Η πιπερόριζα – το γνωστό μας τζίντζερ – είναι ένα δυνατό φυσικό συστατικό με έντονο άρωμα και πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό. Με αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση, συμβάλλει στην καλύτερη πέψη, ενισχύει το ανοσοποιητικό, βοηθά στη ναυτία και φαίνεται πως συμβάλλει ακόμη και στη ρύθμιση του σακχάρου. Έτσι, αποτελεί ιδανικό υλικό για υγιεινές, αρωματικές λιχουδιές.
Τα κουλουράκια με τζίντζερ και μπαχαρικά συνδυάζουν γεύση και θρεπτική αξία, με την παρακάτω απλή συνταγή να αποδίδει 6 κομμάτια.
Υλικά (6 τεμάχια)
- 160 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 3/4 κ.γ. κορν φλάουρ
- 1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 γεμάτο κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- 1/4 κ.γ. κανέλα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 πρέζα γαρίφαλο
- 1 πρέζα αλάτι
- 35 γρ. λάδι καρύδας
- 1 αβγό
- 3 κοφτές κ.σ. μέλι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
1. Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ και τα υγρά σε ένα δεύτερο.
2. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
3. Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και ψήνουμε στους 180°C (αέρα) για 12–14 λεπτά, ανάλογα με το πόσο τραγανή υφή προτιμάμε.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Μαρία Δούση