Thumbnail
Ο πρώτος δρόμος τροποποιήθηκε χθες, την Κυριακή

Στην οδό Βορέου, στο λεγόμενο «Εμπορικό Τρίγωνο» της Αθήνας, έγινε χρήση του υλικού CoolSeal και έτσι αποκτήσαμε τον πρώτο «λευκό» δρόμο στην Ελλάδα. 

Πρόκειται για μια αντανακλαστική επίστρωση ασφάλτου που συμβάλλει στη μείωση των υψηλών θερμοκρασιών και έχει μέχρι στιγμής εφαρμοστεί πιλοτικά με επιτυχία στην πόλη του Λος Άντζελες. 

Η τοποθέτηση έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας εξαιτίας των ιδιαίτερων προδιαγραφών του υλικού, ώστε να διασφαλιστεί η άρτια σταθεροποιήσή του. .

Κατά την δοκιμαστική εφαρμογή (demo) του CoolSeal θα ληφθούν μετρήσεις και θα αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητά του σε πραγματικές συνθήκες του αστικού περιβάλλοντος από το Εργαστήριο Γενικής και Γεωργικής Μετεωρολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Εργαστήριο Κλιματολογίας και Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σε επόμενο στάδιο, η πιλοτική εφαρμογή του υλικού θα επεκταθεί σε δυο ακόμη δρόμους  στην 4η Δημοτική Κοινότητα. Τα αποτελέσματα της δράσης αυτής θα οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα για τον βέλτιστο σχεδιασμό των νέων «πράσινων» υποδομών της πόλης.
 
Η σχετικά ανάρτηση του δημάρχου Γ.Καμίνη:

Σήμερα, ένα κομμάτι της οδού Κολοκοτρώνη στο Εμπορικό Τρίγωνο, το δικό μας τρίγωνο -πρότυπο, επιστρώθηκε με ένα ειδικό υλικό που δεν εγκλωβίζει τη θερμότητα και δροσίζει το σημείο. Μία πιλοτική εφαρμογή που αναπτύσσεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη. @ResilientAthens #loveAthens pic.twitter.com/te8HNGqtLo

— Georgios Kaminis (@KaminisG) 24 Ιουνίου 2018

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διατροφή για χάσιμο κιλών
Αδυνάτισμα: Τι είναι καλύτερο; Η διαλειμματική νηστεία ή η μέτρηση θερμίδων
Νέα μελέτη αμφισβητεί τα οφέλη της διαλείπουσας νηστείας και παρέχει μια διαφορετική διάσταση από αυτή που γνωρίζαμε έως τώρα
Αδυνάτισμα: Τι είναι καλύτερο; Η διαλειμματική νηστεία ή η μέτρηση θερμίδων