ΔΟΑΤΑΠ: Φοιτητές & απόφοιτοι δημιουργούν ομάδα «αντίδρασης»
Απόφοιτοι και φοιτητές της αλλοδαπής προχωρούν στην δημιουργία ομάδας για να μπορούν να αντιδρούν μαζικά στις «άδικες» αποφάσεις του ΔΟΑΤΑΠ - Πώς μπορείτε να συμμετάσχετε στην ομάδα

Οι απόφοιτοι και Φοιτητές, Πανεπιστημίων της αλλοδαπής (συμπεριλαμβανομένων όλων των προγραμμάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καθώς και προγραμμάτων μέσων συμφωνιών δικαιοχρησίας), δημιούργησαν μια ομάδα ώστε να μπορούν να αντιδρούν συλλογικά στις αποφάσεις και «παραβιάσεις» του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρισης (ΔΟΑΤΑΠ).

Οι ίδιοι, φοιτητές και απόφοιτοι, χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα, ώστε από κοινού να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που προκαλούν στην καριέρα και γενικότερα στην ζωή μας οι κατά συρροή παραβιάσεις εκ μέρους του ΔΟΑΤΑΠ».

Οι στόχοι της ομάδας ορίζονται συνοπτικά ως εξής:

Οι απόφοιτοι διεκδικούν:

  • Την άμεση επικύρωση της Σύμβασης Αναγνώρισης της Λισαβόνας από την Ελληνική Δημοκρατία.
  • Την άμεση μείωση του κόστους αναγνώρισης. Η κοστολόγηση να λαμβάνει χώρα αναλογικά με τον εθνικό κατώτατο μισθό.
  • Η αναγνώριση του τρίτου κύκλου σπουδών (Διδακτορικό) να παρέχει αυτόματα, την αναγνώριση του πρώτου και του δεύτερου κύκλου σπουδών,(Μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί τίτλοι) οι οποίοι, στην ουσία είναι αυτοί που έδωσαν πρόσβαση στην υψηλότερη βαθμίδα.
  • Την τροποποίηση του ιδρυτικού νόμου (3328/2005) του ελληνικού NARIC (γνωστό και ως ΔΟΑΤΑΠ), και κυρίως την ακύρωση του ακόλουθου μέρους του παρόντος νόμου: «Άρθρο 4 Προϋποθέσεις αναγνώρισης τίτλων»
  • Αυτό το μέρος του νόμου εμποδίζει την αναγνώριση των πτυχίων, από εξ αποστάσεως προγράμματα, καθώς και προγραμμάτων μέσων συμφωνιών δικαιοχρησίας. Πτυχία που αναγνωρίζονται επαγγελματικά και ακαδημαϊκά σε κάθε κράτος μέλος της ΕΕ εκτός από την Ελλάδα.
  • Τη δημιουργία ενός ενοποιημένου ελληνικού συστήματος αναγνώρισης ανωτάτων προγραμμάτων σπουδών.
  • Άμεση αναγνώριση των αποφοίτων που έχουν ήδη υποβάλει τις αιτήσεις τους πριν από την έγκριση του νέου νόμου καθώς είναι παράνομο να «παγώνει» η διαδικασία, από την στιγμή που υπάρχει ενεργό νομικό πλαίσιο αναγνώρισης.
  • Ο χρόνος αναγνώρισης των πτυχίων να μην υπερβαίνει τους 3 μήνες.
  • Τον αποκλεισμό του ελληνικού NARIC (γνωστό και ως ΔΟΑΤΑΠ) από το δίκτυο ENIC NARIC έως ότου η Ελληνική Δημοκρατία κάνει τις απαραίτητες τροποποιήσεις για την αποκατάσταση των αδικιών που έχουν θέσει σε αναμονή τις ζωές και την σταδιοδρομία μας.
  • Τον αποκλεισμό της Ελλάδας από κάθε ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης (π.χ. HORIZON, Marie Sklodowska Curie Actions και Erasmus Plus) προγράμματα τα οποία, προωθούν, την ακαδημαϊκή και επαγγελματική κινητικότητα, έως ότου η Ελληνική Δημοκρατία κάνει τις απαραίτητες τροποποιήσεις για την αποκατάσταση των αδικιών που θέτει τη ζωή και τη σταδιοδρομία σε αναστολή.

Πώς συμμετέχετε στην Ομάδα 

Η ομάδα έχει ήδη νομικό σύμβουλο (κο. Φώτη Χατζηφώτη) που την εκπροσωπεί σε αρκετά ζητήματα. Ωστόσο η συμμετοχή στην νομική κίνηση, δεν είναι υποχρεωτική για το κάθε μέλος.

Για να κάνετε αίτημα στην ομάδα και να το αποδεχτούν οι διαχειριστές θα πρέπει να συμπληρώσετε την ακόλουθη φόρμα στην οποία στο τέλος του ενημερωτικού κειμένου θα βρείτε το link της ομάδας. 

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 11/12

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kardiageiakes-pathiseis-kardia_252863_128338.jpg
Κίνδυνος ξαφνικού θανάτου για τους πάσχοντες από μυοκαρδιοπάθειες
Στην Ελλάδα, η θνησιμότητα από καρδιαγγειακά νοσήματα παραμένει υψηλή, με τους άνδρες να καταγράφουν 485 θανάτους ανά 100.000 πληθυσμού και τις...
Κίνδυνος ξαφνικού θανάτου για τους πάσχοντες από μυοκαρδιοπάθειες
anergia.jpg
Ποιος είναι ο πιο ανταγωνιστικός κλάδος απασχόλησης στην Ελλάδα
Οι προσδοκίες απασχόλησης για το πρώτο τρίμηνο του 2025 παραμένουν θετικές, με το ποσοστό να διατηρείται στο 12%, αν και μειωμένο σε σχέση με το...
Ποιος είναι ο πιο ανταγωνιστικός κλάδος απασχόλησης στην Ελλάδα