Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Απόφοιτοι και φοιτητές της αλλοδαπής προχωρούν στην δημιουργία ομάδας για να μπορούν να αντιδρούν μαζικά στις «άδικες» αποφάσεις του ΔΟΑΤΑΠ - Πώς μπορείτε να συμμετάσχετε στην ομάδα

Οι απόφοιτοι και Φοιτητές, Πανεπιστημίων της αλλοδαπής (συμπεριλαμβανομένων όλων των προγραμμάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καθώς και προγραμμάτων μέσων συμφωνιών δικαιοχρησίας), δημιούργησαν μια ομάδα ώστε να μπορούν να αντιδρούν συλλογικά στις αποφάσεις και «παραβιάσεις» του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρισης (ΔΟΑΤΑΠ).

Οι ίδιοι, φοιτητές και απόφοιτοι, χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα, ώστε από κοινού να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που προκαλούν στην καριέρα και γενικότερα στην ζωή μας οι κατά συρροή παραβιάσεις εκ μέρους του ΔΟΑΤΑΠ».

Οι στόχοι της ομάδας ορίζονται συνοπτικά ως εξής:

Οι απόφοιτοι διεκδικούν:

  • Την άμεση επικύρωση της Σύμβασης Αναγνώρισης της Λισαβόνας από την Ελληνική Δημοκρατία.
  • Την άμεση μείωση του κόστους αναγνώρισης. Η κοστολόγηση να λαμβάνει χώρα αναλογικά με τον εθνικό κατώτατο μισθό.
  • Η αναγνώριση του τρίτου κύκλου σπουδών (Διδακτορικό) να παρέχει αυτόματα, την αναγνώριση του πρώτου και του δεύτερου κύκλου σπουδών,(Μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί τίτλοι) οι οποίοι, στην ουσία είναι αυτοί που έδωσαν πρόσβαση στην υψηλότερη βαθμίδα.
  • Την τροποποίηση του ιδρυτικού νόμου (3328/2005) του ελληνικού NARIC (γνωστό και ως ΔΟΑΤΑΠ), και κυρίως την ακύρωση του ακόλουθου μέρους του παρόντος νόμου: «Άρθρο 4 Προϋποθέσεις αναγνώρισης τίτλων»
  • Αυτό το μέρος του νόμου εμποδίζει την αναγνώριση των πτυχίων, από εξ αποστάσεως προγράμματα, καθώς και προγραμμάτων μέσων συμφωνιών δικαιοχρησίας. Πτυχία που αναγνωρίζονται επαγγελματικά και ακαδημαϊκά σε κάθε κράτος μέλος της ΕΕ εκτός από την Ελλάδα.
  • Τη δημιουργία ενός ενοποιημένου ελληνικού συστήματος αναγνώρισης ανωτάτων προγραμμάτων σπουδών.
  • Άμεση αναγνώριση των αποφοίτων που έχουν ήδη υποβάλει τις αιτήσεις τους πριν από την έγκριση του νέου νόμου καθώς είναι παράνομο να «παγώνει» η διαδικασία, από την στιγμή που υπάρχει ενεργό νομικό πλαίσιο αναγνώρισης.
  • Ο χρόνος αναγνώρισης των πτυχίων να μην υπερβαίνει τους 3 μήνες.
  • Τον αποκλεισμό του ελληνικού NARIC (γνωστό και ως ΔΟΑΤΑΠ) από το δίκτυο ENIC NARIC έως ότου η Ελληνική Δημοκρατία κάνει τις απαραίτητες τροποποιήσεις για την αποκατάσταση των αδικιών που έχουν θέσει σε αναμονή τις ζωές και την σταδιοδρομία μας.
  • Τον αποκλεισμό της Ελλάδας από κάθε ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης (π.χ. HORIZON, Marie Sklodowska Curie Actions και Erasmus Plus) προγράμματα τα οποία, προωθούν, την ακαδημαϊκή και επαγγελματική κινητικότητα, έως ότου η Ελληνική Δημοκρατία κάνει τις απαραίτητες τροποποιήσεις για την αποκατάσταση των αδικιών που θέτει τη ζωή και τη σταδιοδρομία σε αναστολή.

Πώς συμμετέχετε στην Ομάδα 

Η ομάδα έχει ήδη νομικό σύμβουλο (κο. Φώτη Χατζηφώτη) που την εκπροσωπεί σε αρκετά ζητήματα. Ωστόσο η συμμετοχή στην νομική κίνηση, δεν είναι υποχρεωτική για το κάθε μέλος.

Για να κάνετε αίτημα στην ομάδα και να το αποδεχτούν οι διαχειριστές θα πρέπει να συμπληρώσετε την ακόλουθη φόρμα στην οποία στο τέλος του ενημερωτικού κειμένου θα βρείτε το link της ομάδας. 

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νίκος Ανδρουλάκης: Από τον ΠΑΣΠ ένα βήμα πριν την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Αποτελέσματα ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΙΝΑΛ: Τα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Μεγάλη νίκη της Σοσιαλδημοκρατίας
Η ελπίδα ξαναγεννιέται. Η ουσία της πολιτικής επιστρέφει. Η αντιπαράθεση των ιδεών και ο πολιτικός διάλογος επιζητούν το ρόλο της στην κεντρική σκηνή...
Μεγάλη νίκη της Σοσιαλδημοκρατίας
PRWPAIDEIA
ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α.: Δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα Νέα Προγράμματα Σπουδών χωρίς την ψηφιακή αναβάθμιση των σχολείων
Δείτε τις πέντε προτάσεις της ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α. για την αναμόρφωση προγραμμάτων σπουδών
ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α.: Δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα Νέα Προγράμματα Σπουδών χωρίς την ψηφιακή αναβάθμιση των σχολείων
Σεξουαλική κακοποίηση μαθήτριας από καθηγητή φροντιστηρίου: «Καταπέλτης» η γνωμάτευση παιδοψυχιάτρου
Σεξουαλική κακοποίηση: Η μαθήτρια έφτασε στο σημείο να αυτοτραυματίζεται - Τι αναφέρει στην γνωμάτευσή του ο παιδοψυχίατρος
Σεξουαλική κακοποίηση μαθήτριας από καθηγητή φροντιστηρίου: «Καταπέλτης» η γνωμάτευση παιδοψυχιάτρου