Thumbnail
Πώς να το καθαρίζετε το αντικολλητικό τηγάνι για να παραμείνει σαν καινούριο

Τα αντικολλητικά τηγάνια είναι εύχρηστα και πρακτικά και προκειμένου να παρατείνετε το χρόνο ζωής τους, θα πρέπει να προσέχετε τον τρόπο που μαγειρεύετε και τα πλένετε.

Πώς να καθαρίζετε τα αντικολλητικά τηγάνια

Πολλά αντικολλητικά τηγάνια φέρουν την ένδειξη ότι πλένονται στο πλυντήριο πιάτων, αλλά καλό είναι να το αποφύγετε. Οι υψηλές θερμοκρασίες και τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιούνται στο πλυντήριο πιάτων μπορούν να επηρεάσουν την αντικολλητική επιφάνεια, επομένως το πλύσιμο στο νεροχύτη είναι η καλύτερη επιλογή.

  • Τρίψτε και μουλιάστε με σαπουνόνερο

Όταν καθαρίζετε αντικολλητικά τηγάνια, δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε σκληρά σφουγγάρια ή βούρτσες καθαρισμού, που μπορεί να καταστρέψουν την επιφάνεια. Συνήθως, ένα γρήγορο τρίψιμο με ήπιο σαπούνι πιάτων και ένα μαλακό πανί ή σφουγγάρι είναι αρκετό για να τα καθαρίσετε. Για επίμονα υπολείμματα, ίσως χρειαστεί να μουλιάσετε το τηγάνι για μερικές ώρες σε ζεστό, σαπουνόνερο πριν το καθαρίσετε απαλά.

  • Καμένα λίπη και μαγειρική σόδα

Αν υπάρχουν υπολείμματα τροφών που δεν φεύγουν εύκολα από το αντικολλητικό τηγάνι, ανακατέψτε μια μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας με νερό για να σχηματιστεί μια πάστα και απλώστε τη στο τηγάνι. Τρίψτε ελαφρά με ένα μαλακό σφουγγάρι για να αφαιρέσετε τα λίπη και στη συνέχεια ξεπλύντε και στεγνώστε το.

Πώς να φροντίσετε τα αντικολλητικά τηγάνια
Πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ολοκαίνουριο αντικολλητικό τηγάνι, πλύντε το με ζεστό νερό και σαπουνόνερο και αφού το ξεπλύνετε και το στεγνώσετε, αλατοπιπερώστε το πριν το μαγείρεμα. Το καρύκευμα εξομαλύνει τυχόν ατέλειες ή πόρους στην επίστρωση και θα βοηθήσει το τηγάνι σας να διαρκέσει περισσότερο.

  • Αποφύγετε αιχμηρά αντικείμενα

Τα σημερινά αντικολλητικά τηγάνια είναι μεν ανθεκτικά αλλά πρέπει να αποφεύγετε τις γρατζουνιές με αιχμηρά αντικείμενα. Οι ξύλινες κουτάλες ή από σιλικόνη είναι ιδανικές για αντικολλητικές επιφάνειες.

  • Μην υπερθερμαίνετε τα αντικολλητικά τηγάνια

Η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να καταστρέψει την επίστρωση με την πάροδο του χρόνου.Για να προστατεύσετε το αντικολλητικό τηγάνι σας, μην το θερμαίνετε όσο είναι άδειο. Θα πρέπει πάντα να υπάρχει λάδι, νερό ή φαγητό στο τηγάνι πριν ανάψετε το μάτι της κουζίνας. Αυτό θα βοηθήσει την αντικολλητική επίστρωση να διαρκέσει περισσότερο και έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι λειτουργεί ως μετρητής θερμοκρασίας.

  • Μη χρησιμοποιείτε αντικολλητικό σπρέι

Μπορεί να αποτελεί έκπληξη, αλλά το αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι μπορεί πραγματικά να κάνει το φαγητό να κολλήσει. Οπότε καλό είναι να το αποφεύγετε χρησιμοποιώντας, αν είναι απαραίτητο, ελαιόλαδο.

Πηγή: bhg.com

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Θέλω να πατήσω ένα κουμπί και να εξαφανίσω τους τουρίστες» – Η αίσθηση της έλλειψης χώρου στην Αθήνα

Προσοχή! Νέο κύμα καύσωνα από σήμερα Κυριακή με διάρκεια και κινδύνους – Ποιες περιοχές θα «καούν»

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

amfitheatro
Νέες ρυθμίσεις για εισακτέους στα ΑΕΙ: Τι αλλάζει για το 2025-2026
Σε ισχύ οι συμπληρωματικές ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας για τον αριθμό εισακτέων σε ΑΕΙ και ειδικές κατηγορίες υποψηφίων
Νέες ρυθμίσεις για εισακτέους στα ΑΕΙ: Τι αλλάζει για το 2025-2026
άδειο σήμα στον ΚΟΚ
«Άδειο» σήμα, βαρύ πρόστιμο: 150 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος για μια συχνή παράβαση στους ελληνικούς δρόμους
Το πιο παρεξηγημένο απαγορευτικό σήμα των ελληνικών δρόμων «κρύβει» αυστηρές κυρώσεις για τους απρόσεκτους οδηγούς – Τι προβλέπει ο ΚΟΚ και γιατί δεν...
«Άδειο» σήμα, βαρύ πρόστιμο: 150 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος για μια συχνή παράβαση στους ελληνικούς δρόμους
Ο κομήτης 3I/ATLAS σε μεγέθυνση
Ο κομήτης που εισέβαλε στο ηλιακό μας σύστημα είναι ο αρχαιότερος που έχουμε δει (vid)
Ένας διαστρικός ταξιδιώτης φέρνει μαζί του την αυγή του Σύμπαντος και «ταράζει τα νερά» της παγκόσμιας αστρονομικής κοινότητας
Ο κομήτης που εισέβαλε στο ηλιακό μας σύστημα είναι ο αρχαιότερος που έχουμε δει (vid)