tonkatsu
Το χοιρινό katsu είναι ένα αγαπημένο ιαπωνικό πιάτο, συνοδευόμενο από την χαρακτηριστική σάλτσα tonkatsu που προσθέτει γλυκόξινη και πικάντικη νότα.

Υλικά:

400 γρ. χοιρινό φιλέτο, σε λεπτές φέτες

Αλάτι, πιπέρι

Αλεύρι για το πανάρισμα

2–3 αυγά, χτυπημένα

Πάνκο (japanese breadcrumbs)

Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

150 γρ. κέτσαπ

20 γρ. σόγια σος

30 γρ. μίριν

15 γρ. μουστάρδα ντιζόν

5 γρ. σκόνη τζίντζερ

10 γρ. oyster sauce

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνουμε τις φέτες χοιρινού και τις αφήνουμε σε ένα σκεύος.

Σε τρία ξεχωριστά μπολ βάζουμε το αλεύρι, τα χτυπημένα αυγά και το πάνκο. Περνάμε τις φέτες χοιρινού πρώτα από το αλεύρι, τινάζοντας την περίσσεια. Στη συνέχεια βουτάμε στο αυγό και τέλος καλύπτουμε καλά με το πάνκο, φροντίζοντας να επικαλυφτεί ομοιόμορφα.

Ζεσταίνουμε αρκετό ηλιέλαιο σε κατσαρόλα στους 180°C. Τηγανίζουμε το χοιρινό μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα και να ψηθεί πλήρως στο εσωτερικό του. Αφαιρούμε και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.

Σερβίρουμε τις τραγανές φέτες χοιρινού συνοδευόμενες από τη σάλτσα tonkatsu. Ιδανικά, συνοδεύεται με ρύζι ή σαλάτα για ένα πλήρες γεύμα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Οφθαλμαπάτη με δέντρο
Έτσι λεγόταν το "χριστουγεννιάτικο δέντρο" που στόλιζαν οι αρχαίοι Έλληνες
Ένα ιερό σύμβολο που στόλιζαν οι πρόγονοί μας πολύ πριν εμφανιστεί το χριστουγεννιάτικο έλατο, με βαθιά σημασία και τελετουργικό χαρακτήρα.
Έτσι λεγόταν το "χριστουγεννιάτικο δέντρο" που στόλιζαν οι αρχαίοι Έλληνες