Ο καταψύκτης είναι ίσως το πιο υποτιμημένο «όπλο» κάθε νοικοκυριού. Διατηρεί τα τρόφιμα φρέσκα, εξοικονομεί χρόνο και χρήματα — αρκεί να τον χρησιμοποιούμε σωστά. Γιατί ανάμεσα σε ένα γευστικό, καλοσυντηρημένο φαγητό και σε ένα… άγευστο παγωμένο μπιφτέκι, η διαφορά κρύβεται στις λεπτομέρειες.
Οργάνωση με ετικέτες και ημερομηνίες
Πριν μπει οτιδήποτε στην κατάψυξη, σημειώστε τι περιέχει και πότε το τοποθετήσατε. Οι ετικέτες γλιτώνουν χρόνο, απορίες και περιττά «πειράματα» όταν ξεπαγώνετε φαγητά.
Όχι στην υπερφόρτωση
Ένας καταψύκτης που ασφυκτιά, δεν δουλεύει σωστά. Αφήστε χώρο για την κυκλοφορία του αέρα, ώστε η ψύξη να είναι ομοιόμορφη και τα τρόφιμα να παραμένουν ασφαλή και νόστιμα.
Επιλέξτε τις σωστές συσκευασίες
Χρησιμοποιήστε σακουλάκια ή δοχεία ειδικά για κατάψυξη. Σφραγίστε τα καλά, αφαιρώντας όσο περισσότερο αέρα μπορείτε, για να αποφύγετε το γνωστό freezer burn, δηλαδή τα εγκαύματα από τον πάγο που αλλοιώνουν τη γεύση.
Απόψυξη με κανόνες
Ξεχάστε τον πάγκο της κουζίνας. Η ασφαλής απόψυξη γίνεται στο ψυγείο ή στον φούρνο μικροκυμάτων, ώστε να μην αναπτυχθούν βακτήρια που ευδοκιμούν στη ζέστη.
Ποτέ δεύτερη φορά
Μόλις ένα τρόφιμο αποψυχθεί πλήρως, μην το ξαναβάλετε στην κατάψυξη. Η επανακατάψυξη αλλοιώνει τη σύσταση και μπορεί να είναι επικίνδυνη για την υγεία.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Μαρία Δούση