Thumbnail
Ριζοσπάστης

Το παρακάτω κείμενο έφτασε στο alfavita.gr από το mail Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του Π.Α.ΜΕ. [mailto:[email protected]] στις 23/2/2016 2:49ΡΜαναρτήθηκε από το alfavita.gr με την υπογραφή "ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών" θεωρώντας ότι αφού το στέλνει το "ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών" είναι και δικό τους το κείμενο. Την ίδια ημέρα, λίγες ώρες αργότερα, 7:28ΜΜ ) έφτασε μέιλ στο alfavita.gr το οποίο έλεγε τα εξής: "Συνάδελφοι το κείμενο που σας στείλαμε με το παραπάνω τίτλο δεν είναι ανακοίνωση του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών αλλά σχόλιο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Ριζοσπάστης το Σάββατο 20-2-2016."

Οπότε εμείς αναδημοσιεύουμε το κείμενο ως σχόλιο του Ριζοσπάστη και όχι του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών. Το κείμενο όσο ήταν αναρτημένο στο δίκτυό μας με την πρώτη υπογραφή έλαβε απαντήσεις που τις παραθέτουμε πιο κάτω.

Το κείμενο του Ριζοσπάστη:

"Όσοι συμμετείχαν στη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας (17/2/16), στο πλαίσιο της κινητοποίησης ΔΟΕ - ΟΛΜΕ - Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, σωματείων Εκπαιδευτικών, έμειναν πραγματικά άφωνοι όταν ο εκπρόσωπος των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ / ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο ΔΣ της ΔΟΕ εξαπέλυσε μια απρόσμενη λεκτική επίθεση σε εκπροσώπους των απολυμένων εργαζομένων στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης.

Το «έγκλημα» της εκπροσώπου των απολυμένων εργαζομένων, οι οποίοι μένουν στο δρόμο επειδή η κυβέρνηση κλείνει τα προγράμματα των ΚΔΒΜ, ήταν ότι στην αρχή της παρέμβασής της ευχαρίστησε το ΠΑΜΕ, για τη στήριξή του στο δίκαιο αγώνα που δίνουν.

Ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, αφού διέκοψε επανειλημμένα τη νεαρή συναδέλφισσα, της έκανε και μάθημα με υποδείξεις του τύπου «...να ζητήσεις ευχαριστώ από τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, όχι από το ΠΑΜΕ, κανονικά δεν έπρεπε να είσαι εδώ..., από ποιον πήρες άδεια...».

Φυσικά, είναι δικαίωμα του καθενός, θα έλεγε κανείς, να κάνει «δηλώσεις νομιμοφροσύνης» και να «χτυπάει προσοχή» μπροστά στον εκάστοτε υπουργό. Ομως, η επίθεση σε νέους ανθρώπους που διεκδικούν τη ζωή τους, είναι τουλάχιστον αθλιότητα. Οι εργαζόμενοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους...

Φαίνεται ότι ορισμένοι κρατάνε γερά δεμένο τον «ομφάλιο λώρο» που τους συνδέει με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, δεν ξεχνάνε τα «χούγια» τους. Τόσα χρόνια πλάι - πλάι με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε κοινά ψηφοδέλτια σε δεκάδες σωματεία, στα συλλαλητήρια που στήριζαν τις κυβερνητικές διαπραγματεύσεις και τις «κόκκινες» γραμμές του Τσίπρα, δεν ξεχνιούνται εύκολα. Τώρα ανακάλυψαν το μείζον πρόβλημα στα λεγόμενα μιας απολυμένης εργαζόμενης στη συνάντηση με τον υπουργό!

Πολλή μιζέρια... και αντι-ΠΑΜΕ εμμονές από κάποιους, σε μια περίοδο που η οργάνωση της πάλης απέναντι στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ χρειάζεται να δυναμώσει, που μπορεί και πρέπει να βρεθούν στο δρόμο του αγώνα ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι, ειδικά νέοι, άνεργοι και ελαστικά εργαζόμενοι, δοκιμάζοντας τη δύναμη του κοινού ταξικού αγώνα!"

 

Δείτε παρακάτω περισσότερα σχετικά με το παραπάνω αρθρο: 

Απάντηση στο ΠΑΜΕ, «Ο άδειος τενεκές κάνει τον μεγαλύτερο θόρυβο»‏

Παρεμβάσεις ΠΕ: Τα “καπέλα” του ΠΑΜΕ δε θα μένουν αναπάντητα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απόλυτος θρίαμβος για μαθήτρια πολύτεκνης οικογένειας – 20 σε όλα τα μαθήματα στις Πανελλαδικές

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

2ο ΓΕΛ Αμαλιάδας : Πρόκριση της Ομάδας Ρομποτικής “Amabots” του Σχολείου και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2025 στη Σιγκαπούρη
Από την Αμαλιάδα στη διεθνή σκηνή: Οι AMABOTS εκπροσωπούν την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2025
Η Ομάδα Ρομποτικής “AMABOTS” του 2ου ΓΕΛ Αμαλιάδας «Αθανάσιος Παπαγεωργίου» θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2025
Από την Αμαλιάδα στη διεθνή σκηνή: Οι AMABOTS εκπροσωπούν την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2025
PAIDEIAS
Ίδρυση Γυμνασίων, Λυκείων και Λυκειακών Τάξεων - Μετατροπές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (ΦΕΚ)
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ), ιδρύονται νέα Γυμνάσια και Λύκεια, καθώς και Λυκειακές Τάξεις
Ίδρυση Γυμνασίων, Λυκείων και Λυκειακών Τάξεων - Μετατροπές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (ΦΕΚ)
χρηστος χριστοφοριδης
Από Πυροσβέστης σε πρωταθλητή: Ο Χρήστος Χριστοφορίδης στα έδρανα του ΟΠΑ και στην παγκόσμια κορυφή της πάλης στην άμμο
Ο δρόμος από τη Σχολή Πυροσβεστών στο ΟΠΑ και στην κατάκτηση της παγκόσμιας πρωτιάς στην πάλη στην άμμο
Από Πυροσβέστης σε πρωταθλητή: Ο Χρήστος Χριστοφορίδης στα έδρανα του ΟΠΑ και στην παγκόσμια κορυφή της πάλης στην άμμο