apth
ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης: Φοβούνται ότι «θα σημειωθούν άσχημα γεγονότα»

Την αντίθεσή της για την εγκατάσταση αστυνομικών δυνάμεων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης -και σε κάθε ΑΕΙ- δηλώνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

«Δεν είναι δυνατόν να μην εφαρμόζει τίποτα το ΑΠΘ από την ισχύουσα νομοθεσία και απλά να τα φορτώνουμε όλα στην ΕΛΑΣ» επισημαίνει στην τοπική ιστοσελίδα ThessToday.gr ο πρόεδρος της Ένωσης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης.

Η υλοποίηση του προγράμματος για τη στελέχωση των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ- Πανεπιστημιακή Αστυνομία) στα ΑΕΙ «σήκωσε» εξ’ αρχής έντονες αντιδράσεις, τόσο σε πολιτικό όσο και σε εκπαιδευτικό επίπεδο. Πέρυσι τον Ιούλιο, άλλωστε, κατετέθη στο ΣτΕ προσφυγή από μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας (ερευνητές, διδακτικό προσωπικό, διοικητικούς υπαλλήλους και εργαζόμενους) και μέχρι και σήμερα η κυβέρνηση βρίσκεται εν αναμονή για το «πράσινο φως» στην εγκατάσταση αστυνομικών δυνάμεων σε ΑΕΙ.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ) Θεόδωρος Τσαϊρίδης τονίζει στο ThessToday.gr ότι πρέπει πρωτίστως τα Πανεπιστήμια Ιδρύματα να εφαρμόσουν την ισχύουσα νομοθεσία με την ελεγχόμενη είσοδο στα ΑΕΙ και μετέπειτα να εξεταστεί το ενδεχόμενο μόνιμης εγκατάστασης αστυνομικών δυνάμεων. «Ειδικά στη Θεσσαλονίκη οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποδείξει ότι όποτε χρειάστηκε, επενέβησαν, συνέλαβαν τους παραβάτες και τους οδήγησαν στη δικαιοσύνη. Από εκεί και πέρα πρώτα πρέπει η Πανεπιστημιακή Κοινότητα να εφαρμόσει τα όσα προβλέπονται στο νέο ν/σ και μετά να εξετάσουμε αν χρειάζεται η ΕΛΑΣ. Δεν είναι δυνατόν να μην εφαρμόζει τίποτα το ΑΠΘ από την ισχύουσα νομοθεσία και απλά να τα φορτώνουμε όλα στην ΕΛΑΣ», ανέφερε ο ίδιος.

Ο κ. Τσαϊρίδης συνεχίζοντας έκανε λόγο για διακύβευμα που ουσιαστικά «ρίχνει λάδι στη φωτιά», διότι, όπως δήλωσε: «όλοι αντιλαμβανόμαστε τι θα σημαίνει η ύπαρξη αστυνομικών δυνάμεων σε πανεπιστημιακούς χώρους, μετά τα όσα έχει βιώσει όλα αυτά τα χρόνια η χώρα μας και τις προκαταλήψεις που υπάρχουν από συγκεκριμένες ομάδες μέσα εντός των ΑΕΙ».

«Θεωρούμε ότι θα σημειωθούν άσχημα γεγονότα»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επεσήμανε ότι οι επιλαχόντες για τις συγκεκριμένες θέσεις είναι ειδικοί φρουροί οι οποίοι μόλις εξέλθουν από τις σχολές και χωρίς την παραμικρή αστυνομική εμπειρία θα τοποθετηθούν στα ΑΕΙ. «Δεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών γεγονότων αλλά θεωρούμε ότι θα υπάρξουν άσχημα γεγονότα έτσι όπως πάει να εφαρμοστεί το πρόγραμμα -δεν ξέρουμε ακόμα πώς 100%.

Η τοποθέτηση 100 – 200 ειδικών φρουρών, οι οποίοι θα βγουν τώρα από τις σχολές τους και θα έχουν συγκεκριμένο ρόλο, θεωρώ ότι πολύ σύντομα θα αναγκάσει εμάς τις αστυνομικές δυνάμεις που θα βρισκόμαστε πέριξ των πανεπιστημίων να εγκατασταθούμε εμείς για να τους προστατεύουμε», εξήγησε χαρακτηριστικά.

«Μεγάλο μέρος της πανεπιστημιακής κοινότητας έχει προσφύγει στο ΣτΕ»

Ερωτήματα εγείρονται σύμφωνα με τον κ. Τσαϊρίδη αναφορικά με την προσφυγή πανεπιστημιακών στο ΣτΕ ενάντια στη στελέχωση των ομάδων ΟΠΠΙ. «Το οξύμωρο είναι ότι μεγάλο μέρος της πανεπιστημιακής κοινότητας έχει προσφύγει στο ΣτΕ. Πάει να εφαρμοστεί ένα μέτρο στο οποίο υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των ίδιων των πανεπιστημιακών. Όταν η Πανεπιστημιακή Κοινότητα που πάει να συνδράμει η ΕΛΑΣ -γιατί τα Πανεπιστήμια έχουν αυτοδιοίκητο- μέρος της διαφωνεί με αυτόν τον θεσμό δημιουργούνται και άλλα ερωτήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά, με τον ίδιο να προσθέτει ότι η ΕΛΑΣ δεν μπορεί να κατέχει ρόλο «εξιλαστήριου θύματος για τα όσα δεινά συμβαίνουν στα Πανεπιστήμια εδώ και 40 χρόνια».

«Γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι αυτοί που δημιουργούν τα προβλήματα, ας προσπαθήσουν να λύσουν το πρόβλημα με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ των υπαρχόντων δυνάμεων και όχι με την τοποθέτηση δυνάμεων», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ.

Σημειώνεται ότι το ThessToday.gr επικοινώνησε με τον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκο Παπαϊωάννου, με τον ίδιο να επαναλαμβάνει ότι η Πανεπιστημιακή Αστυνομία εμπεδώνει αίσθημα ασφαλείας στο campus και αναγεννά την πανεπιστημιακή ζωή.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του Kathimerini.gr «παγώνει» η διαδικασία πρόσληψης 600 επιλαχόντων κατόπιν νεότερης διαταγής που εξέδωσε η ηγεσία της αστυνομίας, με συνέπεια να δημιουργηθεί ένα διογκούμενο κύμα δυσαρέσκειας από εκατοντάδες κατ’ αρχήν επιτυχόντες του διαγωνισμού και τις οικογένειές τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

σχετικά άρθρα

plimmira_sxoleio.jpg
Κακοκαιρία – Πλημμυρισμένα σχολεία: «Τα κοντέινερ Μπακογιάννη αντί να στολίζουν, πλημμυρίζουν»
«Στα κοντέινερ στα οποία η δημοτικη αρχη Μπακογιαννη τοποθέτησε τα νηπιαγωγεία της πρωτευουσας, αντί να «στολίζουν», πλημμυρίζουν»
Κακοκαιρία – Πλημμυρισμένα σχολεία: «Τα κοντέινερ Μπακογιάννη αντί να στολίζουν, πλημμυρίζουν»
ekpaideytikos
Αξιολόγηση: Το νέο θεσμικό πλαίσιο ιδεολογικής χειραγώγησης – πειθάρχησης και κατηγοριοποίησης των εκπαιδευτικών
Πλάι στην αξιολόγηση και την ομηρία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, το ΥΠΑΙΘ ετοιμάζει νέο σύστημα προσλήψεων που θα συμπεριλαμβάνει τον διαγωνισμό...
Αξιολόγηση: Το νέο θεσμικό πλαίσιο ιδεολογικής χειραγώγησης – πειθάρχησης και κατηγοριοποίησης των εκπαιδευτικών
panelladikes_4.jpg
Πανελλαδικές: Οι αλλαγές στους εισακτέους στις Αστυνομικές-Στρατιωτικές Σχολές και στο Λιμενικό και οι επιπτώσεις στις βάσεις εισαγωγής
Πανελλήνιες 2023: Πού μειώνονται και πού αυξάνονται οι εισακτέοι
Πανελλαδικές: Οι αλλαγές στους εισακτέους στις Αστυνομικές-Στρατιωτικές Σχολές και στο Λιμενικό και οι επιπτώσεις στις βάσεις εισαγωγής
εκπαιδευτικοι
Οι νεοδιόριστοι και οι νεοδιόριστες στην Πελοπόννησο εκπέμπουν SOS!
Αρνούμαστε να γίνουμε υποχείριο του πολιτικού στοιχήματος της κυβέρνησης να φέρει πίσω τους επιθεωρητές, να μας γυρίσει 41 χρόνια πίσω.
Οι νεοδιόριστοι και οι νεοδιόριστες στην Πελοπόννησο εκπέμπουν SOS!