ΑΣΕΠ: Από σήμερα οι αιτήσεις για 141 μόνιμες θέσεις
Μόνιμοι διορισμοί: Από σήμερα οι αιτήσεις για 141 προσλήψεις

Αρχίζει από σήμερα, Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023, η υποβολή των αιτήσεων για τις μόνιμες προσλήψεις στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), μέσα από την προκήρυξη 1ΓΒ/2023 του ΑΣΕΠ.

Υπενθυμίζεται πως οι θέσεις πρόκειται να πληρωθούν μέσα από τη δεξαμενή των επιτυχόντων του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού, με την προθεσμία των αιτήσεων να λήγει την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2023.

Με την προκήρυξη αυτή ξεκινάει επίσημα το β΄ στάδιο της 2Γ/2022 του ΑΣΕΠ που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο.

Δείτε εδώ αναλυτικά την προκήρυξη για 141 μόνιμες θέσεις στην ΥΠΑ

Η προκήρυξη 1ΓΒ/2023 προβλέπει την πλήρωση συνολικά 141 θέσεων μόνιμου προσωπικού Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης από επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.) του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Οι ειδικότητες για την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας

  • ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (1 θέση)
  • ΠΕ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (ΕΕΚ) (92 θέσεις)
  • ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ / ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ (1 θέση)
  • ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ / ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ (1 θέση)
  • ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ / ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ (1 θέση)
  • ΤΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ / ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ (1 θέση)
  • ΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ (ATSEP) (31 θέσεις)
  • ΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ (ATSEP) (4 θέσεις)
  • ΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ (AFISO) (9 θέσεις)

Πώς θα κάνετε αίτηση

Οι υποψήφιοι, οι οποίοι κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα των προκηρυσσόμενων θέσεων, πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν:

1.Αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π. με τα δικαιολογητικά αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr).

2. Παράβολο τριών (3) Ευρώ, το οποίο προμηθεύεται ο υποψήφιος ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής ηλεκτρονικού παραβόλου (e-Παράβολο) επιλέγοντας → Φορέας Δημοσίου → Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) από τον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (www.gsis.gr). Προς διευκόλυνση των υποψηφίων έχει δημιουργηθεί στον διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) σχετικός σύνδεσμος (βλ. λογότυπο με την ονομασία «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ») ο οποίος οδηγεί στον ανωτέρω διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (www.gsis.gr). Ο υποψήφιος πρέπει να αναγράψει τον κωδικό παραβόλου στο κατάλληλο πεδίο της ηλεκτρονικής αίτησης και να καταβάλει το αντίτιμο του ηλεκτρονικού παραβόλου μέχρι την υποβολή της αιτήσεώς του, άλλως η αίτηση δεν οριστικοποιείται

3. Τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία αποδεικνύονται τα προσόντα, κριτήρια ή οι ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής τους (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Ζ΄) υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο ΑΣΕΠ σύμφωνα με τα οριζόμενα στο παρόν Κεφάλαιο και στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΤ΄.

Η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών αρχίζει τη Δευτέρα 28 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 12 Σεπτεμβρίου 2023.

Ποια απαραίτητα προσόντα «κλειδώνουν» μία από τις 141 θέσεις

Όπως φαίνεται αναλυτικά στην προκήρυξη, ως πρόσθετο απαραίτητο τυπικό προσόν διορισμού, θεωρείται για ορισμένες ειδικότητες η γνώση χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών στα αντικείμενα: α) επεξεργασίας κειμένων, β) υπολογιστικών φύλλων, και γ) υπηρεσιών διαδικτύου, καθώς και η γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Εάν οι υποψήφιοι δεν κατέχουν μία από τις δύο αυτές πιστοποιήσεις, τώρα όμως, μέσα σε λίγες μόνο ημέρες μπορούν να λάβουν πολύ ΕΥΚΟΛΑ είτε πιστοποίηση γνώσης ηλεκτρονικού υπολογιστή είτε Πιστοποίηση της Αγγλικής Γλώσσας (LTE) αναγνωρισμένες από το ΑΣΕΠ, που παρέχει ο εκπαιδευτικός οργανισμός GoLearn για να τις χρησιμοποιήσουν για μοριοδότηση στο δημόσιο, σε προκηρύξεις, σε διαγωνισμούς, στο ΑΣΕΠ για προσλήψεις, σε μεταπτυχιακά κλπ.

Οι πιο εύκολες Πιστοποιήσεις Αγγλικών και υπολογιστών στην Ελλάδα που προλαβαίνετε να πάρετε

Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να πάρετε τις παραπάνω πιστοποιήσεις με τα λιγότερα χρήματα είναι να πάρετε τις πιστοποιήσεις του goLearn

Ιδίως τα Αγγλικά μπορείτε να τα πάρετε μέσα σε λίγες  ημέρες ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ και ΧΩΡΙΣ ΕΚΘΕΣΗ!

Δείτε εδώ για την πιο εύκολη Εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Αγγλικών που παίρνετε εντός μόνο 2 ημέρων

Δείτε εδώ για την Πιστοποίηση Υπολογιστών ELIC εύκολα και ευέλικτα

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Πρόεδρος ΑΣΕΠ: Έρχονται 7.000 προσλήψεις εντός του 2024

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Άλλαξε η ύλη - Αποκτήστε την εδώ μαζί με ασκήσεις και λύσεις

 Εκτός Πραγματικότητας: 35.000 αιτήσεις για Proficiency χωρίς Προφορικά, έκθεση

ΝΕΟ! Εύκολη Πιστοποίηση Ιταλικών με εξ αποστάσεως πρόγραμμα ΑΜΕΣΑ (μόρια 2ης ξένης γλώσσας)

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

PISA
Η PISA βούτυρο στο ψωμί του υπ. Παιδείας
Εργαλειοποιεί τα αποτελέσματα PISA, υιοθετεί τις οδηγίες του ΟΟΣΑ και σκληραίνει την αξιολόγηση προωθώντας αλλαγές που χρειάζονται χρήματα, τα οποία...
Η PISA βούτυρο στο ψωμί του υπ. Παιδείας