Σκούπα
Ανακαλούνται προληπτικά συγκεκριμένες παρτίδες ηλεκτρικών σκουπών λόγω ελαττώματος

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε την ανάκληση 4.472 ηλεκτρικών σκουπών stick ROWENTA, λόγω ενδεχόμενου κινδύνου υπερθέρμανσης της μπαταρίας, που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε τραυματισμό του χρήστη.

Το πρόγραμμα εθελοντικής ανάκλησης αφορά τις ηλεκτρικές σκούπες ROWENTA X-Force 14.60 και X-Force 15.60, που κατασκευάστηκαν πριν από την εβδομάδα 49 του 2024.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κατασκευάστρια εταιρεία Rowenta France SAS, σε συνεργασία με τη διανομέα στην Ελλάδα SEB GROUPE ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε., προχωρά στην προληπτική αυτή ενέργεια, έχοντας ήδη καταχωρίσει σχετική δήλωση στην ευρωπαϊκή πύλη Product Safety Business Gateway.

 

anakleisi skoupes 1410 01b80

Όπως επισημαίνεται, σε σπάνιες περιπτώσεις και μόνο κατά τη χρήση, η μπαταρία ενδέχεται να παρουσιάσει υπερθέρμανση, λόγω ελαττωματικού εξαρτήματος.

Τι πρέπει να κάνουν οι καταναλωτές:

Οι χρήστες που έχουν προμηθευτεί τα συγκεκριμένα μοντέλα:

  • Οφείλουν να σταματήσουν άμεσα τη χρήση των ηλεκτρικών σκουπών ROWENTA X-Force 14.60 και X-Force 15.60.
  •  Να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.rowenta.gr για να διαπιστώσουν αν το προϊόν τους περιλαμβάνεται στην ανάκληση και να ακολουθήσουν τις οδηγίες για δωρεάν αντικατάσταση της μπαταρίας.
  • Για επιπλέον πληροφορίες, μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή (09:00 – 17:00) στο τηλέφωνο εξυπηρέτησης: 210 63 71 250.

Η ανάκληση αφορά μόνο σκούπες κατασκευής προ της εβδομάδας 49/2024.

Η αντικατάσταση της μπαταρίας γίνεται δωρεάν, στο πλαίσιο της προστασίας της υγείας και ασφάλειας των καταναλωτών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Erasmus στη Λισαβόνα
Erasmus+: Στη Σεβίλλη για τη συμπεριληπτική εκπαίδευση εκπαιδευτικοί του 11ου ΓΕΛ Λάρισας
Στη Σεβίλλη για τη συμπεριληπτική εκπαίδευση εκπαιδευτικοί του 11ου ΓΕΛ Λάρισας μέσω Erasmus+
Erasmus+: Στη Σεβίλλη για τη συμπεριληπτική εκπαίδευση εκπαιδευτικοί του 11ου ΓΕΛ Λάρισας
Μετσόβιο εμπ
Ακαδημαϊκοί του ΕΜΠ: Αναβολή για την ένταξη αποφοίτων τριετών και τετραετών σπουδών στα μητρώα του ΤΕΕ
ΣΔΕΠ ΕΜΠ ζητά αναβολή για την ένταξη αποφοίτων τριετών και τετραετών σπουδών στα μητρώα του ΤΕΕ
Ακαδημαϊκοί του ΕΜΠ: Αναβολή για την ένταξη αποφοίτων τριετών και τετραετών σπουδών στα μητρώα του ΤΕΕ