οσομπουκο
Το οσομπούκο, μαγειρεύεται με καλοκαιρινές μελιτζάνες και ώριμες ντομάτες, δημιουργώντας ένα πιάτο πλούσιο σε γεύση και υφή.

Υλικά:
2 κιλά μοσχαρίσιο οσομπούκο (σε χοντρές φέτες με το κόκαλο στο κέντρο)

Αλεύρι για το αλεύρωμα

6 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε κύβους 1 εκ.

2 ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια

2 φιλεταρισμένες αντζούγιες

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 κ.γ. μπούκοβο (ή κατά βούληση)

3 κ.γ. πελτές ντομάτας

150 ml λευκό ξηρό κρασί

6 ώριμες ντομάτες, σε λεπτές φέτες

2-3 κ.σ. κάππαρη

500 ml ζωμός κοτόπουλου (ζεστός)

1/2 ματσάκι μαϊντανός (κοτσάνια δεμένα και φύλλα ψιλοκομμένα)

3 φύλλα δάφνης

Ξύσμα από 1 λεμόνι

250 ml ελαιόλαδο

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε τις μελιτζάνες σε σουρωτήρι, αλατίζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά. Στη συνέχεια τις ξεπλένουμε και τις στεγνώνουμε καλά.

Χαράζουμε κάθε φέτα οσομπούκο στις άκρες για να μην κυρτώνει στο μαγείρεμα. Αλατοπιπερώνουμε, αλευρώνουμε και τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι. Σε δυνατή φωτιά, ροδίζουμε καλά τις φέτες σε ελαιόλαδο και τις βγάζουμε στην άκρη.

Στο ίδιο σκεύος και με νέο ελαιόλαδο, τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.

Στο λάδι που έμεινε, σοτάρουμε κρεμμύδι, αντζούγιες, σκόρδο και μπούκοβο. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον καβουρδίζουμε. Σβήνουμε με το κρασί και, αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, επιστρέφουμε το κρέας στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε τις φέτες ντομάτας, την κάππαρη, τον ζωμό, τα δεμένα κοτσάνια μαϊντανού και τις δάφνες. Αλατίζουμε ελαφρά και σιγομαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για 1 ώρα. Γυρίζουμε προσεκτικά το κρέας και συνεχίζουμε για άλλη 1 ώρα μαζί με τις μελιτζάνες, προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί.

Αφού αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για μισή ώρα. Σερβίρουμε το κρέας σε πιατέλα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και τις μελιτζάνες και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 27/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

fisiki.jpg
Θεσσαλονίκη: Βαλκανικό Θερινό Σχολείο Κβαντικής Φυσικής φέρνει μαθητές κοντά στην επιστήμη του μέλλοντος
100 μαθητές συμμετέχουν σε διαλέξεις και εργαστήρια Κβαντικής Φυσικής στη Θεσσαλονίκη, με στόχο τη σύνδεση θεωρίας και πειράματος και την προώθηση...
Θεσσαλονίκη: Βαλκανικό Θερινό Σχολείο Κβαντικής Φυσικής φέρνει μαθητές κοντά στην επιστήμη του μέλλοντος
ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ
Επαγγελματικές Σχολές ΔΥΠΑ: Ανάρτηση μητρώου προσωρινών αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών
Διαθέσιμη η ένταξη και η σειρά κατάταξης των εκπαιδευτικών για ΕΠΑΣ, ΠΕΠΑΣ, ΣΑΕΚ, ΚΔΒΜ και ΕΚΕΚ ΑμεΑ
Επαγγελματικές Σχολές ΔΥΠΑ: Ανάρτηση μητρώου προσωρινών αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών
Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Επίσημη αναγνώριση του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας (Τ.Ε.Γ.) «The Greek School of Wales – Ελληνικό Σχολείο Ουαλίας»
Η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη, προχώρησε στην επίσημη αναγνώριση του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας (Τ.Ε.Γ.) «The...
Σοφία Ζαχαράκη: Επίσημη αναγνώριση του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας (Τ.Ε.Γ.) «The Greek School of Wales – Ελληνικό Σχολείο Ουαλίας»