ΟΝΝΕΔ: Δικαίωση για βάσεις εισαγωγής και όριο φοίτησης στα ΑΕΙ
Για «δικαίωση» κάνει λόγο η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις αποφάσεις για θέσπιση κατώτατης βάσης εισαγωγής και ορίου φοίτησης στα ΑΕΙ, καθώς και την ίδρυση σώματος πανεπιστημιακής αστυνομίας

Με θριαμβικό τόνο υποδέχεται τις εξαγγελίες Κεραμέως στο υπουργικό συμβούλιο η ΟΝΝΕΔ.

Σε σχέση με τη θέσπιση ορίου φοίτησης στα ν+½ν έτη, η νεολαία του κυβερνώνοντος κόμματος κάνει λόγο για «πάγια θέση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με σκοπό, αφενός να δοθεί ένα τέλος στην πρακτική των "αιωνίων" φοιτητών, αλλά και ως η καταλληλότερη λύση ώστε να μην αδικούνται οι σχολές πενταετούς και εξαετούς φοίτησης».

Για την ίδρυση σώματος πανεπιστημιακής αστυνομίας, με λογοδοσία στην ΕΛΑΣ, η ΟΝΝΕΔ αναφέρει πως αποτελεί «δικαίωση για γενιές μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που επί δεκαετίες υπερασπίστηκαν την πρόοδο στο χώρο του ελληνικού πανεπιστημίου».

Τέλος, για την καθιέρωση βάσης εισαγωγής βάσει του μέσου όρου των επιδόσεων των υποψηφίων, η κυβερνητική νεολαία σημειώνει πως «αποτελούσε κεντρικό πυλώνα των Προτάσεων μας για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ:

Ακόμη μια δικαίωση για τις προτάσεις μας, ακόμη ένα βήμα προς την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Η σημερινή εισήγηση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως στο Υπουργικό Συμβούλιο σχετικά με τις δέσμες ρυθμίσεων με στόχο τη συνολική βελτίωση των σπουδών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση επισφραγίζει για ακόμη μια φορά την έμπρακτη διάθεση της ηγεσίας του Υπουργείου να διεξάγει πραγματικό και ουσιαστικό διάλογο και να αφουγκράζεται τις απόψεις των νέων ανθρώπων.

Τα περισσότερα από όσα ακούστηκαν σήμερα, άλλωστε, αποτελούν γνωστές και εκπεφρασμένες θέσεις της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που καλύπτουν μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την τριτοβάθμια εκπαίδευση στο σύνολό της και πλέον επισήμως εντάσσονται στο νομοθετικό σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης:

  • Υιοθέτηση του ν + ½ν ως ανωτάτου ορίου φοίτησης, κάτι που αποτελεί πάγια θέση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με σκοπό, αφενός να δοθεί ένα τέλος στην πρακτική των «αιωνίων» φοιτητών, αλλά και ως η καταλληλότερη λύση ώστε να μην αδικούνται οι σχολές πενταετούς και εξαετούς φοίτησης. Αντίστοιχα ζητήματα που αποτελούν προτάσεις μας αφορούν την ύπαρξη μεταβατικών προβλέψεων για τους ήδη φοιτούντες, καθώς και ειδικές προβλέψεις για σοβαρούς λόγους υγείας, εργαζόμενους κ.α.
     
  • Ενίσχυση της ασφάλειας στα Πανεπιστήμια μέσω της σύστασης ειδικής Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (ΟΠΠΙ), της ελεγχόμενης εισόδου και την αυστηροποίηση του ποινικού και πειθαρχικού πλαισίου για τους παραβάτες, ζητήματα που συζητήθηκαν πρόσφατα και αποτελούν δικαίωση για γενιές μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που επί δεκαετίες υπερασπίστηκαν την πρόοδο στο χώρο του ελληνικού πανεπιστημίου.
     
  • Καθιέρωση Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και μάλιστα από κάθε Πανεπιστημιακό Τμήμα, κάτι που αποτελούσε κεντρικό πυλώνα των Προτάσεων μας για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως παρουσιάστηκαν σε ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση στις 24 Νοεμβρίου.
     

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το Υπουργείο Παιδείας και η Υπουργός Νίκη Κεραμέως έχουν αποδείξει στην πράξη ότι λαμβάνουν υπόψη τους τη φωνή των νέων της χώρας. Με τις σημερινές εισηγήσεις για το επόμενο βήμα της ολικής μεταρρύθμισης που έχει ξεκινήσει εδώ και ενάμιση χρόνο στο χώρο της Παιδείας, είδαμε πολλές απ’ τις προτάσεις μας για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια και την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση να γίνονται νόμοι του κράτους κι αυτό μας αποδεικνύει ότι οι προσπάθειές μας έχουν αντίκρισμα και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Πόσο θα διαρκέσει

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Μοριοδότηση στην Ειδική Αγωγή: Αυτό είναι το κορυφαίο ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ του Παν.Αιγαίου

σχετικά άρθρα