Thumbnail
«Ζήσε χωρίς εκφοβισμό»

Στις 19-9-2016 ξεκίνησε η λειτουργία της νέας ανανεωμένης ιστοσελίδας www.livewithoutbullying.com του προγράμματος «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό». Το πρόγραμμα αποτελεί μία πρωτοβουλία του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ) και υλοποιείται σε συνεργασία με τη  Μονάδα Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων Π.&Α. Κυριακού και του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “ENABLE”.

Έχοντας ήδη προσελκύσει ένα μεγάλο αριθμό παιδιών αλλά και ενηλίκων (γονέων - εκπαιδευτικών) οι οποίοι δέχθηκαν διαδικτυακή (online) συμβουλευτική για θέματα σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού, η ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα www.livewithoutbullying.com, αναβαθμίστηκε με στόχο να αποτελέσει ένα πλήρως  λειτουργικό και χρήσιμο δωρεάν εργαλείο για οποιοδήποτε παιδί/έφηβο αντιμετωπίζει προβλήματα εκφοβισμού. Παράλληλα, η πλατφόρμα είναι προσαρμοσμένη στη χρήση μέσω κινητού και ταμπλέτας (responsive design) κάνοντας ακόμα πιο εύκολη την πλοήγηση των χρηστών.

Για την πρόσβαση στις συμβουλευτικές υπηρεσίες, παιδιά και έφηβοι ηλικίας 10-18 ετών, κάνοντας μία δωρεάν εγγραφή στην πλατφόρμα, μπορούν, ανώνυμα και με ασφάλεια, να μιλήσουν διαδικτυακά (online chat) με έναν εξειδικευμένο σύμβουλο για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Το chat είναι ανοιχτό Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 17.00 μ.μ. έως τις 22.00 μ.μ.  Παράλληλα, οι ενήλικες (γονείς - εκπαιδευτικοί) μπορούν με μία δωρεάν εγγραφή, να έχουν πρόσβαση στο ειδικά διαμορφωμένο forum, να ζητήσουν τη γνώμη ενός ειδικού καθώς και να ανταλλάξουν απόψεις, όλες τις ημέρες και ώρες της εβδομάδας.

Επίσης, η νέα πλατφόρμα προσφέρει πλέον ελεύθερη πρόσβαση στις ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες παιδιών και ενηλίκων ώστε κάθε επισκέπτης να αντλεί το κατάλληλο γι αυτόν  πληροφοριακό υλικό γύρω από τον εκφοβισμό ενώ ο χώρος των ενηλίκων φιλοξενεί μία νέα στήλη αρθρογραφίας στην οποία ειδικοί και επαγγελματίες μιλούν όχι μόνο για τον εκφοβισμό αλλά και για θέματα γενικού ενδιαφέροντος σχετικά με τα παιδιά και τους εφήβους.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τις σελίδες:

 

www.facebook.com/lwb.platform/ |  www.livewithoutbullying.com

www.facebook.com/kmop.eu| www.kmop.gr

 

Ελένη Νάτση

Υπεύθυνη Επικοινωνίας Προγράμματος «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό»

e-mail: [email protected]

κιν: 6932601160

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

λεφτ
ΟΟΣΑ: Φρένο στην αύξηση των μισθών στην Ελλάδα η οποία βρίσκεται στον πάτο της ΕΕ
Η έκθεση έρχεται την ώρα που η κυβέρνηση προωθεί σχέδιο δράσης για τη διευκόλυνση των συλλογικών συμβάσεων, με στόχο την αύξηση των αμοιβών
ΟΟΣΑ: Φρένο στην αύξηση των μισθών στην Ελλάδα η οποία βρίσκεται στον πάτο της ΕΕ
κασσελακης τζακρη
Η γκάφα της Τζάκρη για τους Φάμελλο και Χαρίτση που ήταν στον εξώστη στο Παλλάς: «Karma is a... beast»
Γκάφα από την Θεοδώρα Τζάκρη καθώς σχολίαζε την παρουσία Φάμελλου - Χαρίτση στον εξώστη του Παλλάς για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα
Η γκάφα της Τζάκρη για τους Φάμελλο και Χαρίτση που ήταν στον εξώστη στο Παλλάς: «Karma is a... beast»
καλορι
Έκρηξη αγανάκτησης για την έλλειψη θέρμανσης σε σχολείο της Χίου - Καυστήρας εκτός λειτουργίας από τον Μάρτιο
Ένα σχολείο στο κρύο - Η καθημερινότητα μαθητών στη Χίο
Έκρηξη αγανάκτησης για την έλλειψη θέρμανσης σε σχολείο της Χίου - Καυστήρας εκτός λειτουργίας από τον Μάρτιο
taksi
Αναβρασμός στην εκπαιδευτική κοινότητα της Νέας Ιωνίας για την προτεινόμενη μετατροπή Γυμνασίου σε Πειραματικό
Στα άκρα η αντιπαράθεση για το μέλλον του 5ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας
Αναβρασμός στην εκπαιδευτική κοινότητα της Νέας Ιωνίας για την προτεινόμενη μετατροπή Γυμνασίου σε Πειραματικό