Thumbnail
Τραγωδία ανοιχτά του Φαρμακονησίου

Νέα τραγωδία με πρόσφυγες στο Φαρμακονήσι. Λέμβος με πάνω από 100 άτομα ανετράπη στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Φαρμακονησίου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι. 

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες τουλάχιστον 34 μετανάστες νεκροί από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι. Ανάμεσα τους τέσσερα τέσσερα βρέφη κι έντεκα παιδιά

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα από τη θαλάσσια περιοχή έχουν καταφέρει να διασωθούν 68 άτομα, ενώ άλλοι 29 κατάφεραν μόνοι τους να κολυμπήσουν και να βγουν στο Φαρμακονήσι.

Στην περιοχή είναι σε εξέλιξη έρευνες από ελικόπτερο Super Puma και πλωτό του λιμενικού για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

Διαβάστε σχετική ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ:

«Οι σημερινοί νεκροί στο Φαρμακονήσι προστίθενται στον μακρύ κατάλογο των προσφύγων που πληρώνουν, εδώ και καιρό, το πιο ακριβό τίμημα, με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής. Πρέπει να θρηνήσουμε, αλλά οφείλουμε και να δράσουμε.

Η χώρα μας, λόγω της γεωγραφικής της θέσης,  είναι πύλη εισόδου και χρειάζεται στήριξη, πόρους και υποδομές για να συνδράμει, όπως οφείλει, απελπισμένους ανθρώπους που εγκαταλείπουν τις εστίες τους, με την ελπίδα της επιβίωσης. Οφείλει να δρα  με βάση  τους διεθνείς κανόνες,  αλλά και δεσμευόμενη από  τη συνείδηση ενός λαού που έχει βιώσει την προσφυγιά.

Ας μην ξεχνάμε ότι το προσφυγικό είναι ευρωπαϊκό και διεθνές ζήτημα, κι έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται, πέρα από μισαλλοδοξίες ή μικροκομματικές σκοπιμότητες. Δεν γίνεται να θρηνεί κανείς τους νεκρούς και ταυτόχρονα να σπεκουλάρει πάνω σε όσους επιβίωσαν».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητές των Τρικάλων
Οι μαθητές των Τρικάλων «ζωντάνεψαν» την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2025
Με δράσεις δημιουργίας, μάθησης και συνεργασίας, τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της πόλης συμμετείχαν ενεργά στο πρόγραμμα του Δήμου Τρικκαίων...
Οι μαθητές των Τρικάλων «ζωντάνεψαν» την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2025
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Κέρκυρα: Η ΕΛΜΕ για το διδακτικό και εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών
«Καμία υποχρεωτική παραμονή στο σχολείο πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου» – Διευκρινίσεις της ΕΛΜΕ Κέκρυρας για διδακτικό και διοικητικό έργο
Κέρκυρα: Η ΕΛΜΕ για το διδακτικό και εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών