Thumbnail
Ομόφωνη απόφαση σχετικά με τη μη προσμέτρηση Τμημάτων Ένταξης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον καθορισμό των κενών οργανικών θέσεων

Έκπληξη (δεν) προκαλεί το γεγονός ότι το ΥΠ.Π.Ε.Θ.  για μια ακόμη φορά φαίνεται να υποτιμά τη Δευτεροβάθμια Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση με τη μη προσμέτρηση των Τμημάτων Ένταξης στον καθορισμό των  κενών οργανικών θέσεων που πριν λίγες – εσπευσμένα και με συνοπτικές διαδικασίες – ζητήθηκε να δοθούν.

Η οδηγία στην εγκύκλιο 37423/Ε2/08-03-2019 (για μια ακόμη φορά) ήταν σαφής: «Τα Τμήματα Ένταξης, δεν θα ληφθούν υπόψη για τον υπολογισμό των οργανικών θέσεων». Μολονότι, λοιπόν, με το άρθρο 40, παράγραφος 5β  του Νόμου 4589/2019 (ΦΕΚ 13/ τ. Α΄/ 29-1-2019), οι ειδικότητες που θα στελεχώνουν τα Τμήματα Ένταξης Γυμνασίων και Λυκείων ορίστηκαν ξεκάθαρα και παρά την διαβεβαίωση της Υφυπουργού Παιδείας κας Τζούφη ότι καταβάλλονται προσπάθειες να δοθούν οργανικές θέσεις σε αυτά… για «κάποιο λόγο» δε λήφθησαν υπόψη.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δηλωθούν μόνο τα κενά των ΣΜΕΑΕ – ΚΕΣΥ ως εξής:

ΣΜΕΑΕ: 1079 κενά

ΣΜΕΑΕ Κωφών/Τυφλών: 53 κενά

ΚΕΣΥ για ΠΕ(02-03-04): 103 κενά

Λαμβάνοντας, ωστόσο, υπόψη ότι κατά το σχολικό έτος 2017-18 ήταν ενεργά πάνω από 550 Τ.Ε. στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, εάν τα κενά σε αυτά είχαν δηλωθεί θα μιλούσαμε για επιπλέον 1.100 έως 1.650 κενά (ΠΕ 02, 03, 04). Τότε το σύνολο των κενών στη Δευτεροβάθμια Ειδική Εκπαίδευση θα ανερχόταν στα 2.300 έως 2.800.

Αντίθετα, στην Πρωτοβάθμια Ειδική Εκπαίδευση τα κενά ανέρχονται σε 1.884, συνυπολογίζοντας ΣΜΕΑΕ και Τμήματα Ένταξης. Με άλλα λόγια το Τμήμα Ένταξης φαίνεται να έχει δικαίωμα οργανικού κενού μόνο στο Δημοτικό και όχι στο Γυμνάσιο ή το Λύκειο!

Καθώς, λοιπόν, η νομοθεσία ορίζει ότι διορισμοί μπορούν να γίνουν μόνο αν έχουμε κενές οργανικές θέσεις φαίνεται ότι γίνεται μια προσπάθεια να «σκεπαστούν» οργανικά κενά και ελλείψεις στην Δευτεροβάθμια Ειδική Εκπαίδευση και η μερίδα του λέοντος των διορισμών που διατείνεται ότι θα γίνουν να δοθεί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι έχουν γίνει επίσημες καταγγελίες από αιρετούς των ΠΥΣΔΕ αναφέροντας ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι Περιφερειακοί Διευθυντές ανέλαβαν να «μειώσουν» τα ήδη ελάχιστα κενά που είχαν δοθεί από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς τους δινόταν η δυνατότητα «εκτίμησης» των κενών.  Στη φάση αυτή λοιπόν, δε ζητάμε αλλά απαιτούμε να δοθούν ΌΛΑ τα οργανικά κενά που αυτή τη στιγμή υπάρχουν στη Δευτεροβάθμια Ειδική Εκπαίδευση και να καλυφθούν άμεσα με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

Να καθοριστεί με σαφήνεια η κατανομή των 4500 μόνιμων διορισμών που διατείνεται ότι θα γίνουν στην Ειδική Αγωγή.

Να μην παραγκωνιστεί για μια ακόμη φορά η Δευτεροβάθμια Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και να στελεχωθούν πλήρως όλες οι δομές της.


    Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ALFAVITA.GR

Μόρια αναπληρωτών: Μοριοδοτούμενο Εξ αποστάσεως ECDL - Πιστοποίηση γνώσεων χειρισμού Η/Υ

Μοριοδοτούμενο Εξ αποστάσεως Ασύγχρονο Σεμινάριο στην Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης (Σεμινάριο 400 ωρών - Παν.Πελοποννήσου): Αιτήσεις έως Παρασκευή

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

arxaia
Tεχνητή νοημοσύνη αποκαλύπτει εκατοντάδες νέα γεωγλυφικά
Ένας από τους πιο μυστηριώδεις αρχαιολογικούς γρίφους του κόσμου, οι γραμμές της Νάζκα στο Περού αρχίζει επιτέλους να ξετυλίγεται, και όχι από...
Tεχνητή νοημοσύνη αποκαλύπτει εκατοντάδες νέα γεωγλυφικά
βιβλία
Τι είναι η κομπορρημοσύνη; Μια παλιά λέξη με διαχρονική σημασία
Η κομπορρημοσύνη είναι ένας όρος μεσαιωνικής προέλευσης, που χαρακτηρίζει μια στάση ζωής αρκετά γνώριμη σε πολλούς από εμάς.
Τι είναι η κομπορρημοσύνη; Μια παλιά λέξη με διαχρονική σημασία