Thumbnail
«Γιατί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν ενισχύει στα γενικά, στα ειδικά σχολεία και στις δομές εκπαίδευσης τη στελέχωση του ΕΕΠ και του ΕΒΠ;», σημειώνει η ΠΟΣΕΕΠΕΑ σε ανακοίνωσή της

Κάντε πράξη τα λόγια σας και διορίστε επιτέλους!!

Ο σχολικός εκφοβισμός δυστυχώς αποτελεί διεθνές και παλιό φαινόμενο. Το περιστατικό του ξυλοδαρμού μαθητή στο Βύρωνα αποτελεί ένα από τα χιλιάδες περιστατικά τα οποία ολοένα αυξάνονται σε ένταση και συχνότητα. 

Στην Ελλάδα του 2020, θεσμικά προγράμματα καίριας και στρατηγικής σημασίας όπως ο θεσμός των ΕΔΕΑΥ, ο ρόλος τους ως γέφυρα σχολείων- ΚΕΣΥ καθώς και η επιβεβλημένη συνεργασία με τα ΚΕΣΥ βρίσκεται σε εμβρυακό στάδιο.  Αυτή η έλλειψη του συστήματος γίνεται τροχοπέδη στην διαχείριση και προστασία των μαθητών, οικογενειών και των εκπαιδευτικών λειτουργών γενικότερα. Η σύγχρονη κοινωνία απαιτεί πια άμεση συνεργασία και υπόσταση μέσα στα σχολεία όχι μόνο ως λύση πυρόσβεσης και καταστολής, αλλά κι ως βάση πρόληψης. Η παιδεία αναπτύσσεται καθ’ ολη τη διάρκεια της ζωής του ατόμου. 

Η πρώιμη παρέμβαση από τη δίχρονη προσχολική μέσα από εξειδικευμένη πλαισίωση ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων δύναται να συμβάλλει στην υγιή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του.

Το αίτημα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ να στελεχώσει τα γενικά σχολεία είναι πλέον κοινωνική επιταγή.

Καταγγελει τα περιστατικά βίας στα σχολεία, την υποστελέχωση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών δομών από ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό, το οποίο μπορεί να δράσει καταλυτικά σε προγράμματα πρωτογενούς πρόληψης, πρώιμης παρέμβασης και τέλος αντιμετώπισης.

Μάλιστα τονίζει ότι υπήρξαν και σχετικές εξαγγελίες από την Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, εξαγγελίες που γίνονται πάντα σε μία τέτοια κρίση, αλλά δυστυχώς ξεχνιούνται στη συνέχεια.

Κ όχι μόνο αυτό. Η νέα ηγεσία προωθεί τον εκπαιδευτικό εμπιστοσύνης ακυρώνοντας τα επαγγελματικά δικαιώματα κ επι ουσίας προσφορά κ τεχνογνωσία των επαγγελματιών που έχει προσλάβει.

Το θέμα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ δεν είναι μόνο η Ειδική εκπαίδευση, αλλά η εκπαίδευση γενικότερα στην οποία συμπεριλαμβανονται και η Ειδικη και η Γενικη όπου αντανακλάται όλη η κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα.

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ καταγγέλλει και απορεί με το γεγονός πως ενώ εξειδικευμένο ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό υπάρχει, οι υποστηρικτικές δομές και το προσωπικό του έχουν την τεχνογνωσία, γιατί η Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων δεν ενισχύει στα Γενικά, στα ειδικά σχολεία και στις δομές εκπαίδευσης τη στελέχωση του ΕΕΠ (θεραπευτές του λόγου ΠΕ21, επαγγελματικοί σύμβουλοι ΠΕ22, ψυχολόγοι ΠΕ23, παιδοψυχίατροι ΠΕ24, σχολικοί νοσηλευτές ΠΕ25, φυσικοθεραπευτές ΠΕ28, εργοθεραπευτές ΠΕ29, κοινωνικοί λειτουργοί ΠΕ30, εξειδικευμένων ΠΕ31 καθώς κι άλλων ειδικοτήτων που έχουν εκλείψει από την εκπαίδευση) και του ΕΒΠ;

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

προσχολική αγωγή
Προσχολική Αγωγή & Εκπαίδευση: Πλήρες νομοθετικό πλαίσιο και νέες δράσεις ΥΠΑΙΘΑ στο δημόσιο διάλογο
Προσχολική αγωγή και εκπαίδευση: Παράθεση του νομοθετικού πλαισίου και των δράσεων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στα πλαίσια...
Προσχολική Αγωγή & Εκπαίδευση: Πλήρες νομοθετικό πλαίσιο και νέες δράσεις ΥΠΑΙΘΑ στο δημόσιο διάλογο
plimmyrise_nipiagogeio
Παρουσίαση νομοθετικού πλαισίου και δράσεων του ΥΠΑΙΘ – Απάντηση στον κοινοβουλευτικό έλεγχο
Προσχολική αγωγή και εκπαίδευση: Παράθεση νομοθετικού πλαισίου και δράσεων του Υπ. Παιδείας
Παρουσίαση νομοθετικού πλαισίου και δράσεων του ΥΠΑΙΘ – Απάντηση στον κοινοβουλευτικό έλεγχο