"Μετρώντας Τίγρεις": Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στις τίγρεις
- ¨Ενα ντοκιμαντέρ για τον αγώνα επιβίωσης του είδους στην Ινδία

Πολλοί και διαφορετικοί παράγοντες συνδυάζονται για τη δημιουργία ενός τέλειου ντοκιμαντέρ άγριας φύσης, εκτός από τις εκπληκτικές υψηλής ευκρίνειας λήψεις. Η ιστορία, τα ζώα και φυσικά ο αφηγητής, που πρέπει να έχει μία απαλή βελούδινη φωνή. Ακόμη καλύτερα αν αναλαμβάνει τον ρόλο κάποιος γνωστός.

Η Τζοάνα Λάμλεϊ, Αγγλίδα ηθοποιός, πρώην μοντέλο, συγγραφέας και ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, γνωστή από την κωμική σειρά του BBC και την κινηματογραφική ταινία "Absolutely Fabulous" έχει τον ρόλο της αφηγήτριας στο ντοκιμαντέρ για την τίγρη ως είδος υπό εξαφάνιση με τίτλο "Counting Tigers: A Survival Special" (Μετρώντας Τίγρεις).

Το ντοκιμαντέρ αφορά τον αγώνα του είδους για επιβίωση στην άγρια φύση της Ινδίας. Η Τζοάνα Λάμλεϊ, αναφέρει δημοσίευμα του Bustle, γεννήθηκε στο Σριναγκάρ της Ινδίας το 1946, οπότε έχει μια στενή προσωπική σχέση με τη χώρα στην οποία έγιναν τα γυρίσματα.

Το ντοκιμαντέρ του ITV επικεντρώνεται στην πρώτη πλήρη επιστημονική καταγραφή του άγριου είδους στην Ινδία, που γίνεται για να ελεγχθεί και να προστατευθεί ο πληθυσμός των τίγρεων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, πάνω από το 60% των άγριων τίγρεων βρίσκονται στην Ινδία. Αλλά με τους αριθμούς τους να μειώνονται σε όλο τον κόσμο, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε πόσες επιβιώνουν.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει όχι μόνο την πρόοδο που έχει σημειωθεί από τότε που άρχισε η απογραφή των τίγρεων και προβάλλει τους κινδύνους που αντιμετωπίζει το είδος από τον χειρότερο εχθρό του – τον άνθρωπο.

Παρακολουθώντας θηροφύλακες και επιστήμονες στα όμορφα τοπία της Ινδίας, ο ακτιβιστής για την προστασία της άγριας ζωής, Μάρτιν Χιουζ Γκέιμς ακολουθεί τα ίχνη της νέας καταμέτρηση από την αρχή μέχρι το τέλος χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

"Η Ινδία είναι μια χώρα που βιομηχανικά αναπτύσσεται απίστευτα γρήγορα. Υπάρχουν δρόμοι και σιδηροδρομικές γραμμές και βιομηχανίες όπου κι αν κοιτάξετε και, φυσικά, οι ανθρώπινες ανάγκες προηγούνται πάντα από αυτές της άγριας πανίδας. Έτσι, οι πληθυσμοί των τίγρεων απομονώνονται ολοένα και περισσότερο και γίνεται πιο δύσκολο για την τίγρη να επιβιώσει σε αυτή τη χώρα" τονίζει ο Μάρτιν Χιουζ - Γκέιμς Martin στο ITV.

Στόχος του ντοκιμαντέρ είναι να ρίξει φως στη δυσκολία επιβίωσης των τίγρεων στην άγρια φύση. Στο τέλος του ντοκιμαντέρ ο αριθμός αποκαλύπτεται. Και αποδεικνύεται επιστημονικά εάν ο πληθυσμός αυξάνεται ή μειώνεται.

ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γεωργιάδης-Πολάκης
Χαμός με Γεωργιάδη - Πολάκη στη Βουλή: «Ήσουν ο πρώτος ιδιώτης σε δημόσιο νοσοκομείο» - «Τολμάς ρε κακομοίρη;»
Ανέβηκαν ξανά οι τόνοι ανάμεσα σε Γεωργιάδη και Πολάκη
Χαμός με Γεωργιάδη - Πολάκη στη Βουλή: «Ήσουν ο πρώτος ιδιώτης σε δημόσιο νοσοκομείο» - «Τολμάς ρε κακομοίρη;»
paidaki
Απίστευτο! - Δασκάλα κούρεψε 5χρονο σε νηπιαγωγείο γιατί δεν της άρεσαν τα μαλλιά του
Δασκάλα σε νηπιαγωγείο κούρεψε 5χρονο επειδή δεν της άρεσαν τα μαλλιά του, όπως καταγγέλλει η μητέρα του μικρού - Τι είπε για το περιστατικό ο Ο...
Απίστευτο! - Δασκάλα κούρεψε 5χρονο σε νηπιαγωγείο γιατί δεν της άρεσαν τα μαλλιά του
Ακρόπολη
Εφορεία Αρχαιοτήτων: ΕΔΕ για την «ξενάγηση» με αρχαιοελληνικές ενδυμασίες στην Ακρόπολη
ΕΔΕ για το περιστατικό στην Ακρόπολη από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών
Εφορεία Αρχαιοτήτων: ΕΔΕ για την «ξενάγηση» με αρχαιοελληνικές ενδυμασίες στην Ακρόπολη