Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Η ΕΛΑΣ περνάει... Νομική και Πολυτεχνείο - Τα πρώτα πανεπιστήμια στα οποία θα επιχειρήσει το νέο σώμα

Μέσω διαρροών, για ακόμα μια φορά, επιλέγει το υπουργείο Παιδείας να ενημερώσει σχετικά με τα επόμενα βήματα για την ίδρυση σώματος πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, τα πρώτα ιδρύματα στα οποία θα επιχειρήσει η νεοσύστατη Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, θα είναι το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΠΘ). Υπάρχει, δε, και η σκέψη να συμπεριληφθεί και το Πανεπιστήμιο Πατρών, αν και δεν έχει ακόμη ληφθεί οριστική απόφαση.

Επιμένει για υπαγωγή στην ΕΛΑΣ η Κεραμέως

Σύμφωνα πάντα με την Καθημερινή, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επιμένει στην απόφαση για υπαγωγή του νεοσύστατου σώματος απευθείας στην ΕΛΑΣ και όχι στα ακαδημαϊκά όργανα. Υπενθυμίζεται πως στη συγκεκριμένη απόφαση εναντιώνεται σθεναρά η Σύνοδος Πρυτάνεων, η οποία μεταξύ άλλων έχει θέσει ζήτημα αυτοδιοίκητου, σχετικά με τη δικαιοδοσία για την ασφάλεια των ΑΕΙ.

Υπενθυμίζεται πως σε προηγούμενο στάδιο, πάλι μέσω διαρροών στην Καθημερινή, έγινε γνωστό πως θα προσληφθούν αστυνομικοί με διαδικασίες εξπρές και θα λάβουν εκπαίδευση όμοια με εκείνη των ειδικών φρουρών (5-7 εβδομάδες) και επιπλέον εκπαίδευση προσαρμοσμένη στα καθήκοντά τους.

Επίσης, οι αστυνομικοί του νέου σώματος θα φέρουν κλομπ και χειροπέδες, ενώ η εκπαίδευση, ο εξοπλισμός και η αμοιβή τους σύμφωνα με την υπουργική απόφαση θα βαρύνει τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το σώμα θα περιπολεί μέσα στον χώρο των ιδρυμάτων και σε περίπτωση «ύποπτων» ενεργειών θα επικοινωνεί με την ΕΛΑΣ και θα λαμβάνει οδηγίες για το πώς θα αντιδράσει.

Στο επόμενο διάστημα, δε, αναμένεται και σχετική προκήρυξη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πηγές, στα «σκαριά» βρίσκονται 1.000 προσλήψεις αστυνομικών, ενώ το συνολικό κόστος προσεγγίζει τα 30 εκ. ευρώ.

Διθύραμβοι Χρυσοχοΐδη-ΟΝΝΕΔ, «όχι» από την ακαδημαϊκή κοινότητα

«Η κυρία Κεραμέως θα φέρει στη βουλή την ομάδα προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, που θα είναι μία ομάδα ήπιας αστυνόμευσης και θα συλλαμβάνει όποιον παρανομεί», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η ΟΝΝΕΔ σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για  «δικαίωση για γενιές μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που επί δεκαετίες υπερασπίστηκαν την πρόοδο στο χώρο του ελληνικού πανεπιστημίου».

Αντιθέτως, πέραν της έντονης αντίθεσης της Συνόδου των Πρυτάνεων, μέσω ανακοινώσεών τους τα ΑΕΙ τοποθετούνται κατά της δημιουργίας σώματος πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Χαρακτηριστικό είναι το ψήφισμα της Συγκλήτου του ΑΠΘ: «Η φύλαξη των χώρων μας και ο έλεγχος της χρήσης τους είναι αρμοδιότητα του Πανεπιστημίου και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να διασφαλίζονται από τα αρμόδια πανεπιστημιακά όργανα», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Σε συλλογή υπογραφών προχωρούν, επίσης, οι φοιτητές, ζητώντας να μπει «φρένο» στο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας: «Όταν οι φοιτητές ζητούσαν προσωπικό, εννοούσαν διδακτικό και υγειονομικό- όχι αστυνομικούς, όταν ζητούσαν αναβάθμιση των υποδομών εννοούσαν αίθουσες διδασκαλίας και όχι κάμερες ασφαλείας», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε κείμενο πρωτοβουλίας μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αυτά είναι τα 5 επαγγέλματα με μισθό πάνω από 87000 ευρώ

8 επιδόματα που δε γνώριζες ότι δικαιούσαι - Πώς θα λάβεις τα χρήματα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ  Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Τι συμβαίνει εάν ο εκπαιδευτικός παραιτηθεί από πλάνη ενώ δεν πληροί τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης
Το χρονικό διάστημα από την αποχώρηση από την Υπηρεσία μέχρι την επαναφορά σε αυτήν δεν λογίζεται συντάξιμο και δεν καταβάλλονται αποδοχές για αυτό.
Τι συμβαίνει εάν ο εκπαιδευτικός παραιτηθεί από πλάνη ενώ δεν πληροί τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης