Υλικά:
200 γρ. βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κύβους
90 γρ. άχνη ζάχαρη
320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 γρ. baking powder
1 πρέζα αλάτι
1 αυγό (large)
250 γρ. πεκάν
3 αυγά (large)
120 ml μελάσα
120 ml μέλι
100 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. κανέλα, τριμμένη
Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, την άχνη, το baking powder, το αλάτι και το βούτυρο. Χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πάρει μορφή ψίχουλων. Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί ζύμη.
Τυλίγουμε τη ζύμη με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Με πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό σχήμα πάχους ½ εκ., ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες, πασπαλίζοντας με λίγο αλεύρι για να μην κολλάει.
Αλευροβουτυρώνουμε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 25 εκ. και τοποθετούμε τη ζύμη, πιέζοντας ελαφρά για να κολλήσει και να σχηματιστούν τοιχώματα ύψους 1 εκ.
Τρυπάμε τη ζύμη με πιρούνι σε διάφορα σημεία και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C (αέρα) για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης εκτός από τα πεκάν, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στη βάση της τάρτας και απλώνουμε τα πεκάν από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C (αέρα) για 50 λεπτά. Τα τελευταία 25 λεπτά καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ