εκλογές
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 12,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ – Η έκπληξη με τον Αλέξη Τσίπρα

Σταθερό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ και ανακατατάξεις στον χώρο της αντιπολίτευσης καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Mega.

Τα ευρήματα αποτυπώνουν ένα πολιτικό σκηνικό με έντονη πολυδιάσπαση, αλλά και μια απρόσμενη παρουσία: αυτή του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εμφανίζεται ξανά στις απαντήσεις των πολιτών.

Στην εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί την πρώτη θέση με 27%, με το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί στη δεύτερη θέση, καταγράφοντας 14,1% και δείχνοντας τάσεις συγκρατημένης ενίσχυσης. Τρίτη δύναμη αναδεικνύεται η Πλεύση Ελευθερίας με 12,5%, ενώ κοντά βρίσκονται η Ελληνική Λύση και το ΚΚΕ.

Εκτίμηση ψήφου

Αναλυτικά, η εκτίμηση ψήφου διαμορφώνεται ως εξής: Νέα Δημοκρατία 27%, ΠΑΣΟΚ 14,1%, Πλεύση Ελευθερίας 12,5%, Ελληνική Λύση 11,6%, ΚΚΕ 8,4%, ΣΥΡΙΖΑ 5,5%, Φωνή Λογικής 4,9%, ΜέΡΑ25 3,6%, Νέα Αριστερά 2,7%, Νίκη 2,1% και Κίνημα Δημοκρατίας 1,4%.

Στην πρόθεση ψήφου, τα ποσοστά εμφανίζονται χαμηλότερα για όλα τα κόμματα, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 21% και το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί με 11%. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μάχη για την τρίτη θέση, όπου η Πλεύση Ελευθερίας (9,7%) και η Ελληνική Λύση (9%) κινούνται σε παρόμοια επίπεδα.

Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, στην κορυφή βρίσκεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 40%, ακολουθούμενη από τον Δημήτρη Κουτσούμπα (36%) και τον Κυριάκο Μητσοτάκη (31%). Ακολουθεί ο Σωκράτης Φάμελλος με 30%.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το εύρημα της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει πρώτος με 26%, ωστόσο στη δεύτερη ζώνη εμφανίζεται ισοπαλία μεταξύ παλαιών και νέων πρωταγωνιστών: η Ζωή Κωνταντοπούλου συγκεντρώνει 8%, ενώ τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Νίκος Ανδρουλάκης καταγράφουν από 7%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ακίνητα στην Αθήνα με φόντο την Ακρόπολη
Κοινωνική Αντιπαροχή: Τα πρώτα ακίνητα της ΔΥΠΑ που μετατρέπονται σε κοινωνικές κατοικίες
Σε ποιες περιοχές ενεργοποιούνται τα πρώτα ακίνητα της ΔΥΠΑ για Κοινωνική Αντιπαροχή (ΦΕΚ)
Κοινωνική Αντιπαροχή: Τα πρώτα ακίνητα της ΔΥΠΑ που μετατρέπονται σε κοινωνικές κατοικίες
Πανελλήνιες
Πανελλήνιες 2026: Ο πλήρης οδηγός για τις προφορικές εξετάσεις – Δικαιώματα και υποχρεώσεις
Πανελλήνιες 2026: Αποκωδικοποιώντας τη διαδικασία της προφορικής εξέτασης
Πανελλήνιες 2026: Ο πλήρης οδηγός για τις προφορικές εξετάσεις – Δικαιώματα και υποχρεώσεις
Υπουργείο Παιδείας
Σχολεία: Σε ΦΕΚ οι αναθέσεις μαθημάτων για Γυμνάσια και Λύκεια - Ποιοι παίρνουν την "Ηθική"
Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για τις αναθέσεις μαθημάτων 2026-2027 - Ποιοι εκπαιδευτικοί θα διδάσκουν το μάθημα "Ηθική"
Σχολεία: Σε ΦΕΚ οι αναθέσεις μαθημάτων για Γυμνάσια και Λύκεια - Ποιοι παίρνουν την "Ηθική"