ΠΟΣΔΕΠ: Δώστε κονδύλια στα ΑΕΙ για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πανεπιστημιακών γιατρών που υπηρετούν στα νοσοκομεία
Επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) προς την Υπουργό και τον Υφυπουργό Υπουργείου Παιδείας

Αξιότιμοι κ. Υπουργέ και κ. Υφυπουργέ

Οι πανεπιστημιακοί γιατροί που υπηρετούν στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία και στις Πανεπιστημιακές Κλινικές και Εργαστήρια που είναι εγκατεστημένα σε νοσοκομεία του ΕΣΥ, βρίσκονται αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας από τον κορωνοϊό COVID-19.

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 30ης Μαρτίου 2020, «Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις», προβλέπεται στο άρθρο 4, παράγραφος 1 ότι : «Στο πάσης φύσεως προσωπικό που υπηρετεί στα νοσοκομεία,………… καταβάλλεται για το έτος 2020 έκτακτη οικονομική ενίσχυση ίση προς το ήμισυ του καταβαλλομένου μηνιαίου βασικού μισθού». Στο ίδιο άρθρο, παράγραφος 2 ορίζεται ότι : «Η παραπάνω οικονομική ενίσχυση ……… καταβάλλεται με τη μισθοδοσία του μηνός Απριλίου 2020».

Για τους γιατρούς του ΕΣΥ (και το λοιπό προσωπικό) η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα καταβληθεί μέσω της μισθοδοσίας τους από τα νοσοκομεία, και κατ’ επέκταση από το Υπουργείο Υγείας, στα οποία εργάζονται. Η μισθοδοσία των πανεπιστημιακών γιατρών καταβάλλεται από το Πανεπιστήμιο, το οποίο πρέπει να αναλάβει την καταβολή και σ’ αυτούς της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης.

Θα παρακαλούσαμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προς τις διοικήσεις των Πανεπιστημίων που έχουν Ιατρικές Σχολές για την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αμφιθεατρο
ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου: «Όχι στην ποινικοποίηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας»
Τα μέλη ΔΕΠ ζητούν την άμεση ανάκληση της δίωξης κατά του Γιάνη Μαΐστρου και υπερασπίζεται το πανεπιστήμιο ως χώρο ελεύθερου λόγου
ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου: «Όχι στην ποινικοποίηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας»
Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και η AEGEAN
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και AEGEAN υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας
Η συνεργασία αφορά, μεταξύ άλλων, στην προσφορά θέσεων πρακτικής άσκησης σε φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και AEGEAN υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας