Κοινωνία

Καραχάλιος για Μαρία Καρυστιανού: «Έχει σύμβουλο μια γερόντισσα από τη Συρία που μιλάει Αραμαϊκά και μια αστρολόγο από το Χάρβαρντ»

Μαρία Καρυστιανού, Νίκος Καραχάλιος
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Οι αποκαλύψεις αφορούν την περίοδο κατά την οποία εκείνος συνεργαζόταν με τη Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρο του συλλόγου «Τέμπη 2023», με στόχο – όπως δήλωσε – την πιθανή πολιτική οργανωτική προετοιμασία

Σφοδρές συζητήσεις έχει προκαλέσει δημόσια δήλωση του Νίκου Καραχάλιου, ο οποίος περιέγραψε ένα παρασκηνιακό σκηνικό συνεργασιών που – όπως υποστηρίζει – περιελάμβανε μεταφυσικές συμβουλές, αστρολογία και ανεπίσημες παρεμβάσεις τρίτων προσώπων.

Οι αποκαλύψεις αφορούν την περίοδο κατά την οποία εκείνος συνεργαζόταν με τη Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρο του συλλόγου «Τέμπη 2023», με στόχο – όπως δήλωσε – την πιθανή πολιτική οργανωτική προετοιμασία.

Σύμφωνα με όσα περιέγραψε ο Νίκος Καραχάλιος σε διαδικτυακή συνέντευξη, η Μαρία Καρυστιανού φέρεται να λαμβάνει συμβουλές για πολιτικές αποφάσεις από δύο ασυνήθιστα πρόσωπα:

  • Μία ερημίτισσα στη Συρία που μιλάει αραμαϊκά, την οποία ο ίδιος χαρακτήρισε «πνευματική καθοδηγήτρια».

  • Μία νεαρή αστρολόγο με σπουδές στο Χάρβαρντ, η οποία, όπως ειπώθηκε, ζητούσε τα ζώδια της ομάδας για να καταρτίσει «αστρολογικούς χάρτες στρατηγικής».

Ο ίδιος περιέγραψε την πρώτη του αντίδραση ως σοκ, επισημαίνοντας ότι η πολιτική στρατηγική «δεν μπορεί να στηρίζεται σε μυστικιστικές οδηγίες».

Στη συζήτηση αποκαλύφθηκε ότι εκτός από το στενό περιβάλλον της Καρυστιανού, συμμετείχαν σε συναντήσεις πρόσωπα με ιστορικό πολιτικής ή κινηματικής δράσης, ανάμεσά τους:

  • Ο Κυριάκος Τόμπρας, γνωστός από την εμπλοκή του σε κινήματα του παρελθόντος.

  • Ο Μιχάλης Πατσίκας, με συμμετοχή σε πολιτικούς σχηματισμούς και δράσεις κινηματικού χαρακτήρα.

Ο Καραχάλιος σημείωσε ότι οι συζητήσεις γίνονταν ως τμήμα «στρατηγικού σχεδιασμού», αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί πως η διαδικασία δεν ακολουθούσε πολιτικούς κανόνες ή θεσμικά πρωτόκολλα.

Κατά την περιγραφή του, ο συνδυασμός πνευματικών καθοδηγητών, αστρολόγων και πολιτικών διαμεσολαβητών τον οδήγησε στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να υπάρξει σοβαρός πολιτικός σχεδιασμός με αυτές τις συνθήκες. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Δεν γίνεται να συζητά κάποιος για ίδρυση κόμματος και να συναποφασίζουν μία γερόντισσα στη Συρία και μία αστρολόγος.»

Ο ίδιος τόνισε ότι ο ρόλος της αστρολογίας στην διαδικασία λήψης αποφάσεων ήταν για εκείνον «κόκκινη γραμμή», υπογραμμίζοντας πως τέτοιες πρακτικές «δεν έχουν θέση σε έναν σοβαρό πολιτικό σχεδιασμό».

Ο Νίκος Καραχάλιος ολοκλήρωσε την περιγραφή του αναφέροντας πως η συγκεκριμένη εμπλοκή τρίτων προσώπων δημιούργησε σύγχυση, αστάθεια στις αποφάσεις και αίσθημα ανησυχίας ως προς τις πραγματικές προθέσεις και την κατεύθυνση της υπό διαμόρφωση πολιτικής πρωτοβουλίας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Σε εκείνο το σημείο κατάλαβα ότι δεν υπήρχε χώρος για σοβαρό πολιτικό διάλογο και αποφάσισα να αποχωρήσω.»

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία