Thumbnail
ΔΟΑΤΑΠ

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην από 7 Φεβρουαρίου 2014 (Πρακτικό 144) συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΔΣ του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., ανακοινώνεται ότι τροποποιήθηκε ο τρόπος υπολογισμού, από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., της βαθμολογικής αντιστοιχίας τίτλων από ομοταγή Ιδρύματα της Αλλοδαπής προς τίτλους από Α.Ε.Ι. ημεδαπής. 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 144

της Συνεδρίας της 7ης Φεβρουαρίου 2014

Του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης 

ΘΕΜΑ 4ο

Βαθμολογική αντιστοιχία τίτλων από ομοταγή Ιδρύματα της Αλλοδαπής προς τίτλους από ΑΕΙ ημεδαπής.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Σ. Κατρανίδης, ενημερώνει την ολομέλεια ότι μετά από διαπίστωση αναγκαιότητας επαναπροσδιορισμού του τρόπου υπολογισμού, από τον Οργανισμό, της βαθμολογικής αντιστοιχίας τίτλων από ομοταγή Ιδρύματα της Αλλοδαπής προς τίτλους από ΑΕΙ ημεδαπής, ανατέθηκε στην Προϊσταμένη της Δ/νσης Αναγνώρισης κ. Μαρία Αλαχούζου να συνεργαστεί με τους Ειδικούς Εισηγητές και αφού εξετάσουν ενδελεχώς το θέμα, να καταθέσουν σχετική εισήγηση. 

Κατά της σημερινή συνεδρίαση, τα μέλη του Δ.Σ. καλούνται, να μελετήσουν επί όλων των σημείων την εισήγηση που κατατέθηκε από τους ως άνω (επισυνάπτεται), και να αποφασίσουν σχετικά. Μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη συζήτηση μεταξύ των μελών του Δ.Σ. αποφασίζονται τα ακόλουθα: 

Αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού της Βαθμολογικής αντιστοιχίας (άρθρο 8 §δ’ του ν.3328/2005) 

1. Θα γίνεται αντιστοίχιση των αξιολογικών χαρακτηρισμών ξένων κλιμάκων στην ανάλογη ελληνική (και όχι γραμμική προσέγγιση των αριθμητικών βαθμών). 

2. Όπου αναγράφεται και αξιολογικός χαρακτηρισμός και αριθμητικός τελικός βαθμός και αντιστοιχούν διαφορετικά στην ελληνική κλίμακα, θα υπερισχύει ο αξιολογικός χαρακτηρισμός.

3. Θα ζητείται από τους ενδιαφερομένους να προσκομίζουν από το ίδρυμα βεβαίωση για το συνολικό τελικό βαθμό (Overall Mark) και κατόπιν θα γίνεται η αντιστοίχηση του τελικού βαθμού. 

4. ‘Οταν ο αριθμητικός τελικός βαθμός αντιστοιχεί σε διαφορετικό αξιολογικό χαρακτηρισμό στο ελληνικό σύστημα από τον αξιολογικό χαρακτηρισμό του αλλοδαπού τίτλου, θα στρογγυλοποιείται στον πλησιέστερο αριθμητικό βαθμό που αντιστοιχεί στον αξιολογικό χαρακτηρισμό του τίτλου. 

5. ΄Οταν δεν υπάρχει συνολικός τελικός βαθμός θα υπολογίζεται ο μεσοσταθμικός μέσος όρος όλων των ετών σπουδών βάση των πιστωτικών μονάδων βαρύτητας των μαθημάτων (credits). 

6. Όταν γίνεται συνεκτίμηση βασικού τίτλου με μεταπτυχιακό θα υπολογίζονται όλα τα μαθήματα σταθμισμένα ως προς τις πιστωτικές τους μονάδες. 

7. Όταν θα πρέπει να συνυπολογιστούν και αποτελέσματα συμπληρωματικών εξετάσεων σε μαθήματα, πάλι αυτά θα σταθμίζονται με βάση τις πιστωτικές μονάδες που έχουν στο ελληνικό πρόγραμμα. Για την επίτευξη ακριβούς υπολογισμού τους, θα ζητηθεί από τις γραμματείες, στις βεβαιώσεις των επιτυχώς εξετασθέντων μαθημάτων που αποστέλλονται στην υπηρεσία, εκτός των αποτελεσμάτων, να αναγράφονται και οι αντίστοιχες πιστωτικές μονάδες κάθε μαθήματος 

8. ‘Οταν δεν υπάρχουν πιστωτικές μονάδες στις αναλυτικές βαθμολογίες, θα υπάρχει αναγωγή του μέσου όρου στις αντίστοιχες ελάχιστες απαιτούμενες πιστωτικές μονάδες για την απόκτηση του κρινόμενου τίτλου. 

9. Όταν αναγράφεται χαρακτηρισμός που δεν αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο βαθμό, τότε αυτό το μάθημα και οι πιστωτικές μονάδες που έχει δεν θα υπολογίζονται καθόλου στην αναγωγή της βαθμολογίας. 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας
Ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας