείας 11 Πανεπιστημίων από το Βιετνάμ στο Πανεπιστήμιο Πατρών
Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν η μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα ψηφιακών εκπαιδευτικών πλατφορμών (τύπου e-Class & Moodle), Πανεπιστημιακής...
Επίσκεψη αντιπροσωπείας 11 Πανεπιστημίων από το Βιετνάμ στο Πανεπιστήμιο Πατρών