yppeth
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME NEWS
«Καμπανάκι» για ακάλυπτα κενά δασκάλων σε επόμενη φάση προσλήψεων κρούει ο ΠΑΣΑΔ - «Εκρηκτικό μείγμα» οι κλειστοί πίνακες και η στρεβλή εφαρμογή του θεσμού των αναπληρωτών

«Καμπανάκι» για ακάλυπτα κενά δασκάλων σε επόμενη φάση προσλήψεων αναπληρωτών κρούει ο ΠΑΣΑΔ, τονίζοντας ότι «το πρόβλημα έγκειται αφενός στο σύστημα των κλειστών (για 2+1 χρόνια) πινάκων, αλλά και στη στρεβλή εφαρμογή του θεσμού των αναπληρωτών».

Ο Σύλλογος σημειώνει χαρακτηριστικά ότι για τα ΖΕΠ είχαν εγκριθεί 1014 προσλήψεις αλλά έγιναν 943. «Κοινώς, "χάσαμε", ήδη, 71 προσλήψεις, ακριβώς επειδή δεν επαρκούν τα εναπομείναντα άτομα στον πίνακα», συμπληρώνει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΑΔ:

Μετά την ολοκλήρωση της Β' φάσης προσλήψεων των αναπληρωτών έγινε ακόμα πιο ξεκάθαρο ότι η συνταγή της αναπλήρωσης σε συνδυασμό με τους κλειστούς πίνακες για 3 χρόνια προκαλεί προβλήματα και (σίγουρα) δεν είναι λειτουργική.

Οι προσλήψεις ΠΕ70 Γενικής στις Α' και Β' φάσεις ήταν 3716. Σε αυτές έρχονται να προστεθούν οι προσλήψεις στην Παράλληλη Στήριξη αλλά και στα ΣΜΕΑΕ, με αποτέλεσμα η ροή των προσλήψεων στη Γενική Αγωγή στη Β' φάση να φτάσει οριακά στο τέλος του πίνακα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι ο τελευταίος προσληφθείς έχει θέση 18474 σε σύνολο 18476 ατόμων.

Οι εναπομείναντες στον πίνακα της Γενικής είναι περίπου 2800 δάσκαλοι. Ωστόσο και με δεδομένο ότι τα άτομα αυτά έχουν κάνει -όπως φάνηκε- περιορισμένη δήλωση περιοχών, είναι ορατός ο κίνδυνος σε επόμενη φάση προσλήψεων, κενά δασκάλων να μείνουν ΑΚΑΛΥΠΤΑ.

Δεν είναι τυχαίο ότι για τα ΖΕΠ είχαν εγκριθεί 1014 προσλήψεις αλλά αντ' αυτών έγιναν 943. Κοινώς, "χάσαμε", ήδη, 71 προσλήψεις, ακριβώς επειδή δεν επαρκούν τα εναπομείναντα άτομα στον πίνακα. Και είναι ακόμα αρχές Οκτώβρη...

Ερχόμαστε, λοιπόν, αντιμέτωποι με μια νέα συνθήκη, η οποία θα πρέπει να προβληματίσει όλο τον εκπαιδευτικό κλάδο, την ίδια ώρα που χιλιάδες απόφοιτοι Παιδαγωγικών Τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης περιμένουν τη σειρά τους για να δουλέψουν στο αντικείμενο που έχουν σπουδάσει.

Το πρόβλημα έγκειται αφενός στο σύστημα των κλειστών (για 2+1 χρόνια) πινάκων, αλλά και στη στρεβλή εφαρμογή του θεσμού των αναπληρωτών. Και αυτά είναι που πρέπει να διορθωθούν. Και πρέπει να διορθωθούν ΑΜΕΣΑ.

Αποτελούν αδήριτη ανάγκη οι περαιτέρω διορισμοί και το άμεσο άνοιγμα των πινάκων, ώστε οι συνάδελφοι που για διάφορους λόγους βρέθηκαν στην ανεργία να μπορέσουν να ενισχύσουν το εκπαιδευτικό σύστημα σε αυτή την έκτακτη συνθήκη.

Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε λύσεις και να αντιμετωπίσουμε για ακόμα μια φορά όλες τις προκλήσεις με ήθος και αξιοπρέπεια, έννοιες απόλυτα συνυφασμένες με τον Σύλλογό μας. 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

evros
ΠΡΟΠΟ: Δεν ανήκει στην Ελλάδα η νησίδα του Έβρου που εντοπίστηκαν παράνομοι μετανάστες
Δεν ανήκει στην ελληνική επικράτεια η νησίδα του Έβρου όπου βρέθηκαν παράνομοι μετανάστες, ενημερώνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη -...
ΠΡΟΠΟ: Δεν ανήκει στην Ελλάδα η νησίδα του Έβρου που εντοπίστηκαν παράνομοι μετανάστες