yppeth
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME NEWS
«Καμπανάκι» για ακάλυπτα κενά δασκάλων σε επόμενη φάση προσλήψεων κρούει ο ΠΑΣΑΔ - «Εκρηκτικό μείγμα» οι κλειστοί πίνακες και η στρεβλή εφαρμογή του θεσμού των αναπληρωτών

«Καμπανάκι» για ακάλυπτα κενά δασκάλων σε επόμενη φάση προσλήψεων αναπληρωτών κρούει ο ΠΑΣΑΔ, τονίζοντας ότι «το πρόβλημα έγκειται αφενός στο σύστημα των κλειστών (για 2+1 χρόνια) πινάκων, αλλά και στη στρεβλή εφαρμογή του θεσμού των αναπληρωτών».

Ο Σύλλογος σημειώνει χαρακτηριστικά ότι για τα ΖΕΠ είχαν εγκριθεί 1014 προσλήψεις αλλά έγιναν 943. «Κοινώς, "χάσαμε", ήδη, 71 προσλήψεις, ακριβώς επειδή δεν επαρκούν τα εναπομείναντα άτομα στον πίνακα», συμπληρώνει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΑΔ:

Μετά την ολοκλήρωση της Β' φάσης προσλήψεων των αναπληρωτών έγινε ακόμα πιο ξεκάθαρο ότι η συνταγή της αναπλήρωσης σε συνδυασμό με τους κλειστούς πίνακες για 3 χρόνια προκαλεί προβλήματα και (σίγουρα) δεν είναι λειτουργική.

Οι προσλήψεις ΠΕ70 Γενικής στις Α' και Β' φάσεις ήταν 3716. Σε αυτές έρχονται να προστεθούν οι προσλήψεις στην Παράλληλη Στήριξη αλλά και στα ΣΜΕΑΕ, με αποτέλεσμα η ροή των προσλήψεων στη Γενική Αγωγή στη Β' φάση να φτάσει οριακά στο τέλος του πίνακα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι ο τελευταίος προσληφθείς έχει θέση 18474 σε σύνολο 18476 ατόμων.

Οι εναπομείναντες στον πίνακα της Γενικής είναι περίπου 2800 δάσκαλοι. Ωστόσο και με δεδομένο ότι τα άτομα αυτά έχουν κάνει -όπως φάνηκε- περιορισμένη δήλωση περιοχών, είναι ορατός ο κίνδυνος σε επόμενη φάση προσλήψεων, κενά δασκάλων να μείνουν ΑΚΑΛΥΠΤΑ.

Δεν είναι τυχαίο ότι για τα ΖΕΠ είχαν εγκριθεί 1014 προσλήψεις αλλά αντ' αυτών έγιναν 943. Κοινώς, "χάσαμε", ήδη, 71 προσλήψεις, ακριβώς επειδή δεν επαρκούν τα εναπομείναντα άτομα στον πίνακα. Και είναι ακόμα αρχές Οκτώβρη...

Ερχόμαστε, λοιπόν, αντιμέτωποι με μια νέα συνθήκη, η οποία θα πρέπει να προβληματίσει όλο τον εκπαιδευτικό κλάδο, την ίδια ώρα που χιλιάδες απόφοιτοι Παιδαγωγικών Τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης περιμένουν τη σειρά τους για να δουλέψουν στο αντικείμενο που έχουν σπουδάσει.

Το πρόβλημα έγκειται αφενός στο σύστημα των κλειστών (για 2+1 χρόνια) πινάκων, αλλά και στη στρεβλή εφαρμογή του θεσμού των αναπληρωτών. Και αυτά είναι που πρέπει να διορθωθούν. Και πρέπει να διορθωθούν ΑΜΕΣΑ.

Αποτελούν αδήριτη ανάγκη οι περαιτέρω διορισμοί και το άμεσο άνοιγμα των πινάκων, ώστε οι συνάδελφοι που για διάφορους λόγους βρέθηκαν στην ανεργία να μπορέσουν να ενισχύσουν το εκπαιδευτικό σύστημα σε αυτή την έκτακτη συνθήκη.

Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε λύσεις και να αντιμετωπίσουμε για ακόμα μια φορά όλες τις προκλήσεις με ήθος και αξιοπρέπεια, έννοιες απόλυτα συνυφασμένες με τον Σύλλογό μας. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

προκ
Καταγγελία: «Μας πετάνε έξω από το σχολείο μας για να βάλουν τα παιδιά σε… προκάτ κλουβιά!»
Η απόφαση που προκαλεί σοκ: Παιδιά στέλνονται σε πρόχειρες προκάτ αίθουσες σε χώρο που δεν επαρκεί, εγείροντας φόβους για την ασφάλειά τους
Καταγγελία: «Μας πετάνε έξω από το σχολείο μας για να βάλουν τα παιδιά σε… προκάτ κλουβιά!»
προσχολική αγωγή
Προσχολική Αγωγή & Εκπαίδευση: Πλήρες νομοθετικό πλαίσιο και νέες δράσεις ΥΠΑΙΘΑ στο δημόσιο διάλογο
Προσχολική αγωγή και εκπαίδευση: Παράθεση του νομοθετικού πλαισίου και των δράσεων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στα πλαίσια...
Προσχολική Αγωγή & Εκπαίδευση: Πλήρες νομοθετικό πλαίσιο και νέες δράσεις ΥΠΑΙΘΑ στο δημόσιο διάλογο
plimmyrise_nipiagogeio
Παρουσίαση νομοθετικού πλαισίου και δράσεων του ΥΠΑΙΘ – Απάντηση στον κοινοβουλευτικό έλεγχο
Προσχολική αγωγή και εκπαίδευση: Παράθεση νομοθετικού πλαισίου και δράσεων του Υπ. Παιδείας
Παρουσίαση νομοθετικού πλαισίου και δράσεων του ΥΠΑΙΘ – Απάντηση στον κοινοβουλευτικό έλεγχο