Τρεις λαχταριστές προτάσεις για ομελέτα φούρνου έρχονται να δώσουν γεύση και ποικιλία στο καθημερινό τραπέζι.
Εύκολες στην προετοιμασία, θρεπτικές και ιδανικές για όλη την οικογένεια, μπορούν να σερβιριστούν ζεστές, συνοδευμένες με μια δροσερή πράσινη σαλάτα.
Κι αν περισσέψει κάποιο κομμάτι; Μην το πετάξετε — γίνεται το τέλειο σπιτικό σνακ ή η πιο νόστιμη γέμιση για το σχολικό σάντουιτς των παιδιών.
Ομελέτα φούρνου με μπρόκολο και τυρί
Υλικά:
30 ml ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για το σκεύος
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
300 γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια
8 αβγά
½ ποτήρι φρέσκο γάλα
αλάτι,
πιπέρι
150 γρ. τσένταρ, σε κυβάκια
6 φέτες ζαμπόν, σε λεπτές λωρίδες
5 ασπρομανίταρα, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη.Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ζεματίζουμε το μπρόκολο για 2-3 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.Σε ένα μπολ, με τη βοήθεια ενός σύρματος, χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το γάλα και το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε το τυρί, τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια, το ζαμπόν και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό ταψάκι και το τοποθετούμε στον φούρνο για 3 λεπτά. Βγάζουμε το ταψάκι, ρίχνουμε το μείγμα των αβγών, σκορπίζουμε το μπρόκολο και ψήνουμε για 5-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της ομελέτας.
Oμελέτα Φούρνου με Σπανάκι, Τυρί, Ντοματίνια και Γαλοπούλα
Υλικά
8 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
150 γρ. έμενταλ ή άλλο μαλακό κίτρινο τυρί, τριμμένο
200 ml γάλα
100 γρ. σπανάκι
2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
100 γρ. γαλοπούλα κομμένη σε φέτες
200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα αυγά με την έτοιμη σάλτσα για ζυμαρικά, το τυρί και το γάλα. Αποψύχουμε, στο μεταξύ, το σπανάκι. Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα ευρύχωρο αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι και το μπέικον ή το ζαμπόν και σοτάρουμε τα υλικά σε μέτρια φωτιά για 15΄, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν ελαφρά οι πατάτες. Ρίχνουμε στο σκεύος το σπανάκι και τα ντοματίνια και μαγειρεύουμε για 2΄-3΄ ακόμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Μεταφέρουμε τα λαχανικά και το μπέικον σε μεσαίο πυρίμαχο σκεύος, αλειμμένο με 1 κ.σ. μαργαρίνη και τα περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 25΄-30΄, μέχρι να ροδίσει η ομελέτα.
Oμελέτα φούρνου σαν πίτσα
Υλικά
8 αυγά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 λουκάνικο χωριάτικο κοτόπουλου, κομμένο σε ροδέλες
8 φέτες γαλοπούλα
2 πιπεριές πορτοκαλί κομμένες σε κομμάτια
250γρ. ένταμ κομμένο σε μπαστουνάκια
200ml. κρέμα γάλακτος
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι, σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Προσθέτετε τη γαλοπούλα και σοτάρετε λίγο ακόμη.Τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο και ρίχνετε στο τηγάνι τα λουκάνικα και τα αφήνετε 2-3λεπτά, γυρίζοντάς τα συνεχώς.Βουτυρώνετε μια φόρμα και στρώνετε στον πάτο τα λουκάνικα, από πάνω τις πιπεριές και από πάνω τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το ένταμ.Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και περιχύνετε το μείγμα στη φόρμα. Βάζετε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς και την αφήνετε για 35 με 40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Αφήνετε την ομελέτα για 10 λεπτά να κρυώσει και τοποθετείτε τη φόρμα σε μια πιατέλα, ξεφορμάροντας προσεκτικά.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 24/11
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Μαρία Δούση