Μπριζόλες στο τηγάνι με ντοματίνια και βαλσάμικο
Τα πιο συχνά λάθη στο ψήσιμο και οι επαγγελματικές τεχνικές για ζουμερό, τέλειο αποτέλεσμα κάθε φορά

Όλοι έχουμε δοκιμάσει μια ζουμερή μπριζόλα κάπου – κάποτε που, ακόμη δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και, όσο κι αν προσπαθούμε να φτιάξουμε κάποια που γευστικά της μοιάζει, δεν τα καταφέρνουμε.

Υπάρχουν λόγοι που συμβαίνει αυτό και αυτοί οι λόγοι δεν είναι άλλοι από τις βιαστικές κινήσεις που κάνεις, από τα πολλά αναποδογυρίσματα και τα κοψίματα, αλλά ας τα πάρουμε όλα από την αρχή.

Τo κρέας, όπως πριν το μαγείρεμά του, έτσι και μετά, χρειάζεται ξεκούραση κι αν νομίζεις πως μόνο το ζυμάρι έχει την ανάγκη αυτή, κάνεις μέγα λάθος. Πριν έρθει η ώρα του μαγειρέματος η μπριζόλα μας καλό είναι να μένει εκτός ψυγείου και κατάψυξης για σχεδόν μια ώρα. Με αυτόν τον τρόπο θα μαγειρευτεί ομοιόμορφα εξωτερικά και εσωτερικά. Αν δεν ακολουθήσεις αυτή τη συμβουλή το πιο πιθανό είναι να ξεροψήσεις το εξωτερικό με το μέσα του να είναι κατά πάσα πιθανότητα ωμό.

Με την ίδια λογική ο chef προτείνει τη ξεκούραση και μετά το μαγείρεμα για τουλάχιστον 5 με 7 λεπτά.

Μην κόβεις το κομμάτι για να δεις αν είναι έτοιμο και μην το τσιμπάς κάθε λίγο.
Αυτό κι αν είναι πρόβλημα! Το κρέας πρέπει να μένει «ήσυχο». Όσο εμείς επεμβαίνουμε εμποδίζουμε τη διαδικασία. Σκέψου πως με τη βοήθεια της φωτιάς στο εσωτερικό της μπριζόλας τα υγρά μαγειρεύουν ομοιόμορφα το κρέας μας. Αν εμείς κόψουμε ένα κομμάτι σταματάμε βίαια τη διαδικασία αυτή.

Άσε τη μπριζόλα στη φωτιά μέχρι να ψηθεί χωρίς να την αναποδογυρίζεις. Αν αναποδογυρίζεις το κρέας σου διαρκώς, για να δεις αν ψήθηκε από κάτω, το ψήσιμο δεν θα είναι ποτέ ομοιόμορφο.

Καθοριστικό ρόλο στο μαγείρεμα της μπριζόλας παίζει το «στέγνωμα» του κρέατος. Είτε έχουμε βρέξει το κρέας με νερό, είτε πρόκειται για τα υγρά που βγάζει, καλό θα είναι με χαρτί κουζίνας να καθαρίσουμε το κρέας μας αφού με αυτόν τον τρόπο δεν θα επηρεαστεί το μαγείρεμα και κυρίως η θωράκιση του εξωτερικού μέρους.

Τέλος, τα καρυκεύματα παίζουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο στη γεύση μιας μπριζόλας. Πριν βάλουμε το κρέας μας στη φωτιά καλό είναι να ρίξουμε τα μπαχαρικά μας. Το αλάτι και το πιπέρι κάνουν τη μεγαλύτερη δουλειά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΤΑΞΗ
Υπουργείο Παιδείας: Ανώτατο όριο μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες ανά τμήμα
Η Υπουργός Παιδείας απαντά σε αναφορά για τη μείωση μαθητών ανά τμήμα, ξεκαθαρίζοντας τα όρια για Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και μαθητές με ειδικές ανάγκες
Υπουργείο Παιδείας: Ανώτατο όριο μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες ανά τμήμα
Νέα μέτρα - ταξίδια
Νέα εποχή για τα ταξίδια στην Ευρώπη: Αυστηρότεροι έλεγχοι, αυξημένα κόστη και νέοι κανόνες
Ψηφιακά σύνορα, τουριστικοί φόροι και περιορισμοί στον μαζικό τουρισμό αλλάζουν τον ταξιδιωτικό χάρτη της Ευρώπης
Νέα εποχή για τα ταξίδια στην Ευρώπη: Αυστηρότεροι έλεγχοι, αυξημένα κόστη και νέοι κανόνες
Τζέκου Δροσής
Έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη δασκάλα Δροσή Τζέκου, μόλις σε ηλικία 41 ετών!
Η πρόωρη απώλειά της συγκλονίζει. Η μνήμη της θα παραμείνει ζωντανή μέσα από το έργο της, τα παιδιά που στήριξε και τις αξίες που υπηρέτησε με...
Έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη δασκάλα Δροσή Τζέκου, μόλις σε ηλικία 41 ετών!
mavri_tripa
Τι είναι οι ισχυροί κοσμικοί άνεμοι γύρω από τις μαύρες τρύπες – Πώς τους εξηγεί το Αστεροσκοπείο
Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως οι υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες δεν καταπίνουν μόνο ύλη, αλλά εκτοξεύουν ισχυρούς ανέμους που επηρεάζουν το φως και τη δομή...
Τι είναι οι ισχυροί κοσμικοί άνεμοι γύρω από τις μαύρες τρύπες – Πώς τους εξηγεί το Αστεροσκοπείο