Thumbnail
Πώς να το καθαρίζετε το αντικολλητικό τηγάνι για να παραμείνει σαν καινούριο

Τα αντικολλητικά τηγάνια είναι εύχρηστα και πρακτικά και προκειμένου να παρατείνετε το χρόνο ζωής τους, θα πρέπει να προσέχετε τον τρόπο που μαγειρεύετε και τα πλένετε.

Πώς να καθαρίζετε τα αντικολλητικά τηγάνια

Πολλά αντικολλητικά τηγάνια φέρουν την ένδειξη ότι πλένονται στο πλυντήριο πιάτων, αλλά καλό είναι να το αποφύγετε. Οι υψηλές θερμοκρασίες και τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιούνται στο πλυντήριο πιάτων μπορούν να επηρεάσουν την αντικολλητική επιφάνεια, επομένως το πλύσιμο στο νεροχύτη είναι η καλύτερη επιλογή.

  • Τρίψτε και μουλιάστε με σαπουνόνερο

Όταν καθαρίζετε αντικολλητικά τηγάνια, δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε σκληρά σφουγγάρια ή βούρτσες καθαρισμού, που μπορεί να καταστρέψουν την επιφάνεια. Συνήθως, ένα γρήγορο τρίψιμο με ήπιο σαπούνι πιάτων και ένα μαλακό πανί ή σφουγγάρι είναι αρκετό για να τα καθαρίσετε. Για επίμονα υπολείμματα, ίσως χρειαστεί να μουλιάσετε το τηγάνι για μερικές ώρες σε ζεστό, σαπουνόνερο πριν το καθαρίσετε απαλά.

  • Καμένα λίπη και μαγειρική σόδα

Αν υπάρχουν υπολείμματα τροφών που δεν φεύγουν εύκολα από το αντικολλητικό τηγάνι, ανακατέψτε μια μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας με νερό για να σχηματιστεί μια πάστα και απλώστε τη στο τηγάνι. Τρίψτε ελαφρά με ένα μαλακό σφουγγάρι για να αφαιρέσετε τα λίπη και στη συνέχεια ξεπλύντε και στεγνώστε το.

Πώς να φροντίσετε τα αντικολλητικά τηγάνια
Πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ολοκαίνουριο αντικολλητικό τηγάνι, πλύντε το με ζεστό νερό και σαπουνόνερο και αφού το ξεπλύνετε και το στεγνώσετε, αλατοπιπερώστε το πριν το μαγείρεμα. Το καρύκευμα εξομαλύνει τυχόν ατέλειες ή πόρους στην επίστρωση και θα βοηθήσει το τηγάνι σας να διαρκέσει περισσότερο.

  • Αποφύγετε αιχμηρά αντικείμενα

Τα σημερινά αντικολλητικά τηγάνια είναι μεν ανθεκτικά αλλά πρέπει να αποφεύγετε τις γρατζουνιές με αιχμηρά αντικείμενα. Οι ξύλινες κουτάλες ή από σιλικόνη είναι ιδανικές για αντικολλητικές επιφάνειες.

  • Μην υπερθερμαίνετε τα αντικολλητικά τηγάνια

Η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να καταστρέψει την επίστρωση με την πάροδο του χρόνου.Για να προστατεύσετε το αντικολλητικό τηγάνι σας, μην το θερμαίνετε όσο είναι άδειο. Θα πρέπει πάντα να υπάρχει λάδι, νερό ή φαγητό στο τηγάνι πριν ανάψετε το μάτι της κουζίνας. Αυτό θα βοηθήσει την αντικολλητική επίστρωση να διαρκέσει περισσότερο και έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι λειτουργεί ως μετρητής θερμοκρασίας.

  • Μη χρησιμοποιείτε αντικολλητικό σπρέι

Μπορεί να αποτελεί έκπληξη, αλλά το αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι μπορεί πραγματικά να κάνει το φαγητό να κολλήσει. Οπότε καλό είναι να το αποφεύγετε χρησιμοποιώντας, αν είναι απαραίτητο, ελαιόλαδο.

Πηγή: bhg.com

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideutes enilikwn
Πώς γίνεσαι Εκπαιδευτής Ενηλίκων ανεξαρτήτως πτυχίου παίρνοντας επάρκεια
Έχεις τελειώσει οποιοδήποτε ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Τώρα μπορείς να εργαστείς άμεσα από το σπίτι σου ως εκπαιδευτής ενηλίκων αρκεί να πάρεις επάρκειας στις...
Πώς γίνεσαι Εκπαιδευτής Ενηλίκων ανεξαρτήτως πτυχίου παίρνοντας επάρκεια
maksimou
Η διακυβέρνηση της Ν.Δ. αφήνει κοινωνικές πληγές και όχι μόνο
«Το γεγονός ότι συζητάμε τα πολιτικά πράγματα – κυρίως στις προεκλογικές περιόδους – με βάση μόνο τη μονομέρεια των δημοσκοπήσεων, χωρίς αναλύσεις...
Η διακυβέρνηση της Ν.Δ. αφήνει κοινωνικές πληγές και όχι μόνο
apospaseiskpeiathy.jpg
Αποσπάσεις: Πώς διαμορφώνεται το εκπαιδευτικό τοπίο στην ΠΕ Α' Αθήνας
Πώς διαμορφώνεται το εκπαιδευτικό τοπίο στη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας μετά την ανακοίνωση για αποσπάσεις - Ενημέρωση του αιρετού Τ. Ρουμπή
Αποσπάσεις: Πώς διαμορφώνεται το εκπαιδευτικό τοπίο στην ΠΕ Α' Αθήνας