Υλικά:
450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
400 γρ. νερό
1 στικ κανέλα
5-6 γαρίφαλα
½ πορτοκάλι
100 γρ. μέλι
200 ml σπορέλαιο
90 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. κανέλα
⅓ κ.γ. γαρίφαλο
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
200 ml χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρική
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
Εκτέλεση:
Ξεκινήστε με το σιρόπι για να προλάβει να κρυώσει. Σε μια κατσαρόλα, βάλτε όλα τα υλικά εκτός από το μέλι και αφήστε τα να βράσουν για 5 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατέψτε το μέλι.
Σε μια λεκάνη ανακατεύετε τα λάδια, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τα μπαχαρικά. Διαλύστε τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού, προσθέστε στο μείγμα και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε το σιμιγδάλι και στη συνέχεια το αλεύρι σε τρεις δόσεις, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
Λαδώστε καλά το ταψί και απλώστε τη ζύμη ομοιόμορφα. Χαράξτε την επιφάνεια με μαχαίρι για να σχηματιστούν κομμάτια.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45-50 λεπτά. Στα 20-25 λεπτά, χαράξτε ξανά τα κομμάτια και συνεχίστε το ψήσιμο.
Όταν ψηθεί, σιροπιάστε σταδιακά με το χλιαρό σιρόπι, φροντίζοντας να απορροφηθεί πριν προσθέσετε την επόμενη δόση.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα
Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ